enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
22:39 İran’a Siyonist Saldırı ve Batının Kukla Kürdistan Hayali!
22:30 Terörsüz Türkiye Hedefinin Siyasal ve Toplumsal Yönleri
22:23 ABD/İsrail-İran Savaşı Irak’a Nasıl Yansıyor?
22:08 ABD ve İsrail’in Saldırıları İran’da Kürt Silahlı Grupları Harekete Geçirebilir mi?
20:22 Kocaelispor sürpriz şekilde kupaya veda etti 
10:45 ABD’de CNN’in bağımsız araştırma şirketi SSRS’nin anketine göre, kamuoyunun yüzde 54’ü, İran’a yönelik saldırıların ülkesi için daha büyük tehdit oluşturacağını düşünüyor.
10:29 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:16 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:04 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:59 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:45 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
21:54 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
21:39 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:16 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
17:57 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
11:15 Ateş çemberinde akıl arayışı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesinde yer alan firmalar yabancı alıcılarla bir araya geldi 

Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesinde yer alan firmalar yabancı alıcılarla bir araya geldi 
2 Haziran 2022
1.279
A+
A-

İSTANBUL – UHA HABER / Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), 2010/8 Sayılı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ çerçevesinde Ticaret Bakanlığı desteği ile yürüttüğü “Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi” kapsamında ilk alım heyetini gerçekleştirdi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)nın haberine göre, Yabancı ülkelerden gelen alıcı heyet ile 11 küme firması buluşturuldu. Yerli küme firmaları ve alıcı heyet firmaları B2B İkili iş görüşmelerine katıldılar.  İkili iş görüşmelerine firmalar yoğun ilgi gösterdi. 

Resim önizlemesi

UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, (UHA)‘ya yaptığı açıklamada, Ekolojik Tekstiller UR-GE Projesi kümesinde bulunan firmaların ev tekstili ve giyimlik kumaş olmak üzere iki gruba ayrıldığını, bu bağlamda alım heyeti için öncelikle ev tekstili sektörü odağında bir faaliyet gerçekleştirilmesine karar verdiklerini belirtti.

Başkan Pınar Taşdelen Engin, “Üye firmalarımızın ihracatlarının artırılması, yeni pazarlar bulunması, ülkemizin ekonomik ve ticari açıdan tanıtılması ve yurtdışındaki alıcı firmaların Türkiye’den alım yapmalarını sağlamak amacını taşıyan alım heyetini İstanbul’da ağırladık. Küme üyesi 11 firmamız yurtdışından gelen alıcılar ile buluşturuldu. Yapılan B2B ikili iş görüşmelerinden olumlu yansımalar aldık” diye konuştu.  

Resim önizlemesi

Tekstil sektörünün ülkemizde en temel ve güçlü sanayi gruplarından olduğunu belirten UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, şunları söyledi:

“Günümüzde özellikle giyimlik kumaş ve ev tekstili denildiğinde dünya pazarında akla ilk gelen ülkelerden biri Türkiye’dir. Geldiğimiz noktaya bakarsak, ülkemiz sanayicisi artık üretimden tanıtıma, kaliteden pazarlamaya kadar tüm alanlarda yüksek kaliteyi sunma gücüne sahip. Türkiye rakiplerine göre daha kaliteli ve daha farklı, inovasyona dayalı ürünlerle rekabet gücünü artırdı” dedi.  

[UHA Haber Ajansı, 02 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.