enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 TRT1’in sevilen dizisi Mehmed: Fetihler Sultanı’n Halid Bin Velid karakterini canlandıran Alexander Uloom, Hollywood’un yükselen yıldızı…
00:56 Bakan Fidan: Bölge ülkeleriyle ortak güvenlik konusunu masaya yatırmalıyız
00:45 “Dostluk Denizi” adıyla Doğu Akdeniz’de Türkiye-Mısır ortak deniz tatbikatı düzenlenecek.
00:45 Özbekistan Eski Dışişleri Bakanı ve Şanghay İşbirliği Örgütü Eski Genel Sekreteri Vladimir Norov,’dan TUDPAM’a özel açıklama..
00:38 SPD Başkanı Yıldız : Sulamada enerji maliyeti sorunu güneş enerjisi ile çözülebilir
00:35 Etki Odaklı Sohbetler’in konuğu Semtpati Vakfı Genel Müdürü Ece Ünver oldu
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşecek
00:31 Kosova’dan Mektup Var!
00:27 Türkiye’nin Potansiyeli ve Siyasetin Orta Vadeli Geleceği
00:17 Aon, Formula 1 takımı Scuderia Ferrari HP’nin sponsoru oldu
00:08 “Filenin Efeleri” A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2025 Dünya Şampiyonası son 16 turunda yarın Hollanda ile çeyrek final mücadelesi verecek.
00:04 Uyku bozuklukları Alzheimer hastalığının oluşumunda önemli bir faktör
00:01 Gençlerimizin geleceğinden endişe etmeyelim: Z Kuşağı gençlerimiz daha atik, cesur! …
20:30 Dünyada ve Türkiye’de Yükselen Spor branşının adı ” PİCKLEBALL “
10:00 Türkiye’de Ulaşım Sistemlerinin Gelişimi
00:44 Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
00:37 Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2025’in ikinci döneminde 28 projeye 7 milyon 375 bin lira destek sağladı.
00:37 GSG Impact Mütevelli Heyeti Toplantısı Londra’da Gerçekleşti
00:34 “Bugünkü Konjonktürde Uygur Sorunu” çalıştayı
00:34 Kerkük Kimin?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesinde, Trump’ı Türkiye’ye davet etti…

Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesinde, Trump’ı Türkiye’ye davet etti…
5 Mayıs 2025
19
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Mayıs Pazartesi günü ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi yaptı.

* Detayı haberimizde!…

UHA / İnternational News Agency

ANKARA, WASHINGTON, 06 MAYIS 2025 – Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede Trump’ı Türkiye’ye davet etti.

Trump, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada “Cumhurbaşkanı [Erdoğan] beni Türkiye’ye davet etti ve aynı şekilde kendisi de Washington D.C’ye gelecek” dedi.

Trump’ın mayıs ayında Orta Doğu’ya yapacağı tura Türkiye’yi dahil edip etmeyeceği bir süredir tartışma konusuydu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 13 Nisan’da Antalya Diplomasi Forumu’nun kapanış toplantısında, olası bir Erdoğan-Trump görüşmesi ile ilgili soruya, “Kesinleşen bir husus yok. Bu konularda çalışmalarımız devam ediyor. Görüşme ABD’de mi olacak Türkiye’de mi olacak bunlar halihazırda bakanlıklarımız arasında çalışması devam eden konular” yanıtını vermişti.

Ancak Ankara’daki diplomatik kaynaklar, ABD Başkanı’nın Türkiye’ye gelme olasılığından giderek daha güçlü bahsediyordu.

Rahip Brunson: Türkiye'nin uzun bir talep listesi vardı, ABD'nin veremeyeceği şeyler istediler | Independent Türkçe

Rahip Brunson vurgusu

Görüşmeden sonra Başkan Trump, kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’da bir paylaşım yaptı.

Trump görüşmeyi “çok iyi ve verimli” olarak değerlendirdi.

Beyaz Saray’daki ilk dört yılında Erdoğan ile “mükemmel bir ilişkisinin” olduğunu belirten Trump, şöyle devam etti:

“Bunlara hapse atılan ve benim isteğimle derhal ABD’ye geri gönderilen Pastör Andrew Brunson  da dahil. Her durumda Erdoğan ile birlikte Rusya ve Ukrayna arasındaki saçma ama ölümcül savaşın bitmesi için çalışmayı dört gözle bekliyorum.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan X hesabından paylaştığı mesajda, “Başkan Trump’ın dünyamızda süregelen çatışma ve savaşları bitirme yönündeki çabalarını takdirle karşıladığımı, Türkiye olarak bölgemizde barış, istikrar ve huzur ortamının tesisi için gereken desteği vermeye hazır olduğumuzu vurguladım” ifadesini kullandı.

İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye’nin ABD ile başta savunma sanayi olmak üzere iş birliğini ilerletmek için adım atmaya devam edeceğini söyledi.

Erdoğan’ın Trump’ın savaşların bitirilmesine ilişkin yaklaşımını desteklediğini, İran ile yürütülen müzakere süreci ve Rusya-Ukrayna savaşının sonlandırılması için ortaya konan gayretleri takdirle karşıladıklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Gazze’deki insani krizin “vahim boyutlara ulaştığını”, ateşkesin tesisi ve kalıcı barışın sağlanması için Türkiye’nin her türlü desteğe hazır olduğunu belirtti.

Erdoğan’ın “Türkiye’nin, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunması ve istikrarın sağlanması için gayret gösterdiğini” söylediği de belirtildi.

Cumhurbaşkanı, ABD’nin Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine yönelik çalışmalarının önemini de vurguladı.

Trump ve Erdoğan bundan önceki son telefon görüşmelerini 16 Mart’ta yapmıştı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.