enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emniyet’in engel tanımayan Motosikletli Polis Timleri: Yunuslar

Emniyet’in engel tanımayan Motosikletli Polis Timleri: Yunuslar
7 Temmuz 2021
348
A+
A-

UHA HABER / Onlar, Emniyet teşkilatının gözde birimi. Suçluların korkulu rüyası motosikletli polisler, hızlı ve çevik olmalarıyla tanınıyorlar. TRT Haber, mesaileri motosiklet üstünde geçen “Yunuslar”ın zorlu eğitimlerine ve müdahale sürecine tanıklık etti.

Onları ne dar sokaklar ne de trafiğin kilitlendiği yollar durduruyor.

Onlar Emniyet’in engel tanımayan Motosikletli Polis Timleri: Yunuslar.

Her gün yüzlerce suçu önlüyor. Olaylara en hızlı şekilde müdahale ediyorlar. Ancak Yunuslar ekibinde yer almak kolay değil.

TRT Haber ekibi, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’nde, mesaileri motosiklet üstünde geçen Yunuslar’ın zorlu eğitimlerine ve olaylara müdahale sürecine tanıklık etti.

Zorlu eğitimlerden geçiyorlar

Yunuslar, Emniyet teşkilatındaki binlerce gönüllü arasından titiz elemeler sonucu seçiliyor. Güne sporla başlayan kursiyerler parkur eğitimleriyle devam ediyor.

Motosikletli polis timlerine katılabilmek için erkeklerin en az 1,75, kadınların ise 1,70 boyunda olması gerekiyor.

İyi derecede İngilizce bilmek, insanlarla sık sık diyalog halinde olan yunuslar için olmazsa olmazlar arasında yer alıyor.

Zorlu eğitimler, ileri sürüş ve silah eğitimleriyle de destekleniyor. Düzenli spor ve tekrarlar hayat boyu devam ediyor.

Yunus polisler, motosikleti birer cambaz gibi kullanıyor

Motosikletler, Yunus polislerinin her şeyi. Kimi zaman narkotik kimi zaman asayiş operasyonlarına katılıyorlar. Sıkışık trafikte ya da dar sokaklarda motosikleti bir cambaz gibi kullanıyorlar.

Motosikletli polis ekipleri 1993 yılında dünyada ilk kez Türkiye’de kuruldu. Yunuslar’ın temel görevi ulaşılması zor noktalardaki olaylara hızlı müdehale etmek.

Çocukların ilgisini karşılıksız bırakmıyorlar

Huzur ve güvenliği sağlamak için motosiklet üzerinde gece gündüz demeden çalışıyorlar.

Baş döndürücü mesailerinde tek bir şey için duruyorlar. O da çocuklar…

Yunus polisleri, onları birer kahraman olarak gören çocukların ilgisini hiçbir zaman karşılıksız bırakmıyor.

Haber: Anıl Yağcı & Diyarbakır

[UHA Haber Ajansı, 07 Temmuz 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.