enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:27 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:17 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
00:16 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
00:01 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
23:16 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
23:01 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:53 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:32 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
08:02 POLSAM’ın “Bir Akademisyenin Ardından: Güney Ferhat Batı” adlı kitabı okuyucuyla buluştu
06:57 Dünya Dönüyor!
06:55 Şirketlerden N’aber!
06:53 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
06:52 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
00:54 Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) için Adana-Gaziantep Otoyol Bağlantı Yolu ve Misis Köprüsü yeniden projelendiriliyor
00:41 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
00:01 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema huzurunda, iki ülke arasında ortak anlaşmalar imzalandı.
18:38 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Öztürk: Coğrafi işaretli ürünler AB yolunda
11:01 Rusya’da büyük deprem, ABD ve Japonya’da tsunami alarmı!
09:59 Gazeteci Aslı SÖZBİLİR’in Sabah kahvesi: Orada N’ler oluyor!
08:20 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan: ​​​​​​​işsizlik oranı haziran ayında bir önceki yıla göre 0,5 puan azalarak yüzde 8,6 seviyesinde gerçekleşti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ’nün COVID-19 rapor taslağı: Virüsün kaynağı muhtemelen hayvanlar

DSÖ’nün COVID-19 rapor taslağı: Virüsün kaynağı muhtemelen hayvanlar
29 Mart 2021
498
A+
A-

UHA HABER / DSÖ’nün koronavirüsün kaynağına dair raporunun taslak metnine göre, COVID-19, insanlara muhtemelen başka bir hayvan vasıtasıyla yarasalardan bulaştı.

Associated Press’in bir nüshasına ulaştığı taslakta, koronavirüsün bir laboratuvarda üretilmesine “çok düşük ihtimal” verildi.

Rapordaki bulgular büyük ölçüde beklendiği gibiydi ve birçok soruyu yanıtsız bıraktı. DSÖ-Çin ortak katılımlı çalışmada, ekip, laboratuvar sızıntısı ihtimali dışında her alanda daha fazla çalışma yapılmasını önerdi.

Rapor birçok kez ertelendi

Söz konusu raporun yayımlanması birçok kez ertelenmişti. Bir DSÖ yetkilisi, raporun önümüzdeki günlerde yayımlanmasının beklendiğini belirtmişti.

Associated Press’in Cenevre’deki bir diplomattan aldığı rapor taslağında, yayımlanmadan önce değişiklik yapılma ihtimalinin bulunduğu da ifade ediliyor.

DSÖ ekibinin Wuhan ziyaretini yöneten uzman Peter Ben Embarek, cuma günü yaptığı açıklamada, raporun son halini aldığını ve bilgilerin doğrulanarak tercüme işleminin yapıldığını aktarmıştı.

Virüsün kaynağı Wuhan’a giden DSÖ ekibi, virüsün kaynağına dair yaptığı çalışmada, koronavirüsün laboratuvar ürünü olduğu ihtimalini elediklerini vurgulamıştı. Ayrıca virüsün, donmuş ürün zincirinden bulaşma ihtimaline de dikkat çekilmişti.

[UHA Haber Ajansı, 29 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.