enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:03 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
00:02 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:00 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Dendias: Yunanistan Türkiye ile olumlu ilişkiler arayışında

Dendias: Yunanistan Türkiye ile olumlu ilişkiler arayışında
18 Nisan 2021
407
A+
A-

UHA HABER / Türk mevkidaşı Çavuşoğlu ile yaşadığı gerginliğin ardından konuşan Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Türkiye ile “olumlu” ilişkiler kurma arzusunda olduklarını söyledi.

(UHA)  Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı Reuters’in haberine göre,Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile Perşembe günü yaşadıkları gerginliğe rağmen Atina’nın Ankara ile “olumlu” ilişkiler geliştirme arayışında olduğunu söyledi.

Dendias, Kıbrıs Cumhuriyeti’nde yaptığı açıklamada, “Her iki tarafın da kendine ait görüşleri var. Bunlar birçoğunuz da izlediği basın toplantısında açıkça ortaya kondu” ifadesini kullandı.

Kıbrıs Cumhuriyeti, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden mevkidaşlarının katıldığı ortak basın toplantısında konuşan Dendias, “Ancak Başbakan Kiryakos Mitsotakis liderliğindeki Yunan hükümetinin ekonomik ve ticari ilişkiler başlatmak istediği Türkiye ile ikili ilişkilerde olumlu bir gündem oluşturma konusundaki kararlılığının da altını çizmek isterim” diye ekledi.

Dendias, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nu Yunanistan’ın başkenti Atina’ya davet etmiş olduğunu da belirtti.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu
Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ve Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu

Ankara’daki gergin basın toplantısı

Dendias ile Çavuşoğlu arasındaki tartışma, Ankara’da iki bakanın ortaklaşa düzenlediği basın toplantısında kameralara yansımıştı.

Basın toplantısında tansiyon Türkiye’nin Libya ile 2019 yılında imzaladığı deniz yetki anlaşması nedeniyle yükselmişti.

Söz konusu mutabakat muhtırasının Avrupa Birliği hukukuna aykırı olduğunu savunan Dendias, Ankara’yı Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuk kurallarını ihlal etmekle suçlayıp Yunanistan’ın “savaş tehdidi” ile karşı karşıya olduğunu söylemişti.

“Gerginliği sürdürürseniz, biz de sürdürürüz” yanıtını veren ve Batı Trakya’daki Türk azınlıktan “Müslüman azınlık” diye söz edilmesini eleştiren Çavuşoğlu ise Ankara’ya yönelik “Suriyeli göçmenleri kullanıyorsunuz” suçlamalarını da gündeme taşıyarak Yunanistan’ın Ege’de sığınmacıları “denize attığını” ifade etmişti.

Ali Erbaş: Mümkün olduğunca evlerinizi mescit haline getirin

 

 

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 18 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.