enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:24 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:41 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı..
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:13 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:40 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
14:02 Bahçeli: “Terörsüz Türkiye adımlarının hızlanmasıyla provokasyonlar da tehlikeli ölçüde tırmandı”
13:40 Adalet Bakanı Tunç, “Bayrağımıza yönelik saldırıyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve 14 kişi gözaltına alındı”
13:16 TRT’nin ‘Gökkuşağı Faşizmi’ belgeseli LGBT lobisini tedirgin etti
13:02 Kurtulmuş: Bayrağımıza uzanan her el tüm milletimize ve asırlık kardeşliğimize uzanmıştır
12:35 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2025 yılındaki faaliyetleri kitapta derlendi
12:23 9 ilde 9 organize suç örgütüne operasyon: 89 şüpheli yakalandı
11:34 İletişim Başkanı Duran, Suriye Enformasyon Bakanı Mustafa ile görüştü
11:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile görüştü
10:44 Yılmaz: Bayrağımıza gerçekleştirilen saldırı hiçbir şekilde cezasız kalmayacak
10:29 Türk bayrağına yönelik alçak provokasyona soruşturma başlatıldı
00:56 Hollanda-Türk İş Dünyası nereye koşuyor ve yeni bir sayfa mı açılıyor?
00:39 Von der Leyen’den Davos’ta ‘Avrupa bağımsızlığı’ vurgusu
00:21 Avrupa’nın çıkmazı: Ukrayna’yı Putin’den, Grönland’ı Trump’tan korumak
00:12 Erzurum’da sokak kedileri unutulmadı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dışişleri Bakanlığı: Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için planlama hazır

Dışişleri Bakanlığı: Lübnan’daki Türk vatandaşlarının tahliyesi için planlama hazır
2 Ekim 2024
16
A+
A-

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimaline karşın, “Lübnan’daki vatandaşlarımızla alakalı planlamalar ilgili kurumlarımızla eş güdüm halinde yapılmış ve vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır” açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan’daki güvenlik durumunun daha da kötüye gitmesi ihtimali bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu çerçevede, Lübnan’daki vatandaşlarımızla alakalı planlamalar ilgili kurumlarımızla eş güdüm halinde yapılmış ve vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliye edilmesi için alternatif planlar hazırlanmıştır.

Süreci yürütmek üzere “Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi” tesis edilmiştir. Bakanlığımız, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Başkanlığı görevlilerinden müteşekkil bir heyet halen sahadaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Olası tahliyeye dahil edilmek amacıyla kayıt yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın başvuruları, 24 saat görev yapan Konsolosluk Çağrı Merkezimiz (+90 312 292 29 29) aracılığıyla toplanmaktadır.

Lübnan’da bulunan vatandaşlarımızın, muhtemel tahliye kararına ilişkin olarak Bakanlığımızın ve Beyrut Büyükelçiliğimizin duyurularını yakından takip etmeleri önem arz etmektedir. Diğer ülke vatandaşlarının ülkemiz üzerinden tahliyesine ilişkin esaslar da belirlenmiş olup, şu ana kadar destek talep etmiş olan 20’ye yakın ülkeyle beraber gerekli hazırlıklar sürdürülmektedir.”

Dışişleri Bakanlığı Kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Olası bir tahliyede görev alacak askeri kargo uçakları ve gemiler de göreve hazır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.