enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dondurmasıyla meşhur Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtan önemli markalardan Mado’nun, yıllık ihracatı 8 milyon dolar

Dondurmasıyla meşhur Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtan önemli markalardan Mado’nun, yıllık ihracatı 8 milyon dolar
29 Mart 2022
1.820
A+
A-

KAHRAMANMARAŞ – UHA HABER / Dondurmasıyla meşhur Kahramanmaraş’ı dünyaya tanıtan önemli markalardan Mado, yıllık 8 milyon dolarlık ihracatıyla 40’ın üzerinde ülkeye satış yapıyor. Dondurmayla başlayan, tatlı, pasta ve unlu mamüller ile ürün gamını genişleten Maraşlı şirket, Kanada’dan Çin’e kadar Türk lezzetlerini dünya ile buluşturuyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile birlikte Mado’nun 50 bin metrekare üzerinde kurulu yeni üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat ile Türkiye’yi kalkındırmak istediklerini kaydeden Bakan Varank, “Eğer dünyada var olmak istiyorsanız, markalar oluşturmalısınız.” dedi. AB Büyükelçisi Meyer-Landrut da Mado’yu daha önce duyduğunu ifade ederek “Fakat bu kadar büyük üretim kapasitesi ve üretim tesisi olduğunu aynı zamanda da bu kadar büyük ihracat kapasitesi olduğunu bilmiyordum” diye konuştu.

2 BİN İSTİHDAM

Bakan Varank, Kahramanmaraş ziyareti sırasında Mado’nun yeni üretim kompleksini ziyaret etti. Ziyaret dondurma ve pasta fabrikasına olunca renkli görüntüler ortaya çıktı. Bakan Varank, AB Büyükelçisi Meyer-Landrut ile birlikte dondurma kesti, baklava açtı ve baklava tepsilerine şerbet döktü. Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sait Kanbur’un ev sahipliğindeki ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Varank, tesiste çoğu kadın 2 bine yakın kişinin istihdam edildiğini söyledi.

GÜNLÜK 100 TON SÜT

Varank, tesiste günlük 100 ton süt işlendiğini kaydederek “Buradan 40’tan fazla ülkeye ihracat yapılıyor. Bazı ürünler, hazır halde gidiyor, bazıları da donuk halde yurt dışına gönderiliyor. Avrupa standartlarında üretim yapan bir tesisin Kahramanmaraş’ta olması çok değerli. Keçi sütüne dönük bu kadar ciddi bir sanayinin geliştirilmesi çok önemli.” dedi.

ARADIĞIMIZ MODEL

Türkiye’yi; yatırım, üretim, istihdam ve ihracatla kalkındırmak istediklerini anlatan Varank, “İşte Mado’nun Kahramanmaraş’ta başardığı model aslında bizim aradığımız model. Bu manada yatırımcılara da bu aileye de gerçekten teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

900 ŞUBEDE SATILIYOR

Varank, yurt dışında 900’e yakın şubede Mado ürünleri satıldığını aktararak “Dünyada var olmak istiyorsanız, markalar oluşturmalısınız. Türk Hava Yolları ve Getir ile tabii ki ülke olarak gurur duyuyoruz ama bunları yeterli görmüyoruz. Biz sanayinin her alanında gıda sektörü de dahil yeni markalar dünyada tanınan markalar çıkarmak istiyoruz. Bu manada Mado’nun ortaya koyduğu model de gerçekten başarılı.” dedi.

İHRACAT KAPASİTESİNİ BİLMİYORDUM

AB Büyükelçisi Meyer-Landrut da Kahramanmaraş ziyareti sırasında AB fonları ile finanse edilen Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Sanayi Sitesi ve ardından Mado’nun dondurma üretim tesisini gezdiğini belirterek “Mado’yu daha önce duymuştum fakat bu kadar büyük üretim kapasitesi ve üretim tesisi olduğunu aynı zamanda da bu kadar büyük ihracat kapasitesi olduğunu bilmiyordum.” diye konuştu.

SIRADA ENDONEZYA VE MALEZYA VAR

Mado Yönetim Kurulu Başkanı Kanbur da dünyanın birçok noktasına dondurmanın yanı sıra geleneksel yöntemler kullanılarak hazırlanan 20 çeşit yemek ve 15 çeşit tatlı gönderdiklerini söyledi. Endonezya ve Malezya pazarlarında ciddi yatırımcıları olduğunu ifade eden Kanbur, “Pandemi olmasaydı daha geniş pazarlarda vardık. Türk insanının hem gücünü, emeğini hem de damak tadını dünyaya tanıtmak istiyoruz.” dedi.

[UHA Haber Ajansı, 29 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.