enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:53 ABD SDG’den Neden Vazgeçti
11:08 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
07:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:16 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:11 ICE’a Tepki Büyüyor
00:10 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:09 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:08 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:04 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünyada aşı karşıtı ünlü sporcular ne düşünüyor? Neden karşılar?

Dünyada aşı karşıtı ünlü sporcular ne düşünüyor? Neden karşılar?
16 Ocak 2022
897
A+
A-

PARİS – UHA HABER / Avustralya’da mahkemenin, dünyanın 1 numaralı tenis oyuncusu Novak Djokovic’in vizesinin iptaline yaptığı itirazı kabul ederek tutulduğu göçmen merkezinden serbest bırakılması kararının yankıları sürerken, Sırp raket gibi Covid-19 aşısına karşı olan dünyaca ünlü sporcuların durumu bir kez daha gündeme geldi.

 Aaron Rodgers

ABD’de son birkaç aydır aşı karşıtlığı gündeminin tam ortasında Amerikan futbolunun şu anki belki de en ünlü oyuncusu Aaron Rodgers bulunuyor.

Profesyonel Amerikan futbolu ligi NFL’in en başarılı ve en tanınmış takımlarından Green Bay Packers’ın 37 yaşındaki yıldız oyuncusu Aaron Rodgers bir süre önce Covid-19 testi pozitif çıktı.

Rodgers’in aşılarla ilgili açıklamaları uzun zamandır ABD kamuoyunda geniş yankı uyandırıyor.

Covid-19 testinin pozitif olduğunun ortaya çıkmasından sonra basına konuşan Rodgers, aşı olmayanları utandırmak için bir ”cadı avı” başlatıldığını iddia etti. Rodgers, Pfizer ya da Moderna aşılarını olmamasının nedenini, mRNA aşılarındaki bir maddeye alerjisi olmasıyla açıkladı.

AP Photo

Aaron Rodgers AP Photo

Rodger’ın 9 yıldır ortaklık yaptığı sağlık kuruluşu Previa Health, bu sözleri üzerine ünlü futbolcuyla ilişkisini sonlandırmak zorunda olduğunu açıkladı.

“Aşı karşıtı olan, dünyanın düz olduğuna inanan biri değilim. Ben eleştiriyi seven biriyim” diyen Rodgers, Covid-19 aşılarının kısırlığa yol açtığı şeklindeki iddiaya da değinerek ileride baba olmak istediğini ve aşıların kısırlığa yol açıp açmadığına ilişkin uzun vadeli bilimsel çalışmalar olmadığını aktardı.

ABD’de birçokları tarafından Rodgers, aşı statüsü konusunda yanıltıcı bilgi vermek, hatta yalan söylemekle suçlandı. Gazetelerin başyazılarından spor yorumcularına, ünlü doktorlardan sokaktaki sıradan insanlara birçokları, “Rodgers’ın sergilediği kibir ve ünlü olmanın ayrılmaz bir parçası olarak kabul edilen dokunulmazlık hissinin pandemiyi sonlandırmanın önünde engel oluşturduğu” görüşünde birleşti.

Aşı karşıtı Joshua Kimmich'in zararı 1,5 milyon Euro | NTVSpor.net

Joshua Kimmich

Aşı karşıtlığıyla bilinen ve daha sonra Covid-19 testi pozitif çıkan Bayern Münih’in Alman yıldızı Joshua Kimmich, ülkesinde bu konudaki tartışmaların hep odak noktasında oldu.

Uzun bir süre aşı olmamak için direnen 26 yaşındaki Kimmich’in, Covid-19’a yakalandıktan sonra akciğerindeki şikayetler nedeniyle yıl sonuna kadar forma giyemeyeceği açıklanmıştı.

Hastalıktan kısa bir süre önce kurtulan Kimmich, bu adımı daha önce atması gerektiğinin de farkında. Joshua Kimmich, “Genel olarak, korkularımla ve endişelerimle başa çıkmak benim için zordu. Bu yüzden, aşı olma konusunda uzun süre kararsız kaldım ve zaman kaybettim” dedi.

Covid-19 virüsünü ağır bir şekilde geçirdiği için takımını yalnız bırakan sporcu maçlardan alacağı primden yoksun kalacağı için bu yıl milyonlarca euro kazanmaktan mahrum oldu.

[UHA Haber Ajansı, 16 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.