enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
00:03 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
22:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Katar’da yoğun diplomasi trafiği
22:11 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
21:34 3. KONYA GASTROFEST Yüz Binleri Ağırladı; Başkan Altay Misafirlere Teşekkür Etti
00:56 İletişim Başkanı Duran: Türkiye, geleceğin enerjisini bugünden inşa ediyor
00:51 Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Suriye Tarım ve Tarım Reformu imza töreninde konuştu…
00:50 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş,”Şiddetle mücadelede güçlü bir teknoloji altyapısı oluşturuyoruz”
00:49 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapay zeka destekli yeni dönem
00:37 SPD Başkanı Yıldız: Teknik çözümleri biliyoruz; ihtiyacımız olan bilgiyi politikaya, politikayı da uygulamaya dönüştürmektir.
00:35 Göç İdaresi Başkanlığının yürüttüğü çalışmalar sonucunda, Mobil Göç Noktası araçlarının sayısı bu yıl itibarıyla 375’e çıkarıldı.
00:33 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca, Anka Çocuk Destek Programı ile bugüne kadar yaklaşık 20 bin çocuğa destek verildi.
00:16 İstanbul Havalimanı günlük ortalama 1624 uçuşla bir kez daha Avrupa’da birinci, dünyada beşinci en yoğun havalimanı oldu
00:15 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs Rum Ortadoks Patriğini kabul etti
00:13 Dışişleri’nden Yunanistan’a tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Ebabil Kuşları İsral’i Taşlar mı?

Ebabil Kuşları İsral’i Taşlar mı?
10 Kasım 2023
14
A+
A-

Adana TAŞKÖPRÜ Gazetesi köşe yazarı Vedat KAHYALAR, gazetesi için kaleme aldığı “Ebabil Kuşları İsral’i Taşlar mı?” başlıklı yazısında soruyor.

UHA / İnternational News Agency
Gazeteci-Yazar Vedat KAHYALAR’ın, vedat kahyalar (@vedatkahyalar) / XEbabil Kuşları İsral’i Taşlar mı?” başlıklı yazısının detayı şöyle:
Israil’in zulmü karşısında gündeme gelen ebabil kuşları benzeri beddua akılcı bir dua olabilir mi?
Fil Vakası ya da Fil Olayı (Vak’ayı Fil), İslam inancına göre Hz. Muhammed’in doğumundan 52 gün önce Kâbe’yi yıkmak amacıyla Mekke üzerine filleriyle birlikte yürüyen Ebrehe ve ordusunun Allah tarafından gönderilen ebabil kuşları vasıtasıyla bozguna uğratılmasını anlatan olayın adıdır.
Ebrehe, tarihte yer alan Yemen kralıdır. Ayrıca Kuranı Kerim’de Fil suresinde bahsedilen krallardan biridir. Ebrehe, o dönemin inançlı kesiminin (sabilik) hac ibadetini engellemek ve Kâbe’yi yıkmak istemiştir. Ardından Kâbe’nin enkazını fillerle Yemen’e taşımak için dört bin fil ve üç yüz bin Habeşli’den oluşan ordusu ile harekete geçmiştir.
O dönemin Kâbe sorumlusu olan Peygamberimizin dedesi Abdülmuttalip’in savaşmak için ne bir ordusu ne de yeterli gücü vardı.
  Ebrehe’yi, yapabileceği her şeyi yaptıktan sonra samimiyetle Allah’a havale etti. Allah, ebabil kuşları ile Ebrehe’yi taş yağmuru ile yok etti.
Ancak Bugünkü Durum Çok Farklı.
▪Müslümanların güçlü orduları var
▪Müslüman liderlerin caydırıcı olacak çok sayıda kozları var.
▪Dünya halklarının zulme tepkisi var
▪Harekete geçirilmesi gereken ülkeler tarafında kurulmuş STK lar, birlikler var
▪İslam dünyasının da güçlü iletişim ağları var.
Müslümanların zengin yer altı ve yerüstü kaynaklarıyla, iyi eğitim sistemleriyle, iyi yetişmiş insan kaynakları, üretim gücü, savunma sanayi gücü çoktan olmalıydı…
Eğer bunlar yapılmamışsa,  bunun sorgulanması gerekirdi.
Müslümanlar Fil surecindeki mesajı (savaş havadan, uçan cisimlerle kazanılır) anlasaydı bu durumda olmazdık.
Allah’ın yasalarını doğru okuyup Allah’ın kitabını doğru anlasaydık “Tayran Ebabil” “uçan cisim” e ebabil kuşu demezdik, “Bizim yasalarımızda değişiklik bulamazsın” ayetini anlasaydık mucize beklemez savaş için uçan cisimler yapardık. Son yıllardaki savunma sanayiindeki gelişmeler İHA-SİHA-UÇAK- silah üretimi çabalarımız çok değerli çabalar. Keşke 80 yıl önce başlayan uçak otomobil üretimimizi “siyasilerimiz” engellemeseydi.
Sonuç itibariyle Ebrehe örneği ile Netenyahu zulüm ve kötülükte benzeyebilir ancak şartlar çok farklı.
“Eğer (gerçekten) mü’min kimseler iseniz, en üstün olanlar sizsiniz! Gevşemeyin (cesaretinizi kaybetmeyin), üzülmeyin, eğer Allah’a inanıyorsanız üstünsünüz. Sakın gevşeklik göstermeyin, kaygılanmayın. Eğer inanıyorsanız, onlardan üstünsünüzdür. Ali İmran 139”
Gerçekten mü’min miyiz?
En üstün olanlar biz miyiz?
Nedenlerini araştırmadan, sorgulamadan mü’min olamayız?
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.