enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:55 “Her yerde Türkiye var!”
00:42 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:38
00:32 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:28 Bakü, Gazze’ye askeri birlik gönderilmesi için BM kararını bekliyor
00:24 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
00:23 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
00:23 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
00:21 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
00:06 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:06 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
00:04 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
17:55 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
07:50 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi
00:47 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
00:38 Fatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
00:25 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:23 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
00:21 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’de Özel karşıtları parti içi muhalefet, olağanüstü kurultay için çalışmalarını yoğunlaştırdı

CHP’de Özel karşıtları parti içi muhalefet, olağanüstü kurultay için çalışmalarını yoğunlaştırdı
31 Aralık 2024
23
A+
A-

* CHP’de parti içi muhalefet olağanüstü kurultay için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

* Muhalifler sadece 30 milletvekilli ile 200 delegenin desteğini alabilmiş durumda.

* Ortak bildiri üzerinde dahi anlaşamadığı ortaya çıkan Özel karşıtları, 800 delegenin imzasına ulaşmayı hedefliyor.

UHA / İnternational News Agency

CHP’de kurultay takviminin başladığı ocak ayı yaklaştıkça genel merkezle yönetim karşıtları arasındaki ‘olağanüstü kurultay’ tartışması yeniden körüklendi. CHP Genel Merkezi’nde parti içi bürokraside Genel Başkan Özgür Özel’e dönük ‘yönetememe’ eleştirileri sürerken, Özel karşıtı blokta birlik arayışı devam ediyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ile görüşecek - Son Dakika Milliyet

İMAMOĞLU KURULTAYA UZAK

Muhalifler sadece 30 milletvekilli ile 200 delegenin desteğini arkalarında bulabilmelerine rağmen 800 imza hedefiyle hareket ediyor. Eski lider Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimler umutlarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na bağlasa İmamoğlu’nun olağanüstü kurultaya sıcak bakmadığı biliniyor.

Özel’in, Kasım 2023’teki 37’nci Olağan Kurultay’da genel başkan seçilmesinde etkili olan İmamoğlu’nun önceki gün Ankara’ya TBB toplantısı için gelmesine rağmen CHP Genel Merkezi’ne uğramaması dikkat çekti.

ORTAK BİLDİRİ KRİZİ

Özel karşıtı cephede ise ‘ortak deklarasyon krizi’ yaşanıyor. Parti içindeki muhalif grupların yönetime yönelik eleştirilerini ortak bir metinde toplamaya çalıştığı ancak görüş ayrılıkları yüzünden çerçeve metinin oluşturulamadığı kaydedildi.

Kılıçdaroğlu destekçisi bir milletvekili, TBMM’de 50’ye yakın milletvekilinin ‘olağanüstü kurultay’ için ortak hareket edeceğini belirtirken, “Şu an 200 imza için hazırlığımız devam ediyor. 800 imza için biraz zaman var. Ocak ayının ortalarına doğru ulaşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.