enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:39 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…UHA / İnternational News Agency’nda
13:44 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
13:06 Haluk Özsevim: AKRA Gran Fondo, sadece bir yarış değil, bir yaşam tarzı
10:31 Rusya’dan İran füzeleri iddiası
00:31 İran Krizi ve Türkiye’nin Diplomatik Rasyonalitesi: Normsuzluk Çağında İtidal
00:04 Mısırlı Yazar-Araştırmacı Prof. Ahmed El-Cendi yazdı: İsrail-ABD, İran savaşı sürecinde İsrail Türkiye’den Ne İstiyor?
11:38 Savaş Gölgesinde Ramazan Bayramı
07:46 Türkiye’de her yıl yaklaşık bin 500 bebek Down sendromu ile doğuyor
07:43 Hollanda’dan Mektup Var…Dünyanın Kahpeliği: Adalet Güçlüye Var, Zayıfa Yok!
07:26 İran Neden Zayıfladı Ama Yenilmedi?
07:10 Evlilik ve boşanma konutun kaderini değiştiriyor: Hane dönüşümü dönemi
05:10 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Bölgesel fırtınaların ortasında savrulan ülkeler tarih sahnesinde iz bırakmaz”
00:59 İran koridorlarının en stratejik ismi, nükleer dosyaların mimarı Ali Laricani kimdir?
00:41 İstiklal Marşı Siyaseti: Milli Menfaat ve Muhalefet
00:41 ABD Başkanı Trump yönetimi, İran’ı hedef alan saldırılarının şu ana kadar 12 milyar dolara mal olduğunu kaydetti…
00:28 Kürşad Zorlu,”Türkiye güçlü olursa Azerbaycan elbette güçlü olur”
00:28 İzgaz’dan o iddiaya yanıt: Mühürlenen sayacı kullandığı için…
00:08 Made in EU Nedir?
00:02 Turizme savaş darbesi
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çocuğu Hristiyan aileye evlatlık verilen Müslüman annenin itirazı haklı bulundu

Çocuğu Hristiyan aileye evlatlık verilen Müslüman annenin itirazı haklı bulundu
18 Aralık 2021
394
A+
A-

STRAZBURG-UHA HABER /Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Norveç’te çocuğunun Hristiyan aileye evlatlık verilmesine itiraz eden Müslüman anneyi haklı bulan bir karara imza attı. Norveç tazminat ödeyecek.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(UHA) Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Fransa’nın Strazburg kentinde bulunan Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Norveç’te Somalili mülteci anneden alınarak itirazlara rağmen Hristiyan koruyucu aileye evlatlık verilen çocukla ilgili davada kararını açıkladı.

AİHM, çocuğun Hristiyan koruyucu aileye evlatlık verilmesiyle Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) özel hayata ve aile hayatına saygı hakkını düzenleyen maddenin ihlal edildiğine hükmetti.

Mahkeme, AİHS’in özel hayata ve aile yaşamına saygı hakkını düzenleyen maddenin ihlali nedeniyle Norveç’in 30 bin euro tazminat ödemesi gerektiği yönünde karar verdi.

Somalili annenin temyiz başvurusu kabul edilmemişti

Somalili Mariya Abdi İbrahim, 2009’da Kenya’da doğan bebeği ile Norveç’e mülteci olarak gelmişti.

İbrahim’in çocuğu “tehlikede” olduğu iddiasıyla itirazlarına rağmen annesinden alınarak 2010’da Hristiyan koruyucu aileye verilmişti.

İbrahim’in çocuğunu 2010’da yılda 4 kez ve 2011’de yılda 6 kez görmesine müsaade edilmişti.

Norveç’teki mahkeme, Mayıs 2015’te çocuğun Hristiyan koruyucu aileye evlatlık verilmesine karar vermişti.

İbrahim’in yerel mahkemenin kararına itiraz etmek için yaptığı temyiz başvurusu kabul edilmemişti.

Avrupa’daki Türk vatandaşları için emsal niteliğinde

Mariya Abdi İbrahim, çocuğuna kavuşabilmek için Norveç’te verdiği hukuk mücadelesinden sonuç alamayınca davayı AİHM’e taşımıştı.

Somalili Abdi İbrahim’in AİHM’den elde ettiği sonuç, başta Avusturya, Fransa, Hollanda olmak üzere Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları için de örnek teşkil ediyor.

Türk hükümeti, Batı Avrupa’da velayet hakları iptal edilerek çocukları Hristiyan ailelere evlatlık verilen vatandaşların AİHM’e taşıdığı davaları yakından izliyor.

Türkiye bu kapsamda 2017’de Avusturya aleyhine bu ülkede yaşayan bir vatandaşın açtığı Kılıç davasına ve örnek dava olarak incelenen Abdi İbrahim davası sürecine müdahildi.

EK Kaynaklar *AA

[UHA Haber Ajansı, 18 Aralık 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.