enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:50 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:48 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:43 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:40 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:39 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:32 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:31 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:23 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek….
00:18 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:08 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:21 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
06:55 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:48 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:40 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
00:24 İmamoğlu iddianamesinde yer alan telefon notundan dikkat çeken detaylar çıktı
00:20 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:09 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:07 Washington’un yeni hamlesi, Moskova’nın soğukkanlılığı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’nin Erbil-Kerkük ziyareti: Terörün artık son bulmasını istiyoruz

CHP’nin Erbil-Kerkük ziyareti: Terörün artık son bulmasını istiyoruz
9 Eylül 2021
468
A+
A-

UHA HABER / CHP Heyeti, Kerkük ve Erbil’e bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oguz Kaan Salıcı, ziyaretle ilgili konuştu. “Terörün artık son bulmasını istiyoruz” dedi, muhataplarına Orta Doğu’da iş birliği çağrısı yaptı.

Oğuz Kaan Salıcı başkanlığında Erbil ve Kerkük’teki görüşmelerini tamamlayan CHP heyeti, ziyarete ilişkin CHP İstanbul İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yaptı.

Başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinin yıllardır terörle mücadele ettiğini hatırlatan Salıcı, terörün demokrasi, sosyal ve ekonomik gelişmenin, refahın ve toplumsal barışın önündeki en önemli engel olduğunun altını çizdi.

“Gözlemlerimizi rapor olarak ileteceğiz”

Bölgenin yıllardır terörden, iç savaşlardan büyük zarar gördüğünü söyleyen Salıcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bölgede adil, eşit ve hakkaniyete dayalı bir iş birliğiyle hepimizin refahının birlikte yükseleceğine inanıyoruz. Kısaca OBİT olarak bilinen ‘Ortadoğu Barış ve İşbirliği Teşkilatı’ adı altında bir girişim önerdik. Türkiye, Irak, İran ve Suriye’nin başlatacakları böyle bir iş birliği arayışında bölgedeki tüm paydaşların ve akraba toplulukların önemli katkı sağlayabileceğini düşünüyoruz.”

Salıcı, ziyaret kapsamında hem Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, hem de Irak Türkmen Cephesi yetkilileri ile görüşmeler yaptıklarını söyledi. Sonuçların ise raporlaştırılacağını açıkladı.

[UHA Haber Ajansı, 09 Eylül 2021] 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.