enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Endonezya’da kaybolan denizaltındaki 53 kişi hayatını kaybetti

Endonezya’da kaybolan denizaltındaki 53 kişi hayatını kaybetti
26 Nisan 2021
472
A+
A-

UHA HABER / Endonezya’nın Bali adası açıklarında Çarşamba günü tatbikat sırasında kaybolan denizaltının battığı ve içindeki 53 kişilik mürettebatın hayatını kaybettiği açıklandı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,Reuters’in haberine göre, Endonezya’nın Bali adası açıklarında 21 Nisan Çarşamba günü kaybolan denizaltının battığı ve içindeki 53 mürettebatın hayatını kaybettiği açıklandı.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, pazar günü yaptığı açıklamada, “Ordu ve Deniz Kuvvetleri, KRI Nanggala 402 isimli denizaltının durumunu ‘irtibat koptu’dan ‘batırıldı’ veya ‘battı’ olarak değiştirdi” dedi.

Widodo, Alman yapımı denizaltının içinde bulunan 53 kişinin yakınlarına da başsağlığı dileklerini ilettiğini kaydetti.

Endonezya Deniz Kuvvetleri cumartesi günü yaptığı açıklamada, denizaltının içinden de dahil olmak üzere çok sayıda parça bulunduğunu duyurdu. Bulunanlar arasında torpido sistemine ait bir parça, denizaltının periskopunu yağlamak için kullanılan bir şişe yağ ve bir de seccadenin olduğu aktarıldı.

Deniz yüzeyinde bulunan, batan denizaltıya ait parçalarDeniz yüzeyinde bulunan, batan denizaltıya ait parçalar

Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Yudo Margono, patlama ihtimali üzerinde durmadıklarını ifade ederek eldeki bulguların, 800 metreden daha derinde bulunan denizaltının buradaki su basıncına dayanamayarak parçalandığına işaret ettiğini söyledi.

Denizaltının bu kadar derinde faaliyet yürütmesi için tasarlanmadığı belirtiliyor. Yetkililer ayrıca denizaltının, geminin yeniden deniz seviyesine çıkmasına engelleyecek bir elektrik kesintisi yaşamış olabileceğine de dikkat çekiyor.

Ne olmuştu?

Endonezya donanmasına ait beş denizaltından biri olan KRI Nanggala 402 isimli denizaltı, geçen çarşamba sabahı Bali Adası açıklarında canlı torpido tatbikatı yaparken kaybolmuştu. Dalmak için merkezden onay alan mürettebattan kısa bir süre sonra haber alınamamış ve denizaltının durumu “irtibat koptu” olarak kaydedilmişti. Malezya, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Hindistan ve Avusturalya gibi ülkelerin de yardım ettiği arama kurtarma çalışmaları pazar günü yerini, denizaltının yerinin tespit edilmesi ve mürettebatın bulunması çalışmalarına bıraktı.

1977’de Alman Howaldtswerke-Deutsche Werft isimli gemi inşa şirketi tarafından inşa edilen denizaltı, 1981 yılından bu yana Endonezya donanmasında yer alıyordu. Denizaltı, Güney Kore’deki bir tersanede 2012 senesinde tümüyle elden geçirilerek yenilenmişti.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 26 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.