enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:52 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
06:57 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
06:09 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
00:56 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
00:37 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
00:32 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
00:29 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
00:23 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
00:17 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
00:16 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
00:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
00:01 Alışılmış Ezber Döngüsü
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:25 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
00:54 2025 Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2025) ikincisi A Milli Basketbol Takımı, Letonya’nın başkenti Riga’dan İstanbul’a döndü.
00:43 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
00:41 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
00:16 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
00:13 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünyada enflasyon rakamları rekor kırıyor

Dünyada enflasyon rakamları rekor kırıyor
4 Ocak 2022
966
A+
A-

WASHINGTON-UHA HABER / Salgında büyük zarar gören ekonomiler bir taraftan toparlanmaya çalışırken, diğer taraftan da enerji krizleri, tedarik sorunları ve yüksek enflasyonla boğuşuyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde, tüketici fiyat endeksi aralık ayında yüzde 0,8 artışla beklentilerin üzerine çıktı. Yıllık enflasyon da yüzde 6,8’e ulaşarak 39 yılın rekorunu kırdı.

En yüksek artış enerji fiyatlarında görüldü. Ülkede akaryakıt fiyatlarındaki artış yüzde 50’yi geçerken, ikinci el otomobil piyasasında da yüzde 30’un üzerinde artış kaydedildi.

Yükseliş sürecek

Amerikan Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, yükselişin süreceğine işaret etti. Varlık alımlarının azaltılması gerektiğine dikkat çeken Powell, enflasyonun 2022’de de beklentilerin aksine düşmeyeceği yorumunu yaptı.

Avrupa da aynı durumda

Avrupa’da enerji ve gıda ürünleri başta olmak üzere yaşanan fiyat artışları, endişeyi beraberinde getiriyor. Euro Bölgesi’nde Kasım ayında yıllık enflasyon yüzde 4,9 ile 1997’den bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Avrupa ekonomisinin lokomotifi Almanya’da yıllık enflasyon yüzde 5,2, İspanya’da ise yüzde 5,6 oldu.

Her iki ülkede de enflasyon, 1992 yılından bu yana en yüksek seviyede.

Bir diğer Avrupa ülkesi Hollanda da enflasyon yüzde 5,2 ile 1982 eylül ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

[UHA Haber Ajansı, 04 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.