enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ: İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz

Cumhur İttifakı’nın İzmir adayı Hamza Dağ: İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz
29 Şubat 2024
26
A+
A-

* Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katıldı.

* Dağ burada yaptığı açıklamada “İzmir İktisat Kongresi’yle belirlenen ‘ekonomide tam bağımsızlık’ hedefinin konulduğu bu toprakları zenginliğin ve bereketin şehri yapmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

UHA / İnternational News Agency

UHA Haber’in ‘Yeni Asır Gazetesi’ne dayandırdığı haberine göre, Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (ESİAD) 36. Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı’na katılan Hamza Dağ, konuşmasında İzmir’in sanayisi, tarımı, turizmi, tarihi, kültürü ve 4,5 milyonluk nüfusuyla büyük bir potansiyel barındırdığını ifade etti.

Bu güzellikler yurduna hizmetkar olarak potansiyelini enerjiye ve sinerjiye dönüştürmek için, yeni bir hikaye yazmak için aday olduğunu kaydeden Dağ, “Hep birlikte el ele vererek İzmir için hayallerimizi gerçeğe dönüştüreceğiz. İzmir İktisat Kongresi’yle belirlenen ‘ekonomide tam bağımsızlık’ hedefinin konulduğu bu toprakları zenginliğin ve bereketin şehri yapmak istiyoruz. Bu süreçte özel sektörün ihtiyaçlarını biliyor ve dünyanın dört bir yanında ticaret elçileri olarak edindiğiniz tecrübeleri önemsiyoruz. Hep birlikte çalışacak, kazanacağız. Dün olduğu gibi bugün de İzmir’imiz üretim ve ticaretle zenginleşecek, zenginliğine zenginlik katacak.” diye konuştu.

Dağ, ulaşımı ekonomik kalkınmanın bir aracı olarak gördüklerini, bu kapsamda yeni bir çevre yolu, körfez geçişi, alternatif güzergahlar, köprülü kavşaklar ve metro hatlarını şehre kazandıracaklarını ifade etti.

İzmir’i bir girişimcilik merkezi haline getirmek için İzmir Girişim Sermaye Fonu’nu kuracaklarını, “Yeni İşim, İlk Ofisim” projesiyle girişimcilere ofis, malzeme ve muhasebe desteği sağlayacaklarını dile getiren Dağ, şöyle konuştu:

“İzmir’imizin her köşesinde kuracağımız iş geliştirme ofisleriyle, yatırımcılarımızın kurumsallaşma ve markalaşmalarına öncülük edeceğiz. İzmir’imizde herkes için adil ve sürdürülebilir bir istihdam ekosistemi oluşturmak amacıyla, istihdam ofisleri, İzmir Mesleki Eğitim Merkezleri ve İzmir İstihdam Platformu projelerimizi hayata geçireceğiz.”

Serbest Teknoloji Parkı Projesi’yle Alsancak Limanı’nın arka alanını teknoloji ve inovasyonun merkezi haline getireceklerini aktaran Dağ, rüzgar enerjisi ekipmanı sektörü için ihtisaslaşmış sanayi bölgeleri oluşturacaklarını, Çandarlı Limanı ve art alanını bu sanayiye hizmet verecek şekilde hayata geçireceklerini kaydetti.

Daha sonra soruları yanıtlayan Dağ, kamuoyunda “Basmane Çukuru” olarak bilinen İzmir’deki arsa sorunuyla ilgili soru üzerine “Merkezi yönetimle bunu çözeceğiz. Kafamızda bir formül var. Çözen belediye başkanı olarak tarihe geçeceğim. Yüksek bir bina yapmayacağız. Kamu binalarını, büyükşehir binası da dahil olmak üzere orada yapabiliriz. Belediye, emniyet, SGK il müdürlüğünü oraya alırız. Merkez Bankasını da oraya alabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Dağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in adaylara devam eden yatırımlarla ilgili brifing vermek istediği, katılıp katılmayacağının sorulması üzerine de “Biz de kamuoyundan duyduk. Tunç Bey’le bizim iletişim sorunumuz yok. Keşke arayıp ‘böyle bir şey düşünüyorum, ne düşünürsünüz’ diye söyleseydi. Ben ayrı olmak şartıyla brifing vermek isterse giderim. Bundan da memnuniyet duyarım. Nisanda alacağım brifingi önden almış olurum.” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.