enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bugün haklarını savunma konusunda kararlı davranan, ordusu ve diplomasisi güçlü bir Türkiye var”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bugün haklarını savunma konusunda kararlı davranan, ordusu ve diplomasisi güçlü bir Türkiye var”
20 Eylül 2022
208
A+
A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rockefeller Plaza’da düzenlenen Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) yemeğinde yaptığı konuşmada, bugün haklarını savunma konusunda kararlı davranan, ordusu ve diplomasisi güçlü bir Türkiye’nin olduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugün Ege’de, Karadeniz’de, Doğu Akdeniz’de haklarını savunma konusunda kararlı davranan, ordusu ve diplomasisi güçlü bir Türkiye var. Bugün kendine sığınan 4 milyonu aşkın mazlum ve mağdura kucak açan onlara sahip çıkan, insanlığın vicdanı olmuş bir Türkiye var” dedi.

Erdoğan şunları söyledi:

“Mültecileri Ege’de ve Akdeniz’de boğan bir ülke yok. Tam aksine onları denizden toparlayan bir Türkiye var. Bugün dünyada barış için çaba harcayan ve netice alan siyasi etkinliğe ulaşmış bir Türkiye var. Bugün rekor büyüme oranlarıyla ekonomisi başarıdan başarıya koşan bölgesinde ve ötesinde politikaları takdirle takip edilen, krizlerle başa çıkma kapasitesini en üst düzeye çıkarmış bir Türkiye var.

Her ziyaret edişinizde inanıyorum ki sizler de Türkiye’de gerçekleşen bu büyük dönüşümü bizzat görme fırsatı buluyorsunuz. Türkiye sürekli değişiyor. ‘Durmak yok, yola devam’ diyoruz. Bununla birlikte de dünyada özellikle rekabeti esas alan bir anlayışla yola devam ediyoruz. Büyüyen, güçlenen, itibarı artan Türkiye’nin burada size de güven aşıladığını biliyorum. Bu kalkınma ve demokrasi hamlesini önümüzdeki dönemde daha da hızlandırarak devam ettirmek istiyoruz. Bunun için 2023 seçimlerine büyük önem veriyoruz. Yurt dışındaki siz vatandaşlarımızın da oy kullanacağı bu tarihi seçimlerin tam anlamıyla bir milli irade şölenine dönüştürmek arzusundayız.

“Türkiye 70 yılı aşan çok partili hayatında şeffaf ve güvenilir seçim sistemiyle büyük bir başarıya imza atmıştır”

Demokratik katılımın en önemli ve etkin yolu seçimlerdir. Türkiye 70 yılı aşan çok partili hayatında şeffaf ve güvenilir seçim sistemiyle büyük bir başarıya imza atmıştır. Hangi siyasi tercihte bulunursak bulunalım, oy kullanmak yoluyla Türk demokrasisine sahip çıkmak hepimizin görevidir. Sizlerden iradenize sahip çıkmanızı, buradaki her vatandaşımızın sandığa giderek muhakkak oyunu kullanmasını teşvik etmenizi istiyorum.

Sözlerime son verirken bizleri bir arada tutan, bizi biz yapan unsurların farklılıklarımızdan çok daha fazla olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum. Biz birlikte hareket ettiğimiz sürece hem Türk-Amerikan toplumunun hem de ülkelerimizin çok daha başarılı sonuçlara imza atacağına inanıyorum.

Gerek ABD’deki temsilciliklerimiz, gerek Türkiye’deki kurum ve kuruluşlarımız sizlerin yanındadır ve yanında olmayı da sürdürecektir. Geçtiğimiz sene açılışını yaptığımız yeni Türkevi binamızın da sizlerin ortak evi olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.

Bugün bizleri aynı çatı altında bulunduran TASC’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Katılımınız için her birinize ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi şahsım, eşim ve anavatandaki milyonlarca vatandaşımız adına saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum. Kalın sağlıcakla.

[UHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.