enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekşi’den İmamaoğlu’na eleştiri: 5 yılda 100 bin konut sözü vermişlerdi 1354 konut yapıldı

Ekşi’den İmamaoğlu’na eleştiri: 5 yılda 100 bin konut sözü vermişlerdi 1354 konut yapıldı
2 Mart 2023
214
A+
A-

İBB, olası Marmara depremi için “İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nı” açıkladı. 11 maddelik planın açıklandığı toplantıda, kentte alınması gereken önlemler konuşuldu. İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, Kahramanmaraş depremlerinden önce belediyedeki deprem konulu çalışmaları hatırlattı, İmamoğlu’nu eleştirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bilim insanlarıyla birlikte olası bir Marmara Depremi’ne yönelik yol haritası hazırladı.

11 maddelik “İstanbul Deprem Seferberlik Planı’nı” Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu açıkladı.

Bütçe revizyonundan mevzuat düzenlemesine, güçlendirme çalışmalarından kurulacak geçici barınma alanlarına kadar alınması gereken önlemler konuşuldu.

“Daha önceki çalışmalarımıza ve projelerimize İBB Başkanı katılmadı”

Toplantıya katılan İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afet Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, Kahramanmaraş depremlerinden önce belediyedeki deprem konulu çalışmaları hatırlattı, İmamoğlu’nu eleştirdi.

İstanbul’un kapasitesini ve direncini arttıracak çalışmaları sunduk. Ama belediye meclisinin bu çalışmasına İBB Başkanı katılmadı. Daha sonra iki ay önce yine deprem oturumu yaptık. O toplantıya da belediye başkanı katılmadı. O saatlerde Sultanahmet’ten tweet atıyordu. Yani bu bu kadar duyarsız, bu kadar kentin en önemli sorunu burada deprem ve kentsel dönüşüm diyeceksin. Ama bu toplantıların hiçbirine katılmayacaksın, bunları dinlemeyeceksin, yok sayacaksın. Ondan sonra da buraya çıkıp yapacağız, edeceğiz diyeceksin.

“Yüzde 5,5 olan kentsel dönüşüm bütçesi 1,59’a düşürüldü”

Ekşi, İBB’nin kentsel dönüşüm bütçesinin düşürüldüğünü, daha önce söz verilen dönüşümlerin yapılmadığını da söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı bugün 3. kez burada seferberlik planı açıkladı. Bir tanesinin kıyasını size söyleyeyim. Belediye Meclisi’ne geldi. Hepimizin gözünün içine baka baka Silivri Depremi’nden sonra evet dedi ben deprem ve kentsel dönüşüm afet odaklı planı açıklıyorum. Bir: İstanbul’da yapısal hasar kapsamında noktasal müdahaleleri yaparak bir yılda 20 bin, 5 yılda 100 bin, 10 yılda İstanbul’daki tüm riskli bağımsız birimleri yenileyeceğim dedi. Değerli arkadaşlar şu anda KİPTAŞ’ın pafta ada parsel bazında komisyonumuza sunamadığı ama bizim takip ettiğimiz 1354 konut yapmışlar. Yani bu iş çalışarak oluyor. İBB’nin kentsel dönüşüm bütçesi AK Parti’de yüzde 5,5 iken 1,59’a düşürülmüş.

“Deprem Seferberlik Planı’nda bakanlığın 1,5 milyon konutu taşıma projesi gündeme gelmeliydi”

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ise dönüşümün hükumet ve yerel yönetimlerin koordineli bir şekilde çalışmasıyla mümkün olduğunu ifade etti.

Bu merkezi ve yerel idarenin koordinasyonuyla, güçleri birleştirilerek mevcut yasalara uygun olarak hareket edilerek yapılır. Bu işin kesin altını çizdiğim şey siyaseti yoktur. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız demiş ki 1,5 milyon konut buna tekabül eden buna orta hasarlı binaları da dahil etmişler ne güzel. Mesela bu toplantıda buna yönelik hiçbir atıfta bulunulmadı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.