enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Filistinlilere diz çöktüremedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Filistinlilere diz çöktüremedi
3 Kasım 2024
32
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geçtiğimiz 13 ay boyunca Gazze ve Filistin topraklarında çokça acı gördük, katliam ve cinayet gördük. 50 bin Filistinli şehit düştü. Siyonist rejim ve destekçileri 13 aydır her türlü zulümü yaptılar, Filistinli kardeşlerimize diz çöktüremediler” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, Filistinlilere diz çöktüremedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 40. İSEDAK Toplantısı Açılış Programı’nda konuştu.

“40 yıl öncesine kıyasla her alanda çok daha iyi bir seviyedeyiz”

40 yıl süresince nice sıkıntıların, zorluklarun üstesinden geldik. İmkansız görülen nice başarılara imza attık. Hayal denilen, olmaz denilen, hatta birçok alanda imkansız görülen nice başarıya beraberce imza attık. Bu platform zemininde ticari ve ekonomik münasebetlerimizi ileriye taşıdık. Şunu büyük bir kıvançla ifade etmek isterim ki bugün 40 yıl öncesine kıyasla her alanda çok iyi bir seviyedeyiz. İnşallah gelecek yıllarda çok daha iyi yerlerde olacağız. Niyetimiz hayırdır, Allah’ın izniyle akıbetimiz de hayrolacaktır.

“İsrail’in Gazze katliamlarında 50 bin Filistinli kardeşimiz şehit düştü”

Son toplantımızdan bu yana tüm insanlık ve özellikle Müslümanlar için ağır bir imtihandan geçtik. İslam coğrafyası, tarihinde hiç olmadığı kadar kanla, acıyla, gözyaşı ve zulümle anılır hale geldi. Son asrın en vahşi soykırımlarından biri hemen yanı başımızda Gazze’de yaşandı ve yaşanıyor. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısıyla başlayan katliamlarda 50 bin Filistinli kardeşimiz şehit düştü. Yine aynı saldırılarda 100 binden fazla Filistinli kardeşimiz yaralandı. Şehit ve yaralılarımızın 3’te 2’sini kadın, çocuk ve bebekler oluşturuyor. 360 kilometrekarelik daracık bir alana hapsettikleri 2 milyon insanı susuz, gıdasız, ilaçsız bırakıp sonra da ölümlerini sadece seyrettiler. Biz bu toplantıları yaparken dahi şu an Gazze’de ve Lübnan’da ümmetin çocukları ölmeye, yetim ve öksüz kalmaya devam ediyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında Avrupa’nın ortasında kurulan imha kamplarını gölgede bırakacak bir vicdansızlığa önce Gazze’de, son 6 haftadır da Lübnan’da hepimiz şahitlik ediyoruz.

Geçtiğimiz 13 ay boyunca Gazze ve Filistin topraklarında çokça acı gördük, katliam ve cinayet gördük. Bir insan nasıl bu kadar alçalabilir, alçaklaşabilir diye birçok habere rastladık. Filistin halkı 13 ayda 50 bin şehit verdi. 13 ay boyunca yaşamadıkları acı, zorluk, çile, zulüm neredeyse kalmadı. Buna rağmen Filistinli kardeşlerimiz onurlarından taviz vermedi. Siyonist rejim ve destekçileri 13 aydır her türlü zulümü yaptılar, Filistinli kardeşlerimize diz çöktüremediler. Gazze’nin aslanları ölüm makinesi İsrail’e kahramanca direniyor. Bugün bir kez daha her türlü imkansızlığa rağmen hayatları pahasına topraklarınsa sahip çıkan Filistinli kardeşlerimi hürmetle selamlıyorum.

“85 bin tonun üzerinde yardımı Gazze’ye ulaştırdık”

Türkiye olaarak ilk günden beri İsrail’in uyguladığı soykırım karşısında en kararlı duruş sergileyen üilkelerden biriyiz. Siyponistelerin ülkemizi hede Elimizdeki tüm imkanlarla kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. 85 bin tonun üzerinde yardımı Mısır üzerinden Gazze’ye ulaştırdık. Gazze’ye en fazla yardım ulaştıran ülke konumundayız. Gazze soykırımına tepki olarak İsrail ile ticari ilişkileri tamamen durdurduk. 9,5 milyar dolarlık ticaret hacminden vazgeçtik. Soykırım suçlularının hesap vermesi için Uluslararası Adalet Divanı’nda açılan İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahillik başvurumuzu yaptık.

“Siyonist saldırılara en iyi yanıt daha fazla ülkenin Filistin Devleti’ni tanımasıdır”

Kalıcı çözümler üretmek için dayanışma ve birlikteliğimizi her zamankinden fazla göstermeliyiz. İslam dünyası Filistin ve Gazze halkına desteğini artımalı. İslam dünyasının görüş ayrılıklarını bir tarafa bırakıp Filistin ve Lübnan’a destek olması büyük önem arz ediyor. BM başta olmak üzere uluslararası platformlarda tepkimizi ortaya koyuyoruz. Siyonist saldırılara en iyi yanıt daha fazla ülkenin Filistin Devleti’ni tanımasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.