enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet’e yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar: Türkiye’nin yüzde 65’i ‘dindarım’ dedi

Diyanet’e yapılan araştırmadan çarpıcı sonuçlar: Türkiye’nin yüzde 65’i ‘dindarım’ dedi
6 Mayıs 2024
20
A+
A-

* GENAR tarafından yapılan son araştırmaya göre, kendisini “dindar” olarak tanımlayan ve dindar olmayan vatandaşların oranları dikkat çekti.

* Türkiye’de dindarlık oranının oldukça yüksek olduğu ortaya çıkarken öte yandan araştırma sonuçları kamuoyunda dine yönelik beslenen tolerans ile Diyanet imajı arasında bir yakınlık olduğunu da gösterdi.

UHA / İnternational News Agency

Yeni Şafak’ın haberine göre, Kamuoyu araştırma şirketi GENAR, son derece dikkat çekici bir kamuoyu araştırması sonuçlarını yayımladı.

Yeni Şafak yazarı ve GENAR Araştırma Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş “Türkiye’de din ve Diyanet algısı” başlıklı köşe yazısında çarpıcı sonuçları paylaştı.

Türkiye genelinde 27 ilde, 18 yaş ve üzeri 2 bin 500 kişiyle gerçekleştirilen ankette kendisini ‘dindar’ olarak belirten vatandaşların oranı ortaya çıktı.

Dindarlık oranı yüksek

Araştırmada kendisini “dindar” olarak tanımlayan vatandaşların oranının yüzde 65,6 olurken “Kendinizi ne derece dindar bir kişi olarak görüyorsunuz?” sorusuna cevap veren vatandaşların yüzde 9,6’sı “Oldukça dindarım”, yüzde 51’i “Dindarım”, yüzde 24,4’ü “Ne dindarım ne değilim” dedi.
“Dindar değilim” ve “Hiç dindar değilim” diyenlerin oranı ise yüzde 15’te kaldı.

 

Kişisel sorunlarda maneviyata sığınılıyor

Araştırmaya göre kişisel sorunlara çözüm arayışında duanın ve ibadetin yeri yüzde 29,9 ile en yüksek oranı oluşturdu.
Buna ‘türbe ve cami gibi dini mekanları da ziyaret’ cevabını veren vatandaşlar da eklediğinde oran yüzde 33,1’e çıkıyor.

Vatandaşlar Diyanet’in çocuklara ‘din’ eğitimi vermesinden memnun

Öte yandan araştırma Türk toplumunun din eğitimini Diyanet’ten alma eğilimi de ortaya çıkardı. Buna göre 4-6 yaş grubu çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din ve değerler eğitimi doğru bulanların oranının da oldukça yüksek olduğu gözlemlendi.

Araştırmaya katılanlar arasında din görevlilerine yönelik olumlu algı oranı ise yüzde 60’ın üzerinde oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.