enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
00:06 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
11:21 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:02 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege ve Akdeniz’de yağmur yağacak, nem artacak

Ege ve Akdeniz’de yağmur yağacak, nem artacak
7 Ağustos 2021
499
A+
A-

UHA HABER / Yangınlarla havadan ve karadan cansiparane mücadele devam ediyor. Yangınların büyümemesi için hava şartları da çok önemli. Peki, orman yangınları görülen yerlerde hava sıcaklığı nasıl olacak? Nem oranı artacak mı, poyraz devam edecek mi?

Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde orman yangınları kontrol altına alındı. Muğla Marmaris, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde ise yangın etkisini sürdürüyor. Isparta, Aydın ve Denizli’de de orman yangınları var. Başta itfaiye ekipleri olmak üzere tüm ekipler yangınlarla havadan ve karadan mücadeleyi hız kesmeden sürdürüyor.

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki orman yangınlarının devam etmesindeki bir diğer önemli etken de sıcaklık derecesi, nem oranı, rüzgarın hızı ve yağış faktörü.

Gökyüzündeki alev savaşçılarının mücadelesinde poyrazın etkisi de belirleyici.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) hafta sonu verilerine göre yarın ve pazar günü hava sıcaklığının düşmesi hatta yağmurun gelmesi bekleniyor.

MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yangın bölgelerindeki hava durumunu TRT Haber’de değerlendirdi.

Yeni haftada yağmur yağacak mı?

Hava sıcakları ve nemin düşük olması orman yangını görülen yerlerdeki çalışmaları olumsuz etkileniyordu. Ancak, bugün gece saatlerinden itibaren yurdun kuzey kesimleri ağırlıklı olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde yağış bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, “Özellikle yurdun güney ve batı bölgelerinde yağışsız günler gördük. Yeni gelen yağış sistemiyle birlikte, kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç yarın için tüm yurtta yağış bekliyoruz” dedi.

“Sıcaklıklar 10 dereceye kadar inecek”

Çelik, Ege ve Akdeniz’de sıcakların düşeceğini belirterek açıklamalarını sürdürdü:

“Yangın bölgesi olan Antalya’nın en batı ilçeleri hariç olmak üzere Akdeniz Bölgesi’nin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Ege’de ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 8 dereceye kadar üzerinde olan sıcaklıklar, bu sistemle birlikte mevsim normallerine inecek diyebiliriz.”

“Nem oranı çıkacak, rüzgar orta kuvvette esecek”

Yarın sıcaklıkların düşmesi beklenen bölgede, sıcaklıkların 8 ila 10 derece kadar düşmesi bekleniyor. Turan, Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki düşük nem oranlarının çıkmasını ve rüzgarın da orta şiddetli esmesini beklediklerini söyledi:

“Hem yağış sistemi hem de rüzgarın denizden esecek olması nedeniyle de nem oranlarında da artış göreceğiz. Yüzde 10’un altına düşen nispi nemler artık yağışla birlikte yüzde 80’lere kadar çıkmış olacak.

Orman yangınlarının görüldüğü ilk günlerde rüzgar fırtına şeklinde esmişti. Ancak 80-90 kilometre hızla esen rüzgarlar önümüzdeki günlerde orta kuvvetlerde esmeye devam edecek.”

Antalya ve Muğla’da sıcaklıklar hafta sonu düşecek

Turan, Antalya ve Muğla’da yüksek seyreden sıcaklıkların da hafta sonunda düşeceğini ifade etti:

“Muğla çevrelerindeki sıcaklıklar 44 dereceyi bulmuştu. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Hafta sonu 34 dereceye kadar sıcaklıklar düşecek.

Antalya’da ise 40 dereceye kadar çıkmış olan sıcaklıklar, 30 dereceye kadar inecek. Ancak pazartesi sıcaklıkların yeniden mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üstüne çıkmasını bekliyoruz.”

HABER : Duygu ÖZDEMİR & Ankara

[UHA Haber Ajansı, 07 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.