enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:31 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:27 Hafta içi eksik kalan uyku borcunuzu hafta sonu ödeyerek kalp hastalığı riskini azaltabilirsiniz
00:25 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:24 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:11 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:08 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
00:06 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
01:23 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:16 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:14 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimin laf kalabalığı yaptığını, kimin iş yaptığını depremzedelerimiz görüyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimin laf kalabalığı yaptığını, kimin iş yaptığını depremzedelerimiz görüyor
17 Nisan 2023
115
A+
A-

ŞANLIURFA, UHA – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da iftar programında konuştu. Erdoğan, “Afet bölgesindeki kardeşlerimiz her şeyin farkında. Kimin sadece laf kalabalığı yaptığını, kimin iş yaptığını depremzedelerimiz görüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Depremlerde ve sellerde hayatını kaybeden 50 bini aşlık vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

1999 öncesi inşa edilen binaların depreme mukavemetinin düşük olduğunu gördük. Ülke genelinde 311 bin binada 872 bin bağımsız kısım kullanılamaz hale geldi.

Afet bölgesindeki kardeşlerimiz her şeyin farkında. Kimin sadece laf kalabalığı yaptığını, kimin iş yaptığını depremzedelerimiz görüyor.

Milletlerin tarihinde yüz yılda bir başına gelecek böyle büyük bir felaket karşısında maalesef kimi çevreler iyi imtihan veremedi.

Kimileri yardımcı olmak yerine depremi ve acıları istismar etme haline düştü. İnsanımızın yükünü hafifletelim demediler.

Tamamı yalan ve yanlış iddialarla içine ateş düşmüş kardeşlerimizi galeyana getirmeye çalıştırlar. Depremi ve depremzedeleri gündemlerinden çıkardılar. Onlar koltuk peşinde bakanlık peşinde, makam, mevki peşinde koşuyorlar.

Göreve gelirlerse her şeyi bedava vereceklermiş. Seçim öncesi söz veripte sonradan bakmadıkları sayısız vaatleri var.

Biz laf üstüne laf koyanlardan değil, taş üstüne taş koyanlardan olduk. Gençler milletimizin derdiyle dertlendik, sıkıntısına çözüm aradık.

Dün Kocaeli’de hem şehir hastanemizi açtık, hem depremzedelerimizle iftar sofrasında bir araya geldik.

Şanlıurfa’da da 11 bin konut ve köy evi inşa edeceğiz. Benim Urfalı kardeşlerim tamamen huzura erene dek yanınızda olmayı sürdüreceğiz.

Terör ile güvensizlik ortamı hep birbirini besledi.  Üretim olmayınca istihdam olmadı. Gençlerimiz işsiz kaldı.

Maalesef işsiz kalan gençlerimiz terör örgütü için kolay lokma haline geldi. Bu ikilem yıllarca ülkemizi esir aldı. Türkiye çok uzun bir dönem sıkıştırıldığı bu girdaptan çıkamadı.

Terör emperyalistlerin Türkiye’nin başına musallat ettiği en büyük beladır. Bu çözülmeden ülkemizin huzura, siyasi, ekonomik hedeflere ulaşması mümkün değil.

İnşallah önümüzdeki dönemde aynı doğrultudaki gayretlerimizi artırarak sürdüreceğiz.

Kimsenin, hiçbir küresel ve bölgesel aktörün gözümüzün içine bakarak ülkemizin güvenliğini tehlikeye sokmasına eyvallah etmeyeceğiz.

Türkiye’nin milli güvenliği hudutlarımızın dışında başlamaktadır. Bölgemiz sükunete kavuşmadan, başımızı yastığa huzurla koyamayız.

Ülkemizin terörle ne iç içe ne de yan yana yaşamayacağını açıkça ortaya koyduk. Bütün bu adımları atarken tavizimiz kesinlikle yok. Bu mücadelemize inşallah kararlılıkla devam edeceğiz.

Asırlık hizmetleri 20 yıla sığdırdığımız bu başarının arkasında güçlü bir yönetim güçlü bir siyasi iktidar vardır. Bay Bay Kemal ne diyor İngiltere’den 300 milyar dolar getiriyormuş.

Nerede bu para. Sana kim güvenir de böyle bir para verir. Demek ki bunlar tefecilere soyundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.