enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
21:02 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:35 Ömer Çelik: İHA/SİHA kabiliyetlerimizi geliştirmemiz beka meselesidir
20:20 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
20:15 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
23:24 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
22:37 ABD ve İsrail’in Saldırıları, İran’ın Misillemeleri: Mühimmat Üretimi, Stok Derinliği ve Siyasi Dayanıklılık Testi
22:15 Savaş Nereye Gidiyor?
22:04 ABD/İsrail-İran Savaşı: Durum Değerlendirmesi
21:45 Hamaney’in “Büyük Şeytan” Doktrini: İran Dış Politikası ABD Algısı
20:59 CBME Türkiye, Prestijli Fuarlar Listesine Girdi
19:17 İhlas Haber Ajansı (İHA) Rusya Muhabiri Erhan Altıparmak’a Abhazya’da gazetecilik ödülü
18:49 Rusya’dan “Kürt kartına dikkat” uyarısı!
18:07 Yılın ikinci faiz kararı perşembe günü açıklanacak
10:57 Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek
00:59 Bir varmış bir yokmuş: Tarsus’tan yola çıktı, Roterdam’da bir prens ile tanıştı ve sonra Almanya’da Almanya’da prenses oldu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Enver Öztürk kalenderlik örneği bir insandı

Enver Öztürk kalenderlik örneği bir insandı
3 Nisan 2021
3.395
A+
A-
Bir seneyi aşkındır insanlığın kâbusu haline gelen covid-19 salgınından 30.03.2021’de 75 yaşında kaybettiğimiz Türkeli ilçesi Sazkışla Köyü nüfusuna kayıtlı Enver Öztürk’le tanışıp dost olmamızın üzerinden 50 yıldan fazla bir zaman geçti.
Enver Öztürk, 1960’arın ilk yarısında Türkiye’de ortaokulu bitirip daha o yaşta kendi girişim ve çabasıyla Almanya’ya gitmiş; orada çocuk yaşında, ana-baba, kardeş özlemi içinde hiç tanımadığı yabancı bir ülkenin kendisine çıkardığı birçok yokluk ve zorluğa katlanarak lise ve üniversiteyi bitirip maden mühendisi olmuştu. Üniversiteyi bitirdikten hemen sonra maden mühendisi olarak işbaşı yapmış yasal çalışma süresi bitiminde de emekli olmuştu.
Emekliliğinden sonraki yıllarda Türkiye’de daha uzun süreler kalıyordu. Her gelişinde de birkaç defa buluşup uzun uzun konuşuyorduk. Dostluğumuz boyunca benim hem dikkatimi çeken hem de takdirlerime konu olan bir yönü kalenderliği idi. Ben hayatımda onun çapında kalender birisini henüz tanımadım. Onun kalenderliği; alçakgönüllülüğü, iddiasızlığı, özgüveni, olduğu gibi görünmeyi ve birçok başka erdemi barındırıyordu.
Onun kalenderliği ile ilgili şu örneği başkalarına da ibret olsun diye her fırsatta anlatırım:
Kendisini tanımayanların da bulunduğu meclislerde bazen kısa bir tanışma faslı olurdu. Herkes kimlerden olduğunu, işini, mesleğini söylerdi. Sıra kendisine gelince kısaca “Almanya’da çalışıyorum” derdi. Bu ifadeden hemen anlaşılan, yurt dışında çalışan çoğu Türk insanı gibi onun da vasıfsız işçi olduğuydu. O da bunu biliyordu. Ama kendisinin sıradan bir isçi olmadığını, Almanya’da okuyup mühendis olduğunu anlatmak için en küçük bir çaba göstermiyordu. Başkası olsa yurt dışında yüksek öğrenim gördüğünün, önemli bir meslek ve statü sahibi olduğunun laf arasında kaynamasına asla razı olmaz, bir yolunu bulup bu farkını ortaya koyardı. Ama Enver Öztürk buna hiç tenezzül etmezdi.
Çok düzgündü, dobraydı. Hep doğrunun ve doğruluğun yanındaydı. Karşısındakini kırmadan, dökmeden hak ve hakikati dile getirirdi.
Akılcı, çağdaş, modern bir Müslümandı.
Ömrünün büyük bölümü Almanya’da geçmişti, Alman vatandaşıydı, ama Türkiye’ye bağlılığı hep diriydi. Ben bunların dışında onun birçok erdemine şahit olan biriyim.
Sevenleri, dostları ve tanıyanları için yeri doldurulamaz bir bir kayıp olan Enver Öztürk’e hak ettiğine ve layık olduğuna yürekten inanarak bütün samimiyetimle rahmetler ve cennet-i âlâlar niyaz ediyorum. Aile efradına, yakınlarına ve bütün sevenlerine sabırlar diliyorum.

İsmail ÖZCAN & Eğitimci Yazar

[UHA Haber Ajansı,03 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.