enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
06:22 Normatif Güçten Sert Jeoekonomiye: Gri Alanda Kalmanın Maliyeti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylül diplomasisi yoğun geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylül diplomasisi yoğun geçti
3 Ekim 2022
245
A+
A-

Advertisement

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eylül ayındaki diplomasi trafiği de yoğundu. Erdoğan, sadece bu ay 5 ülkeyi ziyaret etti. Şanhay İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi’ne ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katıldı. Pek çok lider ve uluslararası kuruluşun temsilcisi ile ikili görüşmeler yaptı.

İki hafta içinde ziyaret edilen 5 ülke, katedilen yaklaşık 25 bin kilometrelik mesafe.

Ve liderlerle gerek yüz yüze gerekse telefonla gerçekleşen pek çok görüşme.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eylül ayındaki diplomasi trafiği de baş döndürdü.

Balkanlar turunda 3 ülkeye ziyaret

Erdoğan, eylül ayında ilk olarak 3 günlük Balkanlar turuna çıktı.

Önce Bosna Hersek’e gitti. Ardından Sırbistan’ı ziyaret etti. Bir sonraki durağı ise Hırvatistan oldu.

O ziyaretlerde mevkidaşları ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelere katıldı. Görüşmelerde iki ülke ilişkileri ile balkanlardaki son durum değerlendirildi.

Şanghay İş Birliği Teşkilatı zirvesinin özel konuğuydu

Cumhurbaşkanı, bir diğer yurt dışı ziyaretini Özbekistan’a yaptı.

Semerkant’ta düzenlenen Şanghay İş Birliği Teşkilatı Devlet Başkanları zirvesinde özel konuk olarak yer aldı. Zirve marjında Azerbaycan, Özbekistan, Moğolistan ve İran cumhurbaşkanları ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

Özbekistan’da bir araya geldiği isimler arasında Rusya ve Çin devlet başkanları ile Pakistan ve Hindistan başbakanları da vardı.

ABD’de birçok liderle Türkevi’nde görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eylül ayındaki beşinci yurt dışı ziyaretini ABD’ye gerçekleştirdi. Erdoğan 5 gün süren bu ziyaretinde de liderlerle yoğun bir biçimde temas halindeydi.

Erdoğan’ın ABD’de lider diplomasisini sürdürdüğü nokta ise Türkevi’ydi.

Avusturya, Polonya, Guatemala ve KKTC cumhurbaşkanlarının yanı sıra  Almanya, İsrail, İngiltere, Japonya, Gürcistan ve Lübnan başbakanlarını burada misafir etti.

Ukraynalı mevkidaşı Zelenskiy ile telefonla konuştu. Libya başkanlık konseyi başkanı, Ürdün Kralı ve Yemen başkanlık konseyi başkanı ile bir araya geldi.

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı, ABD’li senatörler Coons, Graham ve Risch ile FİFA Başkanı’nı kabul etti.

BM Genel Kurulu’na hitap etti

Cumhurbaşkanı, New York’ta sadece Türkevi’nde değil dünyaya seslendiği Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde de liderlerle diplomasi trafiğindeydi.

Finlandiya ve Kırgızistan cumhurbaşkanları, İspanya Başbakanı Sanchez ve BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü. Aynı binada Katar Emiri, Kazakistan Cumhurbaşkanı, Güney Kore Devlet Başkanı ve Bangladeş Başbakanı ile sohbet etti.

Erdoğan’ın eylül ayında Türkiye’de ağırladığı isimler de oldu.

Kongo Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı ile Vahdettin Köşkü’nde buluştu.

[UHA Haber Ajansı,03  Ekim 2022]

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.