enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:08 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
10:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
09:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
09:14 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
00:53 14 ilde DEAŞ operasyonu: 26 gözaltı
00:53 Portekiz kulübünün sportif direktörü Mario Branco, Kerem Aktürkoğlu için ilk etapta 30 milyon Euro istedi.
00:49 İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İSFALT ve İETT’deki ihaleler soruşturmasında, özaltına alınan 25 şüpheliden 5’i tutuklandı.
00:48 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
00:43 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
00:38 Türkiye’den Suriye’ye ilk doğal gaz akışı başladı
00:34 Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 kişi daha tutuklandı
00:21 Arabulucular İsrail’den “ pek de güven verici olmayan” sözlü bir yanıt aldıklarını bildirdiler
00:17 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda konuştu…
00:14 Kocaeli merkezli Bifet firmasının ürettiği Salamda domuz eti, kıymada kanatlı eti çıktı
00:12 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
00:06 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
00:04 Gazze’de İsrail ateşi sonucu 12’si yardım bekleyen olmak üzere 22 kişi öldü
00:01 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
10:55 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:32 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Vatandaşa meydanlarda verdiğimiz sözleri göreve gelince unutanlardan olmadık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Vatandaşa meydanlarda verdiğimiz sözleri göreve gelince unutanlardan olmadık”
1 Mayıs 2023
411
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin, Başkent Millet Bahçesi’nde düzenlenen “Büyük Ankara Mitingi”nde ülkeye ve millete hizmet etmenin bir gönül, nasip, aşk işi olduğunu ifade ederek, “Aşk ile koşan yorulmaz.” dedi ve geldikleri tüm makamlarda bu anlayışla hareket ettiklerini vurguladı.

UHA / İnternational News Agency

“Vatandaşa meydanlarda verdiğimiz sözleri göreve gelince unutanlardan olmadık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ya bu adamın bir referansı var mı, yalandan başka… Ne yaptın sen ya? SSK’nın genel müdürü oldu, SSK’yı batırdı. Şimdi bu arada çok heyecanlanmış kendini Maliye Bakanı ilan etti. İzlediniz mi? Zavallı… Ondan sonra ‘Kurtcebe geldi, görevi yaptı’ filan dedi. Ya sen Maliyede bir memurdun, hiçbir zaman bakan makan olmadın. Niye bu millete yalan söylüyorsun? Başka çaresi yok. Gelebildiği tek yer memurluktu. Bununla da memur kardeşlerimi aşağılamıyorum. Onlar, ondan çok daha yükseklerde. Şimdi buna bu hesabı verelim. Şimdi ne yaptı bu? İşte yanına oy alabilmek için her birine birer Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklif ederek, bunun adı rüşvettir, hepsine birer rüşvet ve bu rüşvetle beraber de onların da oylarını almak. Şimdi ben soruyorum; bu rüşvetçiye 14 Mayıs’ta gereken dersi vermeye hazır mıyız?”

Bu milletin sandıkta omuzlarına yüklediği ağır sorumluluğun hakkını en güzel şekilde vermeye çalıştıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, zorluklarla karşılaşsalar da şikâyet etmediklerini, asla bahanelere sarılmadıklarını anlattı.

undefined

“Vatandaşa meydanlarda verdiğimiz sözleri, göreve gelince unutanlardan, üzerine beton dökenlerden hiçbir zaman olmadık.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, laf yerine iş ürettiklerini, reklam yerine hizmet yaptıklarını, ihtiras peşinde değil, ülkeyi ihya peşinde koştuklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin de samimiyetlerini gördüğünü, mücadelelerini takdir ettiğini, siyasi hayatlarında duasıyla, desteğiyle kendilerine hep sahip çıktığını anlattı.

Bolu Tüneli’nin unutulmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bolu Tüneli’yle ilgili ne diyorlardı? ‘Burayı patates deposu mu yapalım, doğal gaz deposu mu yapalım?’ Hep öyle demediler mi? Kimin dönemiydi bunlar? İşte CHP’nin dönemleriydi. Biz geldik, dedik ki ‘Hayır. Ne patates deposu, ne doğal gaz deposu, biz bu tüneli açacağız ve buradan karda, kışta benim vatandaşımın o çektiği çileyi sona erdireceğiz.’ Yaptık mı? Bolu Dağı Tüneli’ni böylece açtık mı? Sadece bunları anlatın. Ne yaptıysak onu anlatın.” diye konuştu.

Başkan Erdoğan bugün AK Parti Büyük Ankara Mitingi'ne katılacak - Takvim

“Eser ve hizmet siyasetinde bizimle yarışmak isteyen herkese hodri meydan diyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eser ve hizmet siyasetinde bizimle yarışmak isteyen herkese hodri meydan diyoruz. Ziya Paşa ne diyor; ‘eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri’. Olay bu. Çünkü biz bu konuda kendimize güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bugün karşılarında bambaşka bir manzara bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

“Ortada elle tutulur hiçbir eserleri olmayanlar, referansı olmayanlar, sağda solda dolanıp akıllarına ne gelirse üflüyorlar. Bunca zamandır bu kadar seçime girdi bu adam, hangisinden bir netice aldı? Yok. Bunca yıldır ülkeye ve şehirlerine hizmet etmeyi öğrenemediler. İşte Ankara’ya ‘iyi günler’ diyor. Yahu Ankara’ya ‘iyi günler’, 4 yıldır yapmadınız da bundan sonra mı yapacaksınız? İstanbul’a ne yaptınız? Yağmurda, çamurda İstanbul’u sel aldı götürdü, İzmir’i sel aldı götürdü. Ne yaptınız? Yok bir şey. İzmir Körfezi, kokudan geçilmiyor. İstanbul’u Haliç’i biz o kokudan kurtardık. Bu geldi ne yaptı? Yine rezil etti. Yapamazlar. Bunların işi değil. Bunların eline, bay bay Kemal’e özellikle söylüyorum; beş tane Ankara keçisi teslim edin, kaybedip gelir. Ankara keçisi çok kıymetli, bunlara teslim edilmez. Hele Haymanalı, sakın bunlara böyle bir şeyi teslim etmeyin. Ama maşallah uğraşıp didinerek güç bela iki ayda elleriyle kalp yapmayı bunlar becerir, o kadar… Size demiyorum. Onlar çünkü kalp yapmayı da bilmezler. Milletin kendilerine güvenmediğini, ülkeyi teslim etmeyeceğini gördükleri için gerginlik de her gün biraz daha artıyor. Kimlerle ittifak kurduklarını gizlemek, bu ittifaklar için kimlere ne vaat ettiklerini gözden kaçırmak için her yaptıkları gibi yalana ve iftiraya sarılıyorlar. Şimdi tutturmuş İstanbul Atatürk Havalimanı’nı Amerika’daki bir gruba vereceklermiş. Türkler, Amerikalı bir şirketin sahipleri, ya onlarla ben görüştüm. Onlar bana geldiler Amerika’ya gittiğimde. Dedim ya ‘Gelin, yeter ki yatırım yapmak isteyin. Siz böyle bir yatırım yapmak isterseniz, kapımız açık. Hele hele yatırımcı için, sonuna kadar kapılarımız açık.’ O gün bugündür o zamanlar başbakanım, hâlâ gelecekler. Elden gelenle övünülmez. Geç bu işi geç…”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan Ankara mitingi: Kılıçdaroğlu'na tepki  haberi. Son Dakika GÜNCEL haber başlıkları ve gelişmeler

“Bu milletin elinden siz TEKNOFEST’i alamazsınız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TEKNOFEST’le ilgili, “Şimdi takmış TEKNOFEST’e, onunla ilgili konuşuyor. Her önüne gelen ‘Biz şöyle yapacağız, böyle yapacağız’. Ya bu milletin evlatlarına hiçbir şey yapamazsınız.” dedi.

TEKNOFEST’in dün Atatürk Havalimanında 360 bin, bir önceki gün 240 bin kişiyle toplandığını, büyük ihtimalle bugün de yine en az o kadar kişiyle toplanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ve gelenler gençlik. Bu milletin elinden siz TEKNOFEST’i alamazsınız, İHA’ları alamazsınız, SİHA’ları alamazsınız, Akıncı’ları alamazsınız, alamayacaksınız, Kızılelma’yı hiç alamazsınız. Bu millet sizi avucunun içindeki suyla boğar, suyla. Siz ne zannediyorsunuz ya? Bu çocuk oyuncağı mı? Buralara öyle kolay gelmedik, kolay gelinmedi.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimsenin ülkesinin 21 yıllık kazanımlarının tehlikeye girmesini, demokrasi ve kalkınma atılımlarının yarım kalmasını, evladının geleceğinin belirsizliğe gömülmesini, güvenlik endişesine kapıldığı günlere geri dönmeyi, işçinin, emeklinin, memurun ay başında maaşını alıp almayacağını bilmediği dönemleri tekrar yaşamak istemeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz Türkiye Yüzyılı’nı hayal ediyoruz. Onlar, siyaseti parçalı, ekonomisi kırılgan, demokrasisi zayıf, bölgesinde dışlanan, dünyada horlanan eski Türkiye hayali kuruyor. Ankara’daki Başkent Millet Bahçesi’ni kime söz verdiklerini bilmiyoruz. Herhalde onu da yakında açıklarlar, yani burası. Kim yaptı burayı? Bunlar yapmayı bilmez ama yağmalamayı, yıkmayı, istismar etmeyi çok iyi bilir.” diye konuştu.

Millî Mücadele döneminde her birinin istikameti başka bir ülkeye bakan teali cemiyetlerini, muhibban cemiyetlerini tarihe gömen Ankara’nın, 14 Mayıs’ta bunları da aynı adrese postalayacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Buradan en çok da CHP’ye ve onunla birlikte hareket eden diğer partilere gönül vermiş kardeşlerime seslenmek istiyorum. Bay Bay Kemal, CHP’yi öyle bir hâle getirdi ki bu parti kurucusu olduğu Cumhuriyet’e ve kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal’e hakaret edenlerin yuvasına dönüştü. Kılıçdaroğlu ve şürekasının yönetimi altında CHP, marjinal örgütlerin, LGBT savunucularının, küreselcilerin, mezhepçilik fitnesi çıkarmaya çalışanların koçbaşı hâline geldi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.