enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:13 Ankete 9 AB ülkesinden toplam 9 bin 500’den fazla kişi katıldı…
00:11 Deutsche Bank’tan kapsamlı Türkiye analizi: Dolar, büyüme ve faiz tahmini
00:02 Ayvalık merkezli Türk zeytinyağı firması Nova Vera, uluslararası arenada dünya birincisi oldu…
11:42 Futbolda bahis soruşturmasında yeni operasyon
10:10 Küresel piyasalarda son durum ve günlük değişimler
09:44 Cuma Hutbesi: “İnsan, Huzuru İbadetle Elde Eder”
06:15 Düşünce ve ifade özgürlüğü!…
04:25 “KOBİ’lerin maliyet yükünü hafifletecek önemli bir adım”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Emekli Büyükelçi Aydın NURHAN: ABD Afganistan’dan Çekilecek mi?

Emekli Büyükelçi Aydın NURHAN: ABD Afganistan’dan Çekilecek mi?
6 Mart 2021
539
A+
A-

UHA HABER / Emekli Büyükelçi Aydın NURHAN, Biden yönetiminin ABD’yi eski gücüne döndürme isteği içerisinde olduğunu ve bu kapsamda demokrasi vurgusunu daha sık kullanacağını belirtti.

Emekli Büyükelçi Aydın Nurhan, “ABD, özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrasında dünyanın en güçlü ülkesi olmuş ve dünya ekonomisinin yarısını üretebilen bir aktör haline gelmiştir. Şimdi ise uluslararası kamuoyunun karşısına, bahse konu olan dönemin tekrar zuhur etmesi hayaliyle hareket eden Biden ve onun bürokratik derin devleti çıkmıştır. Ancak dünyadaki dengeler oldukça farklılaşmıştır ve ABD, bunu idrak etmekte zorlanmaktadır.” yorumunu yaptı.

politikalarının daha gerçekçi bir yaklaşımın ürünü olduğunu öne süren Nurhan, “Trump’ın en önemli özelliği iş insanı olmasıydı. Hedefi belirledikten sonra ona doğru yürüyebilecek istikrara sahipti. Trump, Afganistan’ın ilerleyen süreçte ABD’yi mali anlamda çok fazla zorlayacağını öngörmüş ve bu yüzden Taliban’la anlaşma yoluna gitmiştir. Afganistan’da bulunmasının getirileri ile harcanan giderleri karşılaştıran Trump, kararını bölgeden çekilmeden yana kullanmıştır. Ancak Pentagon’un etkisi altında kalan Biden yönetimi, Afganistan’da kalacağı yönünde bir algı oluşturmaya başlamıştır. Biden, Taliban’a ilişkin kaygılarının da etkisiyle ABD’nin 20 senedir boş yere bu ülkede bulunduğu izlenimini vermekten korkmaktadır. Bu nedenle de Biden yönetiminin kısa vadede Afganistan’dan çıkma gibi bir planı olamayacaktır.” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

HABER : Serra GÜNAY & ANKASAM

[UHA Haber Ajansı, 06 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.