enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çoğunluğa Yaklaşırken Senato’daki Tablo Belirsiz

Çoğunluğa Yaklaşırken Senato’daki Tablo Belirsiz
11 Kasım 2022
503
A+
A-

TRT TÜRK yeni banner

ABD’de Demokratlar’ın kayıplarının beklendiği kadar büyük olmadığı ara seçimlerde Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’nde çoğunluğu elde etmeye yaklaştı.

Washington’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)’nın haberine göre, Senato’daki durum, birkaç eyaletteki yarışların hala açıklanmayan sonuçlarına bağlı.

Edison Araştırma Merkezi’nin verilerine göre Cumhuriyetçiler Temsilciler Meclisi’nde en az 210 sandalye kazandı.

Bu sayının 218’e ulaşması halinde Cumhuriyetçiler, Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar’a karşı üstünlüğü ele geçirmiş olacak.

Bu da Cumhuriyetçiler’e Başkan Joe Biden’ın yasama gündemini engelleme imkanı verecek.

Temsilciler Meclisi’nde ibre Cumhuriyetçiler’den yana olsa da 33 yarışın sonucu hala belirsiz. Bu da nihai sonucun bir süre daha netleşmeyeceği anlamına geliyor.

Senato’daki durum daha da belirsiz. İki partiden biri, Nevada ve Arizona’da neredeyse başa baş giden yarışları kazanarak çoğunluğu elde edebilir.

Senato’da başa baş bir durumun olması halinde tabloyu iki yılda ikinci kez Georgia’da yapılacak ikinci turun belirlemesi olası. Eyalette 6 Aralık’ta seçimlerin tekrarlanması planlanıyor.

Biden Cumhuriyetçiler’in lideri Kevin McCarthy ile görüştü

Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler’in az bir farkla bile çoğunluğu elde etmesi, Demokrat Başkan Biden’ın görev süresinin geri kalanında kürtaj hakkı gibi öncelikleri hayata geçirmesini engelleyebilir; yönetim ve Biden’ın ailesi hakkında soruşturmaların önünü açabilir.

Salı akşamı ara seçim sonrası ortaya çıkan tabloya ilişkin yaptığı değerlendirmede seçmenin net bir mesaj verdiğini ve Cumhuriyetçiler’le birlikte çalışmaya hazır olduğunu söyleyen ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi’ndeki Cumhuriyetçiler’in lideri Kevin McCarthy ile telefonda görüştü.

Kevin McCarthy Cumhuriyetçiler’in çoğunluğu ele geçirmesi halinde Temsilciler Meclisi Başkanı adayı olma niyetini ifade etmişti.

Demokratlar’ın azınlık konumuna geçmesi halinde, Temsilciler Meclisi’nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi’nin yerini Kevin McCarthy alabilir.

Senato’daki durum Arizona ve Nevada’ya bağlı

Senato’da çoğunluğu ele geçirmesi halinde Cumhuriyetçiler, Başkan Biden’ın yargı ve idari görevler için aday gösterdiği isimleri de bloke edebilir.

Arizona ve Nevada’da başa baş ilerleyen senato yarışında binlerce oy hala sayılmamış durumda.

Arizona’nın nüfusu en yoğun bölgesi olan Maricopa County’deki seçim yetkilileri tüm oyların sayılmasının en erken Cuma günü tamamlanabileceğini söyledi.

[UHA Haber Ajansı, 11 Kasım 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.