enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:34 Şirketlerden N’Aber!
10:25 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:02 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:35 Bolivya’da ‘Ekonomik Hal’
09:11 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:10 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:34 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:28 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
00:21 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:16 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:02 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
13:08 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
12:07 “Terörsüz Türkiye” süreci…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:59 Emine Erdoğan: Şeb-i Arus, sevgiyi merkeze alan bir irfan mirasıdır
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Rusya ve Ukrayna’ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Rusya ve Ukrayna’ya gidecek
16 Mart 2022
444
A+
A-

ANKARA – UHA HABER / Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun Rusya ve Ukrayna’ya gideceğini söyledi. “Kendisi ateşkesin ve barışın sağlanması noktasında gayret gösterecek” açıklamasını yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki toplantı 2 saat 50 dakika sürdü.

Kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Rusya ve Ukrayna’da diplomasi yürüteceğini açıkladı.

Erdoğan, “Dışişleri Bakanımızı bugün Rusya’ya gönderiyorum. Yarın Moskova’da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna’ya geçecek” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Rusya ve Ukrayna'ya gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Geldiğimiz noktada artık krizlerin, gerilimlerin zirve yaptığı dönemde dahi insani ilişkileri gözeterek tüm taraflarla konuşabiliyoruz. Türkiye olarak umudun simgesi haline geldik.

Bakan Çavuşoğlu Rusya ve Ukranya’ya gidecek

Antalya Diplomasi Forumu’nun en ses getiren bölümü hiç şüphesiz Rusya ve Ukrayna arasındaki toplantının Türkiye girişimiyle sağlanmasıdır. Bu görüşme diplomasi açısından çok önemliydi.

Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nu bugün Rusya’ya gönderiyoruz. Yarın Moskova’da temaslarda bulunacak, perşembe günü de Ukrayna’ya geçecek.

Kendi planlarımızı kendimiz uygulayamıyorsak bize kimseden fayda yoktur. Bunu tecrübelerimizde gördük.

1915 Çanakkale Köprüsü için geri sayım

Çanakkale hatırasını temsil eden bu projeyi hayata geçiyoruz. Dünyanın dört bir yanından bu projeyi kendi ülkelerinde uygulamak için görmeye gelenler var. Ancak ülkemizde bu projeyi hala anlayamayanlar var. Cuma günü köprünün açılış programında yap-işlet-devret modelini görmek isteyen gözlerin, duymak isteyen kulakların huzuruna getireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dışişleri Bakanımız Rusya ve Ukrayna'ya gidecek

Kendi uçağımızı, kendi silahımızı, kendi otomobilimizi geliştirmeyi engelleyen zihniyeti bir daha ülkemize bunu yapmasına izin vermeyeceğiz. Bu anlayışını tarihin tozlu raflarına kaldırana kadar mücadelemiz bitmeyecek.

14 Mart Tıp Bayramı’nda sağlık çalışanlarımızla bir araya geldik ve onlara müjdeler verdik. Meslek mensuplarına hayırlı olmasını dilerim.

Eğitim konusunda çok önemli adımlar atıyoruz. Eğitime katılan öğrenci sayısında devasa artış sağladık. 2022 yılında 3 bin yeni anaokulunu, 40 bin yeni anasınıfı hayata geçirmeyi istiyoruz.

830 bin hektar alanın daha modern sistemlerle sulanmasını temin ederek, üreticilerimize yıllık yaklaşık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız.

Sağlayacağımız finansman kolaylıklarıyla sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payını hızla artırmayı planlıyoruz.

[UHA Haber Ajansı, 15 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.