enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:00 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:32 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:50 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:08 Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:25 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:14 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:06 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:54 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:39 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:32 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
09:57 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:10 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:47 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
13:01 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
23:11 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
22:47 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
22:05 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:05 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:19 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’li Vekil Meclis Kürsüsünde Canan Dağdeviren’i Kutladı… 

CHP’li Vekil Meclis Kürsüsünde Canan Dağdeviren’i Kutladı… 
20 Nisan 2025
43
A+
A-

* CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, meme kanserinin erken teşhisi için geliştirdiği giyilebilir ultrason cihazını Jeff Bezos’un roketiyle uzaya gönderen dünyaca ünlü bilim insanı Prof. Dr. Canan Dağdeviren’i gururla andı. 

* Detay haberimizde!…

UHA /  İnternational News Agency

ANKARA,  20 NİSAN 2025 – Kanko, Dağdeviren’in çığır açan PROF. DR. MÜHİP KANKO: "GENÇLERİN EVLENMESİNİ İSTİYORSANIZ TOKİ EV VERSİN" - www.flashistanbul.com.trbaşarısını şu sözlerle anlattı:  “Tüm dünyanın konuştuğu değerli bilim insanımız Canan Dağdeviren yine tarihe geçti! Atatürk Cumhuriyeti’nin yetiştirdiği bu değerli bilim insanı, ‘Tarihe not düşülsün: İstikbal göklerdedir’ diyerek tüm dünyaya ilham verdi. Gurur duyuyoruz!” 

Canan Dağdeviren’in, kadınlardan oluşan ilk uzay ekibiyle birlikte uzaya gönderdiği giyilebilir ultrason cihazına ilişkin paylaştığı mesajı da Meclis kürsüsünden okuyan Kanko, şu ifadeleri aktardı: 

“Tarihe not düşülsün: Bugün, 14 Nisan 2025. Atatürk Cumhuriyeti’nin herkes için eşit olan sisteminde eğitim alan bir birey olarak, yıllar önce üzerinde çalışmaya başladığım giyilebilir ultrason cihazımı uzaya gönderdim. Kadınlardan oluşan ilk uzay ekibiyle birlikte gitti. Bu, bir başlangıç. Sivas’tan yola çıkan dedelerimin ve nenelerimin, kimsesizlerin kimsesiydi Cumhuriyet.

İcat ettiğimiz teknolojiyi, haksızlığa ve zulme uğrayan tüm canlılara armağan ediyorum; yalnız değilsiniz. Mücadeleniz, yıldızlar gibi ışık olmaya ve yol göstermeye devam edecek.
Evet, ‘İstikbal göklerdedir!’” 

Kanko, konuşmasının devamında bilimle aydınlanan bir Türkiye idealine işaret ederek, kadınların özgürlüğüne gölge düşüren zihniyetleri de sert sözlerle eleştirdi: 

“Amerika’da bir bilim insanı olarak insanlık için çığır açan çalışmalara imza atan bir Türk kadını varken, ne yazık ki aynı gün Sivas’ta bir futbol maçında açılan, kadının nasıl doğurması gerektiğini söyleyen çağdışı pankartlarla karşılaşıyoruz. Bu zihniyeti kınıyorum. Kadınlara sınır çizmeye çalışanlara inat, kadınlar uzaya teknoloji gönderiyor!” (TBMM)

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.