enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:19 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
07:14 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
00:45 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:33 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:26 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
00:01 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
20:26 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
09:33 1 Ocak’ta İstanbul’dan dünyaya “Gazze” mesajı verilecek
00:42 ABD ve İngiltere’de sağ çizgide yayın yapan üç gazete, İsrail eleştirisi yazara bedel ödetti…
00:33 Soğuğa yazılan destan: Sarıkamış Harekatı
00:31 Gazze’de ateşkes anlaşmasının ikinci aşamasına neden geçilemiyor?
00:29 Mehmet Uçum: 27 Şubat çağrısı bağlayıcıdır ve o çerçevenin dışına çıkılmamalıdır
00:26 Cezaevindeki 4 bin 200 PKK-KCK’lı için kademeli düzenleme: Suça karışmamış 950-1.050 PKK’lı eve dönüş yolunda mı?
00:25 Petrol Ofisi Grubu’nun İstanbul Havalimanı güzergâhındaki istasyonu hizmete açıldı
00:25 Mahkeme Afşin-Elbistan’daki Termik Santralın Emisyon Verilerinin Açıklanmasını Hükmetti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’de kazan kaynıyor! Kılıçdaroğlu’nun masayı tokatlaması ne anlama geliyor?

CHP’de kazan kaynıyor! Kılıçdaroğlu’nun masayı tokatlaması ne anlama geliyor?
18 Mayıs 2023
103
A+
A-

* 14 Mayıs seçimlerinde hezimete uğrayan Kemal Kılıçdaroğlu elini masaya vurarak, “Buradayım” videosu çekti.

* Kılıçdaroğlu’nun bu videosu 2. tur seçimlerinden ziyade parti içi muhalefete sert bir mesaj olarak yorumlandı.

CHP’de kazan kaynıyor! Kılıçdaroğlu’nun masayı tokatlaması ne anlama geliyor?

UHA / İnternational News Agency

Uluslararası Haber Ajansı (UHA ‘nın ‘Yeni Asır Gazetesi‘ kaynaklı haberine göre, CHP yönetiminin 14 Mayıs seçimlerinde izlediği strateji, uzun yıllar CHP saflarında siyaset yapmış isimlerin tepkisini çekiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eski avukatı olan Mustafa Kemal Çiçek, yaptığı açıklamada, izlenilen politikaya yönelik sert ifadelerde bulundu.

KOLTUK MESAJI VERMİŞTİR
Gerçek CHP’lilerin seçilemediğini kaydeden Mustafa Kemal Çiçek, “CHP listelerinden Sadullah Ergin çıktı. Seçilmesi gereken isimler seçilemedi. CHP tabanında büyük tepkiler var. Kimse bu kadar çok sayıda vekil verileceğini beklemiyordu. İsimleri bilinmedik nice kişiler de var. CHP’nin büyük kadrosu değişti. Vekillerin yarısının yüzünü bile görmedim. Kılıçdaroğlu’nun masayı tokatlaması, bu pozu mutfaktan ziyade makamında vermesi koltuk mesajıdır” dedi.

TEPKİ YÜKSELECEK
2. tur seçimleri sonrasında CHP’de ciddi bir hesaplaşma olacağını belirten Çiçek, “Bunu 12 gün daha uzatabilecekler ama sonrasında CHP’den tepkiler daha yüksek sesle gelecektir. Kılıçdaroğlu’na bu defa parti içinden ciddi tepki var. CHP’nin vekil sayısı, DEVA Saadet- Gelecek ve Demokrat Parti’ye verdiğiniz o vekilleri çıkardığınız zaman 2018’in de altına iniyor.

CHP’de birçok isim süreçten rahatsız. CHP’nin anket şirketleriyle ilişkisini ben gündeme getirmiştim. Bu bire bir kötü yönetimin örneğidir. Özgül ağırlıkları yüzde 1 olmayan partiler grup kuruyor Meclis’te. Birçok CHP’li ismi ‘Size genel müdürlük vereceğiz, unvan vereceğiz’ diyerek listelere almadılar. Gelinen noktada o ihtimal de ortadan kalktı. Aklıselim duranlar bile tepkili” ifadelerini kullandı.

GÜVEN VE İTİBAR KAYBINA UĞRAMIŞTIR
CHP 24. Dönem Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan da tepkisini ‘istifa’ mekanizmasını adres göstererek dile getirdi. Sapan, şu eleştirilerde bulundu:

Kemal Kılıçdaroğlu hem CHP tabanının gözünde hem vatandaşın gözünde itibar ve güven kaybına uğramıştır. Bu seçimin en başarısız lideri hiç kuşku yok ki Kemal Kılıçdaroğlu’dur. İdeolojik anlamda taban tabana zıt partilere grup kurma olanağı verilmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi istifa etmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.