enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:22 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:20 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:11 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:07 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:07 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı
21 Eylül 2022
434
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna işgaline tepki gösteren ve Rusya’ya sınırı olan beş Avrupa Birliği (AB) ülkesinden dördü, Rus turistlere sınırlarını kapattı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Karar Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya tarafından verildi. Finlandiya ise bu karara katılmadı, ancak Rus vatandaşlarına verilen konsolosluk hizmetlerini yavaşlatma kararı aldı.

Pazartesi günü yürürlüğe giren uygulama sadece Rus turistleri hedef alıyor. AB’ye sığınan Rus vatandaşlarını, TIR şoförlerini, mültecileri ve AB ülkelerinde daimi ikamet edenleri kapsamıyor.

Avrupa Birliği, Rusya’dan tüm uçuşları yasaklayarak sadece demiryolu ve karayolu taşımacılığı bağlantılarını kullanılabilir hale getirmiş ve bu ay Schengen bölgesi vizelerinin verilmesini zorlaştırmayı kabul etmişti.

Reuters haber ajansı, nüfusunun yüzde 90’ından fazlasını Rusça konuşanların oluşturduğu Estonya’nın sınır kasabası Narva’da Rus vatandaşlarının yeni kurallar yürürlüğe girmeden önce ülkeye girmek için acele ettiğini aktardı.

64 yaşındaki Vadim Koralyov’un Paris’ten gelen kızı ve torunlarının kendisini ziyaret edebilmesi için Narva’da bir daire satın aldığını kaydeden ajans, Koralyov’un “Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Sınır muhafızları artık buraya gelmeme izin verilmeyeceğini söyledi” sözlerine haberinde yer verdi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkevics, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Rusya halkı, sınırı geçmeye çalışmayın, burada istenmiyorsunuz. Ukrayna’ya karşı savaşı sona erdirmeniz ve bu güzel ülkeden gitmeniz gerekiyor” diye yazdı.

27 üyeli AB’de Rus vatandaşlarına seyahat yasağı getirilmesi konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor. Fransa ve Almanya, Rus vatandaşlarına giriş yasağı ya da vize yasağı getirilmesine karşı çıkıyor.

Finlandiya Başbakan Sanna Marin daha önce yaptığı açıklamada, yasağın Schengen bölgesi anlaşmasına aykırı olabileceğini söylemişti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto da geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir ülke vize veriyor, diğeri vermiyor. Bu sistem için kesinlikle arzu edilen bir durum değil” açıklamasında bulundu.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas ise AB içindeki bölünmelerden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, çok sayıda Rus yolcunun Finlandiya sınırına yöneleceği uyarısında bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.