enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
19:35 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:18 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:02 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:55 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:16 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:49 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:08 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:55 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
00:46 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
22:45 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emekli Büyükelçi Aydın NURHAN: ABD Afganistan’dan Çekilecek mi?

Emekli Büyükelçi Aydın NURHAN: ABD Afganistan’dan Çekilecek mi?
6 Mart 2021
543
A+
A-

UHA HABER / Emekli Büyükelçi Aydın NURHAN, Biden yönetiminin ABD’yi eski gücüne döndürme isteği içerisinde olduğunu ve bu kapsamda demokrasi vurgusunu daha sık kullanacağını belirtti.

Emekli Büyükelçi Aydın Nurhan, “ABD, özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünyanın en güçlü ülkesi olmuş ve dünya ekonomisinin yarısını üretebilen bir aktör haline gelmiştir. Şimdi ise uluslararası kamuoyunun karşısına, bahse konu olan dönemin tekrar zuhur etmesi hayaliyle hareket eden Biden ve onun bürokratik derin devleti çıkmıştır. Ancak dünyadaki dengeler oldukça farklılaşmıştır ve ABD, bunu idrak etmekte zorlanmaktadır.” yorumunu yaptı.

politikalarının daha gerçekçi bir yaklaşımın ürünü olduğunu öne süren Nurhan, “Trump’ın en önemli özelliği iş insanı olmasıydı. Hedefi belirledikten sonra ona doğru yürüyebilecek istikrara sahipti. Trump, Afganistan’ın ilerleyen süreçte ABD’yi mali anlamda çok fazla zorlayacağını öngörmüş ve bu yüzden Taliban’la anlaşma yoluna gitmiştir. Afganistan’da bulunmasının getirileri ile harcanan giderleri karşılaştıran Trump, kararını bölgeden çekilmeden yana kullanmıştır. Ancak Pentagon’un etkisi altında kalan Biden yönetimi, Afganistan’da kalacağı yönünde bir algı oluşturmaya başlamıştır. Biden, Taliban’a ilişkin kaygılarının da etkisiyle ABD’nin 20 senedir boş yere bu ülkede bulunduğu izlenimini vermekten korkmaktadır. Bu nedenle de Biden yönetiminin kısa vadede Afganistan’dan çıkma gibi bir planı olamayacaktır.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

HABER : Serra GÜNAY & ANKASAM

[UHA Haber Ajansı, 06 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.