enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:48 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:43 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:39 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:32 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:32 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:29 İstanbul’un Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:18 Böcek ailesinin Adli Tıp Kurumu ön raporu TRT Haber’de
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:11 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
06:50 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
TÜMÜNÜ GÖSTER →

En az 9 kişinin öldürüldüğü saldırıda 14 yaşındaki zanlının babası da gözaltında

En az 9 kişinin öldürüldüğü saldırıda 14 yaşındaki zanlının babası da gözaltında
4 Mayıs 2023
118
A+
A-

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki bir ilkokulda düzenlenen silahlı saldırıda en az sekiz çocuk ve bir güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

UHA / Europe İnternational News Agency

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘BBC’ye dayandırdığı haberine göre, İçişleri Bakanlığı, saldırıda yaralanan bir öğretmen ve altı öğrencinin hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Polis saldırıda kullanılan silahların sahibi olduğu sanılan zanlının babasını da gözaltına aldı.

Yetkililer, 14 yaşındaki zanlıda bulunan iki tabancanın da ruhsatlı olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Bratislav Gasiç, okulda öğrenci olan zanlının “iki silah ve her biri 15 mermiyle dolu üç şarjöre eriştiğini” bildirdi.

Gasiç ayrıca “babaya karşı yasal önlemlerin alınacağını” belirtti.

Saldırının nedeni henüz bilinmiyor.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Miğfer ve kurşun geçirmez yelekler giyen polis görevlileri, yerel saatle 08:40 itibarıyla kent merkezindeki Vracar mahallesini kordon altına aldı.

zanlı

Sırp medyasında, zanlının polis tarafından kelepçelenmiş ve başı bir ceketle kapatılmış halde olay yerinden uzaklaştırılırken çekilmiş görüntüleri yayımlandı.

Sırbistan Devlet Televizyonu’na (RTS) konuşan bir öğrenci, “Çocukların okuldan çığlık atarak kaçtığını gördüm. Anne ve babalar geldi, panik içindeydiler. Sonra da üç el silah sesi duydum” dedi.

Okuldaki çocuklardan birinin babası Milan Miloşeviç, kızının silah sesleri duyulduğunda sınıfta olduğunu ve kaçmayı başardığını anlattı:

“Çocuk önce öğretmene ateş etti ve daha sonra rastgele ateş açmaya başladı.”

“Güvenlik görevlisini masanın altında yatarken gördüm. İki kız çocuğunun üzerinde kan vardı. Saldırganın sessiz ve iyi bir öğrenci olduğunu söylüyorlar. Yeni okula başlamış.”

kurban yakını

Okulun bulunduğu Vracar bölgesinin Belediye Başkanı Milan Nedelikoviç, doktorların öğretmenin yaşamını kurtarmak için müdahale ettiğini duyurdu.

Balkan ülklerinde 1990’lardaki savaş ve çatışmalar nedeniyle yüz binlerce yasa dışı silah bulunuyor.

yas

Sıkı bir bireysel silahlanma politikası olan Sırbistan’da bu tür silahlı saldırılar nadir görülüyor. Ancak Sırbistan, bireysel silahlanma oranının en yüksek olduğu Avrupa ülkeleri arasında.

2019’da Sırbistan’da her 100 kişiye 39,1 ateşli silah düşüyordu.

olay yeri

ETİKETLER: , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.