enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:56 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan haberler!
08:12 GAP 2026 Sulama ve Bölgesel Kalkınma – Projede Sulamanın Sonuçları
04:57 İttihat ve Terakki cemiyetinin, Şam Valisi olarak atadığı Cemal Paşa: Köpekler ve Araplar Giremez!
04:29 Adalar Vakfı’ndan İstanbul’un hafızasına yolculuk: Adalarda Hayat Var belgeseli yayında
03:57 Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) Başkanı Bulut, Mısır’da İş Birliği Protokolüne imza attı
00:56 Rusya-Ukrayna Savaşı’nın arabulucu ülkesi: Türkiye
00:52 İmalat sanayisi işletmeleri için uygun koşullu finansman paketi
00:48 “Narin Güran cinayetine aylar sonra müdahil olundu” haberlerine yalanlama
00:46 Gazeteci Nevzat ÇİÇEK: Güvenlik kaynakları ne diyor: 25 maddede Suriye’de yaşananlar-görüşmeler-beklentiler
00:38 Deprem şehitleri “Türkiye’min Gücüne Bak” temalı törenle anılacak
00:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörden medet umanlar sonuç alamaz
00:23 Türk tipi Kamikaze İHA’dan tam isabet: SKYDAGGER sahnede
00:22 Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı: Bakıma Muhtaçlık
00:18 Sivil Havacılıkta pilot sayısı geçen yıla göre yüzde 10 artışla 17 bin 910’a ulaştı
00:14 Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat 2023’te meydana gelen deprem felaketinin 3. yılında eğitim öğretime bir gün ara verilecek.
00:09 Gergerlioğlu’ndan destek; “İşçilere yönelik hukuksuzluk devam ederse, halk boykot başlatacaktır!”
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ege ve Akdeniz’de yağmur yağacak, nem artacak

Ege ve Akdeniz’de yağmur yağacak, nem artacak
7 Ağustos 2021
505
A+
A-

UHA HABER / Yangınlarla havadan ve karadan cansiparane mücadele devam ediyor. Yangınların büyümemesi için hava şartları da çok önemli. Peki, orman yangınları görülen yerlerde hava sıcaklığı nasıl olacak? Nem oranı artacak mı, poyraz devam edecek mi?

Antalya’nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde orman yangınları kontrol altına alındı. Muğla Marmaris, Milas, Köyceğiz, Kavaklıdere ve Menteşe ilçelerinde ise yangın etkisini sürdürüyor. Isparta, Aydın ve Denizli’de de orman yangınları var. Başta itfaiye ekipleri olmak üzere tüm ekipler yangınlarla havadan ve karadan mücadeleyi hız kesmeden sürdürüyor.

Ege ve Akdeniz bölgelerindeki orman yangınlarının devam etmesindeki bir diğer önemli etken de sıcaklık derecesi, nem oranı, rüzgarın hızı ve yağış faktörü.

Gökyüzündeki alev savaşçılarının mücadelesinde poyrazın etkisi de belirleyici.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) hafta sonu verilerine göre yarın ve pazar günü hava sıcaklığının düşmesi hatta yağmurun gelmesi bekleniyor.

MGM Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, yangın bölgelerindeki hava durumunu TRT Haber’de değerlendirdi.

Yeni haftada yağmur yağacak mı?

Hava sıcakları ve nemin düşük olması orman yangını görülen yerlerdeki çalışmaları olumsuz etkileniyordu. Ancak, bugün gece saatlerinden itibaren yurdun kuzey kesimleri ağırlıklı olmak üzere yurdun büyük bir bölümünde yağış bekleniyor.

Hava Tahmin Uzmanı Cengiz Çelik, “Özellikle yurdun güney ve batı bölgelerinde yağışsız günler gördük. Yeni gelen yağış sistemiyle birlikte, kıyı Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi hariç yarın için tüm yurtta yağış bekliyoruz” dedi.

“Sıcaklıklar 10 dereceye kadar inecek”

Çelik, Ege ve Akdeniz’de sıcakların düşeceğini belirterek açıklamalarını sürdürdü:

“Yangın bölgesi olan Antalya’nın en batı ilçeleri hariç olmak üzere Akdeniz Bölgesi’nin genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekliyoruz. Ege’de ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 8 dereceye kadar üzerinde olan sıcaklıklar, bu sistemle birlikte mevsim normallerine inecek diyebiliriz.”

“Nem oranı çıkacak, rüzgar orta kuvvette esecek”

Yarın sıcaklıkların düşmesi beklenen bölgede, sıcaklıkların 8 ila 10 derece kadar düşmesi bekleniyor. Turan, Ege ve Akdeniz Bölgesi’ndeki düşük nem oranlarının çıkmasını ve rüzgarın da orta şiddetli esmesini beklediklerini söyledi:

“Hem yağış sistemi hem de rüzgarın denizden esecek olması nedeniyle de nem oranlarında da artış göreceğiz. Yüzde 10’un altına düşen nispi nemler artık yağışla birlikte yüzde 80’lere kadar çıkmış olacak.

Orman yangınlarının görüldüğü ilk günlerde rüzgar fırtına şeklinde esmişti. Ancak 80-90 kilometre hızla esen rüzgarlar önümüzdeki günlerde orta kuvvetlerde esmeye devam edecek.”

Antalya ve Muğla’da sıcaklıklar hafta sonu düşecek

Turan, Antalya ve Muğla’da yüksek seyreden sıcaklıkların da hafta sonunda düşeceğini ifade etti:

“Muğla çevrelerindeki sıcaklıklar 44 dereceyi bulmuştu. Önümüzdeki günlerde sıcaklıkların 10 dereceye kadar düşmesini bekliyoruz. Hafta sonu 34 dereceye kadar sıcaklıklar düşecek.

Antalya’da ise 40 dereceye kadar çıkmış olan sıcaklıklar, 30 dereceye kadar inecek. Ancak pazartesi sıcaklıkların yeniden mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üstüne çıkmasını bekliyoruz.”

HABER : Duygu ÖZDEMİR & Ankara

[UHA Haber Ajansı, 07 Ağustos 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.