enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
00:11 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
00:04 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
06:52 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Steinmeier ikinci görev dönemi için aday

Cumhurbaşkanı Steinmeier ikinci görev dönemi için aday
29 Mayıs 2021
816
A+
A-

UHA HABER / Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, cumhurbaşkanlığı görevini bir dönem daha sürdürmek için aday olmak istediğini açıkladı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,epd, DW/ MK,EC)ye dayandırdığı habere göre, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier görevde kalmak için tekrar aday olacak. Steinmeier Bellevue Sarayı’nda yaptığı açıklamada, yeni bir görev süresine hazır olduğunu belirterek, “Almanya şu an hareketli zamanlar yaşıyor, önümüzde bizi bekleyen önemli seçimler var” diye konuştu. Steinmeier, ülkeye onu salgın sonrası geleceğe taşıyacak yolda eşlik etmeyi sürdürmek istediğini söyledi.

FDP ve Sol Parti’den destek

Steinmeier’in adaylığına muhalefetten de destek var. Thüringen eyaletinin başbakanı Bodo Ramelow (Sol Parti) kısa süre önce Frankfurter Allgemeine Zeitung’a verdiği demeçte, “Steinmeier’in salgının zor günlerinde ülkeyi iyi bir şekilde yönettiğini belirterek, pandeminin sonrasında da desteğine ihtiyaç duyulacağını” söyledi. Sol Parti 2017’deki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi adayını göstermiş ve Sosyal Demokratlar’ın (SPD) adayı olan eski Dışişleri Bakanı Steinmeier’e karşı oy kullanmıştı.

Hür Demokrat Parti (FDP) lideri Christian Lindner de Steinmeier’i destekleyeceğini açıkladı.

2017’den beri bu görevde

Steinmeier’in görev süresi, 18 Mart’ta resmi olarak sona eriyor. Eylül ayında yapılacak genel seçimlerin ardından yeni cumhurbaşkanı Federal Seçiciler Kurulu’nun bir sonraki oturumunda 13 Şubat 2022 tarihinde seçilecek.

Federal Almanya Cumhuriyeti’nin on ikinci Cumhurbaşkanı olan Steinmeier, geçmişte diğer görevlerinin yanı sıra Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı olarak görev yaptı.

[UHA Haber Ajansı, 29 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.