enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
00:33 Hollywood yıldızı Alexander Uloom, Mehmed: Fetihler Sultanı’nda
00:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü
00:27 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Dr. Büyükakın, Kocaeli’deki büyük dönüşümü UHA’ya anlattı…
00:23 TRT 1’in sevilen dizisi “Teşkilat” 6. sezonuyla 21 Eylül Pazar akşamı izleyiciyle buluşuyor…
00:20 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
00:10 Türkiye’nin devlet arşivlerinde korunan Osmanlı dönemine ait Filistin tapu kayıtları, uluslararası hukuk açısından kritik bir öneme sahip.
00:02 YSK bugün CHP gündemiyle toplanacak
00:01 Hafta sonu beklenen hava durumuna ilişkin değerlendirme
22:37 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
12:43 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
12:03 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
03:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları yüzünden 300 Bin Genç Okulu Bıraktı!”
03:16 5. Finansal Güvenlik Olimpiyatına Türkiye de katılacak
00:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
00:54 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı

Dört AB Ülkesi Rus Turistlere Sınırlarını Kapattı
21 Eylül 2022
434
A+
A-

Rusya’nın Ukrayna işgaline tepki gösteren ve Rusya’ya sınırı olan beş Avrupa Birliği (AB) ülkesinden dördü, Rus turistlere sınırlarını kapattı.

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilciliğin haberine göre, Karar Polonya, Estonya, Letonya ve Litvanya tarafından verildi. Finlandiya ise bu karara katılmadı, ancak Rus vatandaşlarına verilen konsolosluk hizmetlerini yavaşlatma kararı aldı.

Pazartesi günü yürürlüğe giren uygulama sadece Rus turistleri hedef alıyor. AB’ye sığınan Rus vatandaşlarını, TIR şoförlerini, mültecileri ve AB ülkelerinde daimi ikamet edenleri kapsamıyor.

Avrupa Birliği, Rusya’dan tüm uçuşları yasaklayarak sadece demiryolu ve karayolu taşımacılığı bağlantılarını kullanılabilir hale getirmiş ve bu ay Schengen bölgesi vizelerinin verilmesini zorlaştırmayı kabul etmişti.

Reuters haber ajansı, nüfusunun yüzde 90’ından fazlasını Rusça konuşanların oluşturduğu Estonya’nın sınır kasabası Narva’da Rus vatandaşlarının yeni kurallar yürürlüğe girmeden önce ülkeye girmek için acele ettiğini aktardı.

64 yaşındaki Vadim Koralyov’un Paris’ten gelen kızı ve torunlarının kendisini ziyaret edebilmesi için Narva’da bir daire satın aldığını kaydeden ajans, Koralyov’un “Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum. Sınır muhafızları artık buraya gelmeme izin verilmeyeceğini söyledi” sözlerine haberinde yer verdi.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgar Rinkevics, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Rusya halkı, sınırı geçmeye çalışmayın, burada istenmiyorsunuz. Ukrayna’ya karşı savaşı sona erdirmeniz ve bu güzel ülkeden gitmeniz gerekiyor” diye yazdı.

27 üyeli AB’de Rus vatandaşlarına seyahat yasağı getirilmesi konusunda fikir ayrılıkları bulunuyor. Fransa ve Almanya, Rus vatandaşlarına giriş yasağı ya da vize yasağı getirilmesine karşı çıkıyor.

Finlandiya Başbakan Sanna Marin daha önce yaptığı açıklamada, yasağın Schengen bölgesi anlaşmasına aykırı olabileceğini söylemişti.

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinisto da geçen hafta gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bir ülke vize veriyor, diğeri vermiyor. Bu sistem için kesinlikle arzu edilen bir durum değil” açıklamasında bulundu.

Estonya Başbakanı Kaja Kallas ise AB içindeki bölünmelerden duyduğu hayal kırıklığını dile getirerek, çok sayıda Rus yolcunun Finlandiya sınırına yöneleceği uyarısında bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.