enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:58 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
08:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:48 YHT Gar–Kuyubaşı–Esenboğa Havalimanı Metro Hattı’nın yapımına 2026 yılında başlanması hedefleniyor…
00:47 Meryem Gülbetekin’in, “Yaradan”a dair hissiyatı
00:46 ABD NATO’dan Ayrılıyor mu?
00:26 Gazeteci Erdem Atay: Özgür Özel İmamoğlu’nu sattı Siyasette ‘Diploma’ ve ‘Rektör Ziyareti’ tartışması
00:20 Yılbaşında kar yağacak mı?
00:20 UNICEF: Gazze’de çocuklar ve hamile kadınlar arasında yetersiz beslenme oranları arttı…
00:10 Şehzadeler Belediye Başkanı Durbay vefat etti
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
03:32 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
01:00 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:57 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:49 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:37 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:24 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çin’den “soykırım” açıklaması

Çin’den “soykırım” açıklaması
24 Nisan 2021
459
A+
A-

UHA HABER / Çin hükümeti, İngiltere’de meclisin Uygur azınlığa yönelik uygulamaları “soykırım” olarak tanıdığı karara sert tepki göstererek “İngilizler kendi sorunlarıyla ilgilensin” açıklaması yaptı.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP’nin haberine göre,Çin Halk Cumhuriyeti hükümeti, İngiltere’de parlamentonun Uygur azınlığa yönelik uygulamaları “soykırım” olarak nitelendiren kararına sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian, “Sincan’daki sözde soykırım, Çin karşıtı uluslararası güçlerin tasarladığı büyük bir yalandır. Çin hükümeti ve Sincan’daki tüm etnik grupların mensupları bu tür iddiaları şiddetle kınamakta ve kararlılıkla karşı çıkmaktadır” dedi.

Çinli yetkili oylamada kabul oyu veren milletvekillerine yönelik olarak da, “İngilizlerin yeterince sorunu var. Söz konusu İngiliz milletvekilleri kendi işlerine bakmalı ve kendi seçmenlerinin sorunlarıyla ilgilenmeli” diye konuştu.

İngiltere parlamentosunda dün akşam geç saatlerde kabul edilen kararda Uygurların insanlığa karşı suç ve soykırıma maruz kaldığı” ifadesi yer alıyor.

Hükümet “soykırım” demiyor

Sembolik nitelikteki karar İngiliz hükümetine yönelik herhangi bir talep içermiyor ve hükümet açısından hukuki bağlayıcılığı bulunmuyor. İngiltere hükümeti, soykırım tanımının hangi olaylara uyarlanabileceğini belirlemenin mahkemelerin işi olduğunu savunuyor.

İngiliz kamu yayıncılık kuruluşu BBC’nin Sincandaki durumla ilgili görgü tanıklarına dayandırdığı kapsamlı çalışmada, kamplarda tutulan kadınlara yönelik sistematik tecavüz, cinsel taciz ve işkence uygulamalarına işaret edilmişti.

İnsan hakları örgütleri Sincan’da bir milyona yakın Uygurun kamplarda tutulduğunu ve başta pamuk tarlaları olmak üzere çeşitli işlerde zorla çalıştırıldığını savunuyor. Çin ise bu kampların eğitim kampları olduğunu ve kişileri terörizmden uzak tutmayı amaçladığını ileri sürüyor.

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 24 Nisan 2021]

ETİKETLER: , , ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.