enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:09 Ayasofya’nın restorasyonunda “zeminin tahrip edildiği” iddialarına yalanlama
00:07 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Güney Kore Devlet Başkanı Lee Jae Myung’un huzurunda iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı.
00:01 Kadın Olmazsa Su Adaleti Olmaz
11:30 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
11:29 Kocaeli Sümerspor’dan anlamlı etkinlik: Bu kez Öğretmenler Kürek Çekti 
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM’deki tarihi konuşması, konferans için yayımlanan kitapçıkta yer aldı…
00:49 Makine İhracatı, Almanya, ABD ve İtalya en fazla ihracat yapılan ülkeler…
00:49 Türkiye’de 2026 yılı asgari ücreti için geri sayım başlıyor
00:40 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 5’inci Ulusal Eylem Planı, 25 Kasım’da açıklanacak
00:39 Analist Hazel Çağan Elbir: Avrupa Birliği’nin Türkiye 2025 raporu…
00:36 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
00:22 KVKK’nın çevrim içi alışverişlerde dolandırıcılık mağduru olmamaları için vatandaşlar uyarıldı…
00:13 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet UÇUM, “Tek devlet ve tek millet politikası Türkiye gerçeği”
00:12 İletişim Başkanı Duran: G20 temasları kıymetli sonuçlar ortaya koydu
00:12 Orta Asya’nın yükselen stratejik önemi ve Türkiye
12:32 Anlaşma istemeyen kim?
04:53 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı.
00:40 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:35 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:29 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Depremden etkilenen 11 şehre, “15 OSB ve 17 sanayi sitesi projesi için 14,7 milyar lira kaynak sağlandı”

Depremden etkilenen 11 şehre, “15 OSB ve 17 sanayi sitesi projesi için 14,7 milyar lira kaynak sağlandı”
9 Şubat 2025
23
A+
A-

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Depremin hemen ardından yürütülen çalışmaların önemli bir parçasının da sanayi işletmelerinin, en kısa sürede üretime yeniden başlayabilmesini sağlamak adına attıkları adımlar olduğuna dikkati çekti. 

UHA /  İnternational News Agency 

Bakan Kacır yarın Edirne'de - Hudut Gazetesi

Kacır, şunları söyledi:

“Bu kapsamda OSB ve Sanayi Sitelerinin bakanlığımıza olan borçlarını bir yıl erteledik. Depremden etkilenen 11 şehrimizde 15 OSB ve 17 sanayi sitesi projesi için 14,7 milyar lira kaynak sağladık. OSB’lerden ve bölgeden gelen sanayicimizin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda toplam 9 bin 125 hektar büyüklüğünde 34 sanayi alanı ilan ettik. Bu sanayi alanlarını, depremde iş yerleri zarar gören sanayicilerimize yeni iş yerlerinin sağlanması ve bölgemize yeni yatırımların çekilmesi için değerlendiriyoruz. Planlı sanayi alanları yoluyla, sanayi sitelerinin yerinde dönüşümü ve yeni sanayi sitelerinin kurulması amacıyla bugüne kadar 6,4 milyar lira harcama gerçekleştirdik. Depremden zarar gören sanayi işletmelerinin hasarlarının giderilmesi amacıyla 2025 yılı için yaklaşık 3 milyar lira ödenek tahsis ettik.”

“Deprem bölgemizde 1600 yeni iş yerinin daha imarını gerçekleştireceğiz”

Kahramanmaraş’ta, Pazarcık Sanayi Sitesi’nde 142 iş yerinin yapımını tamamladıklarını, Urumoğlu ve Göksun sanayi sitelerinde 203 iş yerinin yapımını ve Altınşehir Kuyumculuk İhtisas Küçük Sanayi Sitesi güçlendirmesini gerçekleştirdiklerini aktaran Kacır, şöyle devam etti:

“Dünya Bankası ve bakanlığımız arasında yürütülen ‘Türkiye Küçük Sanayi Sitelerinin Yeniden İmarı ve Bölgesel Ekonomik İyileşme Projesi’ kapsamında, önümüzdeki dönemde dönüşüm ve yeniden imar çalışmalarına hız kazandırarak deprem bölgemizde 1600 yeni iş yerinin daha imarını gerçekleştireceğiz. Yeniden ihya ve inşa çalışmalarımızın bir diğer odak noktası da KOBİ’lerimiz. Depremde iş yerleri hasar gören ve zorlu şartlara rağmen işlerine devam eden KOBİ’lerimizi de yalnız bırakmadık. KOBİ’lerimizin acil ihtiyaçlarına yönelik 1 yılı geri ödemesiz, 3 yıl vadeli ve sıfır faizli destek sunan KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı ile 7 bin 437 KOBİ için 5,4 milyar lira kredi hacmi oluşturduk.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.