enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:44 Avrupa Haberleri: İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:41 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:40 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:38 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:32 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’dan (KOTO) Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
00:18 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:17 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:17 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:13 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:07 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:02 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
21:56 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
11:35 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
08:00 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:57 CHP’de Görele Belediyesi krizi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, “İslamofobi, acil önlem almamız gereken bir konu”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, “İslamofobi, acil önlem almamız gereken bir konu”
11 Mayıs 2022
442
A+
A-

ABU DABİ – UHA HABER / Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenen İslam Birliği Zirvesi’ni Abu Dabi’de Uluslararası Haber Ajansı (UHA)‘ya değerlendirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “İslam toplumları olarak bizler, kendi aramızda beraberlik ve dayanışmayı güçlendirdiğimizde, imkânlarımızı birleştirerek ortak çalışmalarımızı geliştirdiğimizde coğrafyamızdaki ve dünyadaki birçok sorun kolayca çözülebilecektir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, vefat eden İl Müftü Yardımcısı Doğan için taziye mesajı yayınladı haberleri

[Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş-Arşiv]

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, dünya üzerindeki tüm Müslümanların aynı medeniyetin mensupları olduğunu ifade ederek, “Aynı geçmişe ve kültürel mirasa sahibiz. Zira Müslümanlar, Peygamber efendimize gelen ilk vahiyden itibaren bir asır içinde İslam’ın rahmet mesajını Afrika’dan Orta Asya’ya dünyanın pek çok yerine taşıdılar. Gittikleri coğrafyaları İslam’ın barış, merhamet, adalet ve güzel ahlak ilkeleriyle mamur ettiler. Devletler, medeniyetler kurdular. Dünyanın hemen her yerine ilim-irfan, bilgi-hikmet taşıdılar.” dedi.

Son iki asırda dünyada her açıdan küresel boyutta hızlı değişimlerin yaşandığını ve bugün dünyanın devasa sorunların kuşatması altında tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşamakta olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Savaşlar, terör örgütleri ve salgın hastalıklar milyonlarca insanı kan, gözyaşı ve umutsuzluk girdabına sürüklemektedir. Bunun için bu çalışmaları çok önemli bulduğumu ifade etmeliyim. Zira bu yaşananlar karşısında inisiyatif almak, bir araya gelmek, istişare ve işbirliği ile sorunları çözmek zorundayız. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için var gücümüzle çalışmak durumundayız.” diye konuştu.

“İslamofobi, acil önlem almamız gereken bir konu olarak önümüzde durmaktadır”

Başkan Erbaş, Müslüman dünyasının da ciddi problemlerle karşı karşıya kaldığına işaret ederek, “İslam coğrafyası küresel ölçekte maruz kaldığı fiili, siyasi, kültürel, iktisadi meydan okumalara gereği gibi karşı koyamamaktadır. Bir ırkçılığa ve İslam düşmanlığına dönüşen İslamofobi, acil önlem almamız gereken bir konu olarak önümüzde durmaktadır. İnanç karşıtı ya da inkârcı akımlar ve ideolojiler algı operasyonları ve enformatik propagandalarla özellikle gençleri kuşatmaktadır.  Müslümanların kendi aralarındaki parçalanmışlık ve zihinsel dağınıklık neticesinde, İslam’ın küresel insanlık ilkeleri de sahipsiz kalmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Bize düşen; öze dönmek, ortak zeminimizi sağlamlaştırmak, yüreklerimizi birbirimize açmaktır”

Yaşanan sorunların ve insanlığın büyük krizlerinin Müslümanları ümitsizliğe sevk etmemesi gerektiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Müslümanlar, 1400 yılı aşkın ilim ve medeniyet birikimiyle, genç ve dinamik nüfusuyla, yer altı ve yerüstü zenginlik kaynaklarıyla dünyanın en büyük imkânlarına sahiptir. Bizler bütün sorunlarımızı çözebilecek inanca, irfana ve medeniyet birikimine sahibiz. Kur’an’ın ve sünnetin hakikatleri bütün açıklığıyla elimizdedir. Bize düşen; bilgiyle, hikmet ve tefekkürle yenide öze dönmek, ortak zeminimizi sağlamlaştırmak, yüreklerimizi birbirimize açmaktır. Bilgiye, ferasete, şuura ve ahlaka dayalı bir hayat tasavvurunu geliştirmek ve güçlendirmektir.” şeklinde konuştu.

“Her konuda özveriyle, fedakârlıkla, işbirliği içinde ortak çalışmalar yapmalıyız”

“Çağın sorunlarına İslam düşüncesinden hareketle çözümler üretmek için, işbirliği içinde uluslararası araştırmalar ve bilimsel çalışmalar yapan akademiler kurmalıyız.” Teklifinde bulunan Başkan Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“İslam’ın evrensel ilkelerini ve Müslüman imajını zedeleyen terör örgütlerine karşı beraber mücadele etmeliyiz. Eğitimden aileye kadar her konuda özveriyle, fedakârlıkla, işbirliği içinde ortak çalışmalar yapmalıyız.

İslam toplumları olarak bizler, kendi aramızda beraberlik ve dayanışmayı güçlendirdiğimizde, imkânlarımızı birleştirerek ortak çalışmalarımızı geliştirdiğimizde coğrafyamızdaki ve dünyadaki birçok sorun kolayca çözülebilecektir.”

Başkan Erbaş, zirveye birçok ülkeden Müslüman idarecilerin, ilim ve düşünce insanlarının katıldığını hatırlatarak, zirvenin İslam alemi ve bütün insanlık için hayırlı sonuçlara vesile olması temennisiyle bulundu.

[UHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.