enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:47 Amerikan Kamuoyu İsrail Aleyhine Dönüyor
14:32 Siyasette çekme ve itme faktörleri
14:06 Rant baskısı istifa getirdi!
13:42 Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney gözaltına alındı
00:48 Emine Erdoğan: Türkiye-Gürcistan dostluğunun daha da güçlenmesini diliyorum
00:47 Çukuova Uluslararası Havalimanı ilk yılında 5 milyonu aştı!
00:44 Karar yazarı İbrahim Kahveci: Maaşların 3’te 1’i TÜİK verileri neticesinde yok edilmiştir.
00:35 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de YPG’nin kurnazlıklarını görmüyor değiliz”…
00:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediyeler rüşvetçi çetelerden kurtulacak
00:26 Muğla Sıtkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden (MSKÜ) Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, İzmir’de 1 milyon kişinin susuzluk riski altında olduğunu açıkladı
00:23 Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun YILDIZ’ın yazısı: Ya gelecek sene de kurak geçerse?
00:19 (IDEF 2025), geleceğin muharebe ortamına damga vuracak konseptleri gözler önüne serdi…
00:15 İkinci çeyrekte yıllık büyümenin güçlendiğine işaret eden ekonomideki olumlu seyir çarşı-pazara hiç yansımadı
00:15 Bir zamanlar Avrupa’da final oynayan Göztepe ve bugünkü manzara!
00:13 AK Parti’ye 9 belediye başkanı katıldı
00:04 Balıkesir deprem bölgesi’nden gelişmeler…
00:04 Sanal tohumlar, gerçek hasatlar
23:35 Kocaelispor transferde hız kesmiyor!
21:44 Gazeteci-Yazar Gül KABACAOĞLU’nun yazısı: Gündeme Dair!
20:40 Süper Lig’de 3 maç ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Diyaloğun perde arkası ortaya çıktı! Putin’den Başkan Erdoğan’a yarı şaka yarı ciddi ‘SİHA’ teklifi

Diyaloğun perde arkası ortaya çıktı! Putin’den Başkan Erdoğan’a yarı şaka yarı ciddi ‘SİHA’ teklifi
2 Ağustos 2022
341
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ortak SİHA üretimi anlaşması teklifi yaptığı yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ‘Ortak değil de aslında biraz yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, ‘Ukrayna’ya SİHA veriyorsunuz bize de versenize biz de almak isteriz Bayraktarları.’ dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti.’ şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın anlattı: Putin'in Erdoğan'a yarı şaka yarı ciddi teklifi - Haber 7 SİYASETTÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın ‘STAR Gazetesi, AA’ kaynaklı haberine göre, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kanal 7 televizyonunda “Başkent Kulisi Özel Yayını”nda Mehmet Acet’in sorularını cevapladı.

Cuma günü Soçi’de gerçekleşecek Erdoğan-Putin zirvesine de değinen Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Rusya’nın Türkiye’ye ortak SİHA anlaşması teklifi oldu mu?” sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi.

“UKRAYNA’YA SİHA VERİYORSUNUZ BİZE DE VERSENİZE BİZ DE ALMAK İSTERİZ BAYRAKTARLARI”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye ortak SİHA üretimi anlaşması teklifi yaptığı yönünde haberler çıktığının hatırlatılması üzerine Kalın, “Ortak değil de aslında biraz yarı şaka yarı ciddi Sayın Putin, ‘Ukrayna’ya SİHA veriyorsunuz bize de versenize biz de almak isteriz Bayraktarları.‘ dedi. Cumhurbaşkanımız da tebessüm etti. Olur liderler arasında bu tür konuşmalar. Orada tebessüm etti, ‘Bakabiliriz, konuşabiliriz,‘ gibisinden öyle bir taahhüt falan söz konusu değil. Sayın Putin de orada bizim pozisyonumuzun farkında. Biz Rusya’ya ambargo uygulamıyoruz. İlişkilerimizi devam ettiriyoruz. Öbür tarafta Ukrayna’nın nefsi müdafaa hakkını da tanıyoruz. O manada da Ukrayna’ya destek olmaya devam ediyoruz ama bunu biz savaşı tahrik etmek, kışkırtmak, uzatmak için değil, tam tersine sonlandırmak için yapıyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

[UHA Haber Ajansı, 02 Ağustos 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.