enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ’den Avrupa’da salgın uyarısı: Yılda 1.2 milyon ölüme neden oluyor

DSÖ’den Avrupa’da salgın uyarısı: Yılda 1.2 milyon ölüme neden oluyor
5 Mayıs 2022
2.521
A+
A-

CENEVRE – UHA HABER / Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Avrupa’da obezite oranlarının “salgın boyutlarına” ulaştığını söyledi. Konu, salı günü Avrupa Obezite Kongresi’nde açıklanan önemli bir raporda vurgulandı.

Cenevre’den Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘Russian Today’den aktardığı haberine göre,Sağlık gözlemcileri, oranların “hâlâ yükseldiği” uyarısında bulunarak, bölgedeki hiçbir ülkenin 2025 yılına kadar DSÖ’nün obezite oranlarını durdurma hedefini karşılamasının beklenmediğini belirtti.

Raporda, “Endişe verici bir şekilde, aşırı kilo ve obezite prevalansında tutarlı artışlar oldu ve bölgedeki tek bir üye devlet dahi, obezitedeki artışı 2025 yılına kadar durdurma hedefine ulaşma yolunda değil” diyor.

Hastalık bölgede yılda yaklaşık 1,2 milyon ölüme ve yaklaşık 200 bin kanser vakasına neden oluyor.

Rapora göre bu rakam daha da artacak ve bazı ülkelerde obezitenin sigara içmek dahil diğer kanser risk faktörlerini geride bırakması bekleniyor.

Belgede, “DSÖ Avrupa bölgesi genelinde, obezitenin yılda en az 200.000 yeni kanser vakasından doğrudan sorumlu olması muhtemeldir ve bu rakamın önümüzdeki yıllarda artması beklenmektedir” ifadesine yer verildi.

[UHA Haber Ajansı, 05 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.