enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
00:05 İsrail-İran aldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
18:47 Kocaeli Kartepe’de Lezzet ve Kültürün Buluşması: Gastronomi Festivali Coşkusu Başladı
15:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail haydutluğuna artık bir dur denmelidir
11:13 CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir Çin Seddi’ne Türk Bayrağı Astı
09:50 Seyahatlerde hijyen ne kadar ön planda … hijyenik temizliğin, halk sağlığı ve koruyucu hekimlik açısından da çok önemli
TÜMÜNÜ GÖSTER →

DSÖ: Omicron vakaları genellikle ağır seyretmiyor

DSÖ: Omicron vakaları genellikle ağır seyretmiyor
10 Aralık 2021
1.064
A+
A-

BRAZZAVİLLE-UHA HABER / DSÖ, Güney Afrika’dan gelen ilk verilere göre Omicron vakalarında genellikle hastalığın seyrinin ağır olmadığını belirtirken, genel tablonun ancak gelecek haftalarda belirlenebileceğini vurguladı.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkit(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Bölge Ofisi, koronavirüsün Omicron varyantının hızla yayıldığını ancak Güney Afrika’dan gelen ilk verilere göre bu varyant nedeniyle Covid-19’a yakalananlarda hastalığın genellikle ağır seyretmediğini bildirdi.

DSÖ’nün Perşembe günü Kongo’nun başkenti Brazzaville’de açıkladığı verilere göre, Güney Afrika’da 14 Kasım ile 4 Aralık tarihleri arasında yoğun bakım yataklarında doluluk oranı yüzde 6,3 olarak tespit edildi.

DSÖ, Delta varyantının baskın olduğu Temmuz ayında yaşanan salgının üçüncü dalgasına kıyasla oldukça bu oranın olduğunu düşük olduğunu belirtti.

DSÖ, 14 Kasım-4 Aralık döneminde Güney Afrika’da bin 200 kişinin hastanede Covid-19 tedavisi gördüğünü, bunlardan sadece 98’ine oksijen verildiğini ve sadece dört hastanın da suni solunum cihazına bağlandığını açıkladı. Ancak DSÖ, bu verilerin varyanta ilişkin ilk bulgularla derlendiğinin ve gelecek haftalarda genel tablonun ortaya çıkacağının altını çizdi.

DSÖ varyantın hızla yayıldığına dikkat çekerek, Afrika kıtasında son bir hafta içinde 107 bin yeni vaka kaydedildiğini, bu sayının bir önceki hafta ise 55 bin olduğunu belirtti.

DSÖ Afrika Bölge Direktörü Matshidiso Moeti, dünya genelinde aşının eşit bir şekilde dağıtılmamasını eleştirerek, “Aşının eşit olmayan dağılımının Covid-19 varyantlarının ortaya çıkması ve patlama yaparak yayılması için ideal bir ortam yarattığını biliyoruz” dedi.

Moeti, aşıya yeterli erişimi olmayan ülkelerin korona mutasyonlarından en çok zarar gören bölgeler olduğunu da sözlerine ekledi.

EMA: Avrupa’da da Omicron vakaları ağır seyretmiyor

Güney Afrika, Kasım ayı sonunda koronavirüsün yeni varyantının tespit edildiğini açıklamış, DSÖ de Omicron adı verilen varyantı “kaygı verici” olarak sınıflandırmıştı. Omicron, bugüne kadar aralarında Avrupa ülkelerinin de bulunduğu 60 ülkede tespit edildi.

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) da Omicron varyantı sonucu Covid-19’a yakalanan Avrupalılarda hastalığın ağır seyretmediğini açıkladı.

EMA’dan Perşembe günü yapılan açıklamada, “Büyük ölçüde vakalarda sürecin hafif olduğu görülüyor, ancak daha fazla veri toplanması gerekiyor” ifadesi kullanıldı.

EMA açıklamasında, koronavirüse karşı kullanılan aşıların Omicron varyantına olan etkisine ilişkin henüz bilgi vermenin mümkün olmadığını da vurguladı.

EMA Biyolojik Sağlık Tehditleri ve Aşı Stratejisi Bölümü Başkanı Marco Cavaleri, Omicron varyantında hastalığın seyrinin diğer varyantla kıyasla daha ağır olup olmadığını saptayabilmek için daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Cavaleri, mevcut koronavirüs aşılarının bu varyant üzerinde ne kadar etkili olduğunun saptanabilmesi için EMA’nın her türlü veriyi değerlendirdiğini de sözlerine ekledi.

ABD’li ilaç şirketi Pfizer ile birlikte koronavirüs aşısı üreten Biontech’ten dün yapılan açıklamada, Omicron varyantına karşı aşının daha etkili olabilmesi için hatırlatma dozunun gerekli olduğu, iki doz aşının yeterli korumayı sağlamadığı belirtilmişti.

EK Kaynaklar *AFP,dpa

[UHA Haber Ajansı, 10 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.