enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:41 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
12:05 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
07:00 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:56 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
00:30 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:30 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:25 Dışişleri Bakanı Fidan,”Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:23 Bakan Fidan, “Netanyahu’nun Gazze için kurulacak Uluslararası İstikrar Gücü’nde Türk birliklerini görmek istemiyor”
00:18 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
15:28 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
12:29 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
06:13 Türkiye’den NATO ve AB üyesi bir ülkeye ilk savaş gemisi satışı’dan notlar!
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:39 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:38 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dünya genelinde tedarik zinciri kopma noktasında

Dünya genelinde tedarik zinciri kopma noktasında
31 Ekim 2021
614
A+
A-

BERLİN-UHA HABER / Koronavirüs salgınında kapanmaların sona ermesiyle başlayan talep artışı, dünya genelinde enerji fiyatlarındaki yükseliş ve nakliye alanında iş gücü yetersizliği dünyayı yeni bir krizin eşiğine getirdi. Tedarik zinciri bu dönemde büyük darbe aldı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin  haberine göre, Salgın döneminde tedarik zinciri büyük darbe aldı. Kapanmaların sona ermesiyle üretimdeki artış bu sefer başka sorunlara yol açarken, özellikle denizden nakliye fiyatları yükseldi.

Çin ile Avrupa arasındaki nakliye ücreti son bir yılda 7 katına çıktı.

Limanlardaki tıkanıklık demir yolları ve karayolları nakliyesine yansıdı ve nakliye sektöründe iş gücü yetersizliği açığa çıktı.

Limanlara indirilen ürünler şoför yetersizliği nedeniyle dağıtılamazken, çok sayıda ülkede, kargo gemileri haftalarca limanlarda beklemek zorunda kalıyor.

ABD’de Ulusal Muhafizların devreye girmesi gündemde

Tedarik zincirinde yaşanan sıkıntıdan en çok etkilenen ülkelerden biri olan ABD’de, en temel ihtiyaç maddelerini bulmakta dahi zorluk yaşanıyor. Pek çok eyalette, marketlerde raflar boşaldı.

Onlarca kargo gemisi ise limanlara yanaşmış durumda ya da açıkta demirli bekliyor. Sorunun aşılması için Ulusal Muhafızların devreye girmesi gündemde yer alıyor.

Tedarik krizi Avrupa’da da etkili

İngiltere’de nakliye şoförü yetersizliği tedarik zincirini alt üst etti. Ülke genelinde gıda ve benzin sıkıntısı ortaya çıktı.

Ham madde sorununa bağlı yaşanan çip krizi, otomotiv sektörünü zorluyor.

Almanya başta olmak üzere, çok sayıda otomobil üreticisi ülke üretimlerini azaltmak durumunda kaldı, bazı fabrikalar kapandı.

Tedarik zincirindeki kırılma mobilya üreticisi İsveç gibi ülkelerde de ham madde sıkıntısına yol açtı.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ekim 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.