enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:12 Fransa Silahlı Kuvvetler Bakanı: ‘Ruslar gerçekten barış istiyor mu?’
00:11 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Akın Gürlek’i “doğramakla” tehdit etmişti! Küfürbaz Özgür’e yakışan ziyaret
00:10 Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov Erakçi’yi tebrik etti
00:09 ABD’nin Orta Doğu’daki Askerî Gücü
00:08 Ayşegül Aldinç, D&R’da hayranlarıyla buluşacak
00:07 TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşan ve uygulanacak Trafik cezaları…
00:04 Nar tanelerini ayırırken ezilmesin ve mutfak kırmızıya boyanmasın!
00:03 Avrupa Haberleri: ‘NATO 3.0’: ABD ve Avrupa’dan gücün yeniden dengelenmesi mesajı
00:03 AP Başkanı Metsola: ‘İki vitesli Avrupa’, birlik için bir yol olabilir
00:02 Avrupa enerjisinde yeni oyuncular: Yunanistan’ın Dedeağaç stratejisi
15:22 Münih Güvenlik Konferansı başlıyor: Batı ittifakı sınavda
11:59 CASCFEN’in Teşkilatlanmasında Yeni Aşama…
00:27 Norveç’te Epstein soruşturması: Eski Başbakan Jagland’ın mülklerinde arama
00:25 Avrupa Haberleri: Von der Leyen, kritik Draghi zirvesi öncesinde iki vitesli Avrupa fikrini savundu
00:20 Gazeteci Özlem BAY’ın ‘Haber Ajandası’: İş yerine taşınan hayat, yüzde 30 verim kaybı yaratıyor
00:18 Dr. Ender Saraç: Dünyayı proteinle beslenen toplumlar yönetiyor
00:15 ABD Başkanı Donald Trump, “İran’la bir anlaşma yapmak istiyoruz ve müzakereler sürüyor”
00:13 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “Guterres Kıbrıslı Türklerin hayal kırıklıklarının farkında”
00:11 Gezani Kasırgası Madagaskar’ı vurdu: En az 36 kişi hayatını kaybetti
00:07 Karayolları Trafik Kanunu’nda düzenlemeler içeren kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’nda kabul edildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’de İzmir adayı belirsizliği sürüyor

CHP’de İzmir adayı belirsizliği sürüyor
4 Ocak 2024
46
A+
A-

Bismillâhirrahmanirrahîm;

Yerel seçim hazırlıklarının sürdüğü CHP’de “İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı kim olacak?” sorusu hala yanıt bulmadı. Özel’in talimatıyla İzmir’de aday çalışması yapan heyetin, hazırladığı raporu Parti Meclis’ine sunması bekleniyor. Parti kaynakları, yaşananları “Özel ile İmamoğlu arasında aday belirleme krizi yaşanıyor” şeklinde yorumluyor.

UHA / İnternational News Agency

Türk bayrağı ve Atatürk siluetiCHP’de şu ana kadar 7’si büyükşehir, 353 seçim çevresinde belediye başkan adayları açıklandı. Ancak partinin İzmir adayı konusunda belirsizlik sürüyor.

İzmir için CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla milletvekilleri ve Parti Meclisi üyelerinden 40 kişilik bir heyet oluşturuldu. Heyet, bir hafta boyunca şehrin nabzını tuttu. Aday adaylarıyla yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Şehir merkezinde ve ilçelerde anketlerle kamuoyu yoklaması yapıldı.

Heyetin rapor haline getirdiği çalışmaların Parti Meclisi toplantısında ele alınması bekleniyor. Ancak İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının açıklanmasının ocak ayı sonuna bırakılacağı konuşuluyor.

CHP’de ‘İzmir’ çıkmazı

Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre İzmir için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da devrede.

İddialara göre İmamoğlu, adayın belirlenmesinde söz sahibi olmak istiyor. Bu durum ise “Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu’nun aklındaki isimler farklı olabilir, bir çatışma durumu yaşanabilir” yorumlarına sebep oluyor.

Özel ve İmamoğlu arasında fikir ayrılığı mı var?

Parti kulislerinde sıkıntının sadece İzmir ile sınırlı olmadığı da öne sürülüyor. CHP’li kaynaklara göre; Özel ve İmamoğlu arasındaki anlaşmazlıklar hemen hemen bütün illerde yaşanıyor.

23 büyükşehirde adayların henüz belirlenemeyişinin sebebi olarak da Genel Merkez ve İstanbul arasındaki görüş ayrılıkları gösteriliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.