enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
06:40 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:20 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
00:55 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:52 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
00:51 “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
00:26 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:20 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:20 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 “İran-ABD gerginliği”
00:08 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
00:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:47 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:39 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
13:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:57 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:45 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Çiftçilere müjdeler: Afet bölgesindekilere sıfır faizli hayvancılık kredisi

Çiftçilere müjdeler: Afet bölgesindekilere sıfır faizli hayvancılık kredisi
23 Nisan 2023
130
A+
A-

* Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere 10 yeni müjde verdi.

* Afet alanlarındaki çiftçilere sıfır faizli hayvancılık kredisi verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek.

* 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine de teşvik verilecek.

UHA / İnternational News Agency

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu OlsunCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı Belpınar köyünde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Belpınar ve Mesthüyük köyleri ile Kahramanmaraş Türkoğlu Özbek köyünde yapılan köy evlerinin anahtar teslim törenine katıldı.

Erdoğan, törendeki konuşması sırasında çiftçilere de 10 yeni müjde verdi.

Çiftçilere yönelik Akıllı Köy Evi projesiyle yeni bir model ortaya konulacak. Projedeki evler gelişmiş altyapısı, internet destekli teknolojisi, yenilenebilir enerjisi, sıfır atık uygulaması, sürü yönetim sistemi, entegre meteoroloji yazılımı gibi özellikleriyle dikkati çekiyor.

Afet alanlarındaki köy evlerinde hayatını sürdürecek çiftçilere Ziraat Bankası vasıtasıyla sıfır faizli hayvancılık kredileri verilecek, hayvan ve yem alımları desteklenecek.

Büyükbaş ari damızlık üretimine teşvik

Kırsal dönüşümden yararlanmak isteyenlere “İlk Evim” şartlarıyla akıllı köylerden ev sahibi olma imkanı getirilecek.

Köylerde yaşayan kişilerden, mevcut evini yıkıp Akıllı Köy modeline uygun sağlam, güvenli, teknoloji destekli eve kavuşmak isteyenlere uygun şartlı finansman sağlanacak.

Et ve süt fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için 50 baş üzeri büyükbaş ari damızlık üretimine teşvik verilecek.

Sözleşmeli üretim modeliyle aile tipi işletmelerde büyükbaş ve besi hayvancılığı desteklenecek. Her haneye en az 1 asgari ücret garantisi verilecek.

Sözleşmeli üretim yaygınlaştırılacak

Tarımsal üretimde basınçlı sulama alt yapısı güçlendirilerek birim alanda daha çok rekolte ve gelir elde edilmesi sağlanacak.

Sözleşmeli üretim yaygınlaştırılacak. Hem üreticinin geliri garanti altına alınacak, hem arz güvenliği temin edilecek hem de gıdadaki fiyat dalgalanmalarının önüne geçilecek.

Jeotermal organize sanayi bölgeleri başta olmak üzere sebze ve meyve yetiştirme amaçlı sera yatırımlarındaki destek artıtrılacak.

Tarımsal üretimde kullanılan azotlu gübrelerdeki dışa bağımlılığı azaltacak proje devreye alınacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.