enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:21 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
00:43 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:38 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:29 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:08 Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Jae-myung Türkiye’ye gelecek
00:06 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
00:02 Gazze’de 11 Ekim’de ateşkesin yürürlüğe girmesinden bu yana İsrail’in saldırılarında hergün çocuklar öldürülüyor…
21:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
17:14 Tarihi komisyon İmralı’ya gidiyor
11:34 Türkiye’den Yunanistan’a sert tepki: Hukuksuz oldu bitti girişimleri reddediyoruz
00:57 Bakan Tekin, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Bakanlığının 2026 yılı bütçesine ilişkin sunumunda konuştu…
00:55 Vuçiç hakkında suç duyurusu: Saraybosna’da ‘İnsan Safarisi’
00:54 Kosova’da siyasi kriz: Hükümet yeniden kurulamadı, erken seçim kapıda
00:50 Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu anlaştı mı?
00:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfus artış hızımız azalıyor
00:32 Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğu, Meclis toplantısına eski ve yeni içme suyu borularını getirdi…
00:26 Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2026’da iki kez yapılacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Danimarka Kosova’da cezaevi kiralamayı planlıyor

Danimarka Kosova’da cezaevi kiralamayı planlıyor
17 Aralık 2021
398
A+
A-

KOPENHAG-UHA HABER / Mülteci politikasını sertleştiren Danimarka hükümeti, Kosova’da cezaevi kiralamayı planlıyor. Kopenhag’ın kiraladığı koğuşlara sınırdışı edilmeyi bekleyenleri göndereceği belirtiliyor.

Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitDanimarka hükümeti, kendi hapishanelerindeki 300 tutukluyu Kosova’daki cezaevlerinde yer kiralayıp nakletmeyi planlıyor.

Danimarka Adalet Bakanı Nick Hækkerup, Çarşamba günü ülkedeki diğer partilerin temsilcileriyle görüştükten bu konuda Kosova ile anlaşma yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Kosova’da kiralanacak koğuşlarda Danimarka’daki koşulların geçerli olacağı belirtildi.

Danimarka hükümeti, ayrıca 2025’e kadar kendi ülkesindeki cezaevlerinin kapasitesini bin kişi daha artırmayı planlıyor.

Danimarka’nın Kosova’da kiralanacak cezaevine öncelikle sınırdışı edilmeyi bekleyen sığınmacıları yollaması bekleniyor. Danimarka haber ajansı Ritzau, Adalet Bakanı Hækkerup’ın söz konusu anlaşmanın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tarafından hak ihlal olarak görülmeyeceğinden emin olduğunu söylediğini aktardı. Planın 2022-2025 arasında hayata geçirilmesi bekleniyor.

Norveç de benzer bir anlaşmayı 2015 yılında Hollanda ile imzalamış, iki ülke arasındaki cezaevi işbirliği 2018’de sonlandırılmıştı.

Danimarka’nın mülteci politakası sertleşiyor

Kosova’da cezaevi kiralama planı, hakkında sınırdışı edilme kararı verilmiş, ancak geldikleri ülkelerdeki durum nedeniyle geri gönderilemeyen kişileri kapsıyor. Buna örnek olarak da Suriye gösteriliyor.

Danimarka, Suriye’den gelmiş sığınmacılara oturumu reddeden ilk Avrupa ülkesi olma özelliğine sahip. Ancak Şam ile diplomatik temasları olmadığı için oraya doğrudan sınırdışı yapamıyor.

Danimarka, geçen yaz kişilerin sığınma başvurusu yapmasına imkan tanımadan AB dışına itmeyi mümkün kılan bir yasal düzenlemeyi parlamentoda kabul etmişti. Jyllands Posten gazetesi, Kopenhag hükümetinin, bu yasal düzenlemeyi hayata geçireceği üçüncü ülkeler aradığı, şimdiye kadar Ruanda, Tunus, Etiyopya, Mısır  gibi ülkelerle müzakere ettiğini iddia etti.

Üçüncü bir ülkeye yollanan ve Danimarka’ya siyasi sığınma talebi oradayken değerlendirilen kişinin ülkeye giriş yapma konusunda da garantisi olmadığı belirtiliyor. Nitekim o durumda da söz konusu kişinin bir Birleşmiş Milletler sığınmacı kampına yollanması da mümkün.

Danimarka, son yıllarda mülteci politikasını giderek sertleştiriyor ve daha fazla mülteci kabul etmek istemiyor.

EK Kaynaklar *dpa

[UHA Haber Ajansı, 17 Aralık 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.