enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:30 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:36 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:55 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
14:49 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:22 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:22 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
00:20 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:12 Turizm ,Corendon Airlines ,Yıldıray Karaer ,Corendon Airlines ,2025 verileri ,Corendon uçuş verileri, Corendon Avrupa pazarı
00:02 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:02 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
16:32 CUMA NAMAZININ ÖNEMİ
11:17 Uyuşturucuya Karşı Sadece Operasyon Yetmez!
11:10 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
10:02 Türkiye’de bir ilk: Derince’den yükselen “Noterli” devrim!
09:29 Güzelliğin Karanlık Yüzü: Denetimsiz Estetik
09:20 Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi’den, CHP Kongre ve Kurultay davalarına yeni karar
00:50 2026’da asgari ücret desteğine 76,5 milyar lira kaynak ayrıldı
00:16 Yapay zeka destekli uygulamalar ile mali süreçlerde dijital dönüşüm…
00:10 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi.
00:09 CHP Genel Başkanı Özel, ‘İktidar yürüyüşü aday ofisinden başlayacak’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesinde yer alan firmalar yabancı alıcılarla bir araya geldi 

Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesinde yer alan firmalar yabancı alıcılarla bir araya geldi 
2 Haziran 2022
1.277
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde Ticaret Bakanlığı desteği ile yürüttüğü “Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi” kapsamında ilk alım heyetini gerçekleştirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)nın haberine göre, Yabancı ülkelerden gelen alıcı heyet ile 11 küme firması buluşturuldu. Yerli küme firmaları ve alıcı heyet firmaları B2B İkili iş görüşmelerine katıldılar.  İkili iş görüşmelerine firmalar yoğun ilgi gösterdi. 

Resim önizlemesi

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, (UHA)‘ya yaptığı açıklamada, Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kümesinde bulunan firmaların ev tekstili ve giyimlik kumaş olmak üzere iki gruba ayrıldığını, bu bağlamda alım heyeti için öncelikle ev tekstili sektörü odağında bir faaliyet gerçekleştirilmesine karar verdiklerini belirtti.

Başkan Pınar Taşdelen Engin, “Üye firmalarımızın ihracatlarının artırılması, yeni pazarlar bulunması, ülkemizin ekonomik ve ticari açıdan tanıtılması ve yurtdışındaki alıcı firmaların Türkiye’den alım yapmalarını sağlamak amacını taşıyan alım heyetini İstanbul’da ağırladık. Küme üyesi 11 firmamız yurtdışından gelen alıcılar ile buluşturuldu. Yapılan B2B ikili iş görüşmelerinden olumlu yansımalar aldık” diye konuştu.  

Resim önizlemesi

Tekstil sektörünün ülkemizde en temel ve güçlü sanayi gruplarından olduğunu belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, şunları söyledi:

“Günümüzde özellikle giyimlik kumaş ve ev tekstili denildiğinde dünya pazarında akla ilk gelen ülkelerden biri Türkiye’dir. Geldiğimiz noktaya bakarsak, ülkemiz sanayicisi artık üretimden tanıtıma, kaliteden pazarlamaya kadar tüm alanlarda yüksek kaliteyi sunma gücüne sahip. Türkiye rakiplerine göre daha kaliteli ve daha farklı, inovasyona dayalı ürünlerle rekabet gücünü artırdı” dedi.  

[UHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.