enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:59 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Suriye’ye dönenlerin sayısı 550 bini buldu
00:55 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yıkım kararlarına karşı açılan davaların yüzde 92’si karara bağlandı”
00:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
00:49 Yapay zeka ‘bencil’ davranmayı öğreniyor
00:47 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
00:44 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:29 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:21 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:09 Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında Göztepe evinde Gençlerbirliğini 1-0 mağlup etti.
00:01 Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında bugün Fenerbahçe’yi konuk edecek…
00:57 Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yapılan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin açılışı,
00:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “TRT’miz sorumlu yayıncılığın zeminini büyütüyor”
00:48 İstanbul’da, Afganistan ile Pakistan arasında Türkiye ve Katar’ın ara buluculuğuyla, ateşkese devam kararı alındı…
00:45 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:29 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Şimdiden su konusunda çok ciddi tedbirler düşünmek zorundayız”.
00:28 Bolu’daki otel yangını davasında karar açıklandı
00:27 Merkez Bankası Papara’nın faaliyet iznini iptal etti
00:26 İletişim Başkanı Burhanettin Duran, İsrail’in uyguladığı soykırıma karşı dünyanın sessiz kalmasını eleştirdi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çin, G7 dışişleri bakanlarının “zorba” nitelendirmesine tepki gösterdi

Çin, G7 dışişleri bakanlarının “zorba” nitelendirmesine tepki gösterdi
8 Mayıs 2021
380
A+
A-

UHA HABER / G7 ülkelerinin Çin’in Uygur Türklerine yönelik insan haklarını eleştirdiği ortak bildirisi, Çin’i rahatsız etti. Çin Dışişleri Sözcüsü Wang Wenbin, Çin’in içişlerine karışmak olarak nitelendirdiği ortak bildiriye tepki göstererek, Çin’in uzun süredir sürdürdüğü siyasetine sadık kalacağını belirtti.

Dünyanın sanayileşmiş 7 ülkesi ve Avrupa Birliğini (AB) bir araya getiren G7 toplantısı, dönem başkanı İngiltere’nin ev sahipliğinde 4-5 Mayıs 2021 tarihlerinde gerçekleştirildi.

İki gün süren toplantıda, iklim değişikliği, İran’la nükleer müzakereler, Suriye’de devam eden savaş, Myanmar’daki askeri darbe, Kovid-19 salgını, Rusya, Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri masaya yatırılan başlıca konular oldu.

Londra’da dışişleri bakanları düzeyinde düzenlenen G7 toplantısının ardından yayımlanan ortak bildiride, Tayvan’a destek verildi ve Çin’in Doğu Türkistan’daki insan hakları ihlalleri ile toplama kampları nedeniyle Pekin’e ağır eleştiriler yöneltildi.

ÇİN, İÇİŞLERİNE KARIŞILDIĞINI İDDİA ETTİ

Çin yönetimi de “Çin’in ekonomik etkisini başkalarına karşı zorbalık yapmak için kullandığı” gerekçesiyle suçlu olduğu belirtilen G7 dışişleri bakanlarının ortak açıklamasına tepki gösterdi.

Yayımlanan ortak açıklamaya kınama yayımlayan Çin, “zorba” nitelemesine tepki göstererek, söz konusu ortak bildirinin Çin’in içişlerine müdahale olduğunu savundu.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinin sayfasından yayımlanan basın açıklamasında, ortak G7 bildirisine dair sorulan soruya verilen yanıtta, “Çin’in içişlerine karışmak, Çin egemenliğine zarar vermek ve uluslararası ilişkilerin temel normlarını hiçe sayarak Çin’in imajını lekelemek için her türlü bahaneyi uydurma girişimleri” ifadeleri öne sürüldü.

HABER : Ayyıldız Huri Kaptan & QHA

***

Neden https://www.uhahaberajansi.com/?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün  https://www.uhahaberajansi.com/’a Abone Ol.

https://www.uhahaberajansi.com/; seninle güçlü, seninle özgür!

[UHA Haber Ajansı, 08 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.