enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:17 Bugün Cumhurbaşkanın katılımıyla 455 bininci konutun anahtarları hak sahibi vatandaşlara verilecek…
00:09 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olarak Filistin’de, Lübnan’da, Sudan’da ve dünyanın birçok yerinde kardeşlerimiz sancılı günler yaşıyoruz”
00:03 Yüzyılın Konut Projesi’nde ilk kura Adıyaman’daki konutlar için çekilecek…
00:01 İsrail–Yunanistan–GKRY arasında giderek kurumsallaşan üçlü işbirliği
09:48 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Azerbaycan Başbakanı Esedov tarafından kabul edildi
00:58 Türkiye’nin dijital dönüşümünde ivme arayışı: Ekosistem odaklı adımlar kritik
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistinlilerin kanı elinde olanların hadsizliği teneke tıngırtısı hükmündedir
00:48 Türkiye-Yunanistan Siyasi Diyaloğu ve Muhtemel Senaryolar
00:45 Siber Güvenlik Başkanlığı’nın teşkilat yapısındaki değişiklik Resmi Gazete’de…
00:29 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Komisyonumuz tarihi bir görev icra etmektedir”
00:23 Asgari Ücretin Asıl Talihlileri: Esnaf Ağaları!
00:21 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana’yı vuslatının 752. yılında sema mukabelesinde andı
00:04 Trump Neden Grönland Diyor? Haritalar, Grafikler ve Arktik’te Güvenliğin Yeniden Tanımı
00:49 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:28 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:12 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?

Demokrasi mi istiyorsunuz, anarşi mi?
27 Mart 2025
20
A+
A-

* Bugünlerde sokaklarda vandallık ve etrafta bulunan her şeyi yıkma,  Devlet malına, kamu binalarına ve en önemlisi de Devletimizin güvenlik görevlilerine saldırılar sürüyor. Bunun sebebi sorumsuz siyasetçiler, sözde siyasetçilerdir.

*Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

Siyasetçi kaos, kargaşa ve anarşi isteyebilir mi? Bu soru etrafında gelin, fikir jimnastiği ve beyin fırtınasında bulunalım.

Elbette bu çağrı bir siyaset adamına yakışmaz.

Devlet demek, nizam ve intizam demektir. İntizamı ve nizamı bozacak her çağrı, siyaset değildir. Nizamı ve intizamı bozacak davranışlar demokrasi değil, anarşidir.

Ey siyasetçi, sen siyasetçi misin, rezaletçi misin? Anarşi, kargaşa ve kaos, rezalettir.

Anarşi bir yönetim biçimi değildir.

Gelin şu tanımı okuyun. (Sen de oku anarşiyi çözüm gören sözde siyasetçi.)

Anarşizm, “yöneticisiz” anlamına gelir. Antik Yunanca‘da “an”-sız olumsuzluk ekidir.   “Archos”, “yönetici” demektir. Bu iki kelime anarşi olarak biraraya getirildiğinde “yöneticisiz” demektir.

Bir tarafta yöneticili demokrasi var, diğer tarafta yöneticisiz anarşi var.

Bu ikisinden birisi siyasetçinin zorunlu olarak seçeceği seçenektir ki onun adı “demokrasidir.” Anarşiyi seçen siyasetçi, siyasetçi olmaktan çıkar. Anarşi, her türlü otoriteyi reddetmektir. Otorite yoksa Devlet de yoktur. Devlet otorite demektir. Halbuki anarşide Devlet yoktur. Devlet yoksa demokrasi olur mu?

Anarşi, kaos ve fesat demektir. Siyasetçi taraftarlarına seçim ve sandık dışında bir seçenek olarak “kaosu, fesadı ve anarşiyi, gösteriyorsa, o bitmiş, tükenmiş biridir. Anarşi, kaos ve fesattan medet umarak iktidara gelmeyi tasarlıyor demektir.

Halbuki demokrasilerde iktidara seçim sandıkları yoluyla gelinir.

Kaos kargaşa ve sistemsizlikten medet beklemek, onu bir kart olarak (iskambilde kartlar var ya) görmek, kumar oynamaktır. Ne üzere kumar oynamak? Devlet üzerine kumar oynamak! Devlet senin babanın malı mı ki, onu bir kumarda ortaya koyuyorsun!

Net olarak ifade ediyorum, Devlet, biz Müslümanlar için ebed müddettir ve baştacıdır. Kimse bizim Devletimizi basite alamaz.

Devletimizi basite alan, nizam ve intizamı bozan, sonuçlarına katlanır.

Sonuçları şudur: Anarşiyi bir seçenek görenleri, hukuk içinde hepsini yargılamak.

Bu sonuca katlanacak mısınız Ey Sözde Siyasetçiler?

Ben sordum. Cevap gelir mi, gelmez mi, mühim değil. Ben görevimi yaptım ve ikaz ettim.

İkazımı şimdi de sokaktakilere, yani vandallara yöneltiyorum:

Şimdi, bugünlerde sokaklarda vandallık işleyen ve güvenlik kuvvetlerimize saldıran malum anarşik güruhun, dedeleri de bazı zamanlarda Devlete (hem Osmanlı Devletine ve hem de Türkiye Cumhuriyetine) isyan etmiş ve baş kaldırmış idi. Her defasında başları ezilmiş idi.

İkaz ediyorum ve aynı ceddim İkinci Abdülhamid Han gibi sesleniyorum: “Hak isteyenin hakkını verin, baş kaldıranın başını kesin.”

Vesselam…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.