enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:18 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:01 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:51 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:29 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:05 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
00:28 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’tan sıra dışı davranış..!
19:07 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
18:39 Kocaeli’nin Kartepe Belediye Başkanı Kocaman’dan Anlamlı Ziyaret
11:21 TÜHA/ TÜRKUAZ İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
11:20 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “İsrail’in İran saldırıları, Her geçen zaman insanlığın aleyhinedir”
10:55 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:16 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
09:45 Bakan Yerlikaya: Jandarmamız milletimizin tertemiz vicdanındadır
00:48 Vali Aktaş’tan İzmit Sanayi Sitesi’nde inceleme turu
00:45 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
00:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
00:35 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
00:24 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı,186 yaşında
00:20 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
00:12 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP’de ‘DEM Parti’ kavgası

CHP’de ‘DEM Parti’ kavgası
8 Mart 2024
30
A+
A-

CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal’ın, “Başkan seçilirsem, belediyenin kapıları DEM Parti hariç herkese açık olacak” sözleri, parti içinde krize yol açtı.

UHA / İnternational News Agency

Whatsapp Image 2024 03 06 At 16.30.23

CHP’nin Afyonkarahisar mitingi, parti içerisinde “Dem Parti” krizine neden oldu.

CHP’nin Afyonkarahisar mitinginde konuşan Belediye Başkan Adayı Burcu Köksal, DEM Parti’yi, “Belediye Başkanı olarak seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi’nin kapıları DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak.” sözleriyle hedef aldı.

Özgür Özel ‘sürçülisan’ dedi, başkan adayı yalanladı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise partisinin Belediye Başkan adayının kullandığı sözleri dil sürçmesi olarak niteleyerek, “Kapılar tüm siyasi partilere açıktır” ifadeleriyle düzeltti.

Özel, “Afyon’da konuşurken belediyenin kapılarını ardına kadar açacağız diye söylerken orada küçük sürçülisan oldu. ‘Aman başkanım sen düzelt’ dedi. Afyon Belediyesi’nin de Uşak Belediyesi’nin de seçildikten sonra kapıları ardına kadar tüm siyasi partilere, tüm Uşaklılara, tüm Afyonlulara açıktır” dedi.

Ancak Burcu Köksal, Özgür Özel’in “sürçülisan” olarak değerlendirip düzelttiği açıklamanın ardından, sözlerini bu kez de sosyal medya hesabından paylaştı. Kullandığı sözlerin arkasında olduğunun mesajını veren Köksal, Genel Başkanı Özgür Özel’i yalanladı.

CHP’deki ‘DEM Parti’ kavgasına tepkiler peş peşe geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, CHP’nin ‘yalan siyaseti‘ yürüttüğünü ifade ederek, seçmenin CHP’ye 31 Mart’ta gereken cevabı vereceğini söyledi.

“Kim yalan söylüyor”

Akbaşoğlu, “Şimdi kim doğru söylüyor? Kim yalan söylüyor? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ey Özgür Özel! Bu yalan sana yakışıyor mu? Evet, sana yakışıyor. Ancak bu yalan dolana başta CHP seçmeni olmak üzere vatanına, milletine, devletine sahip çıkan bütün CHP’li seçmenlerimizde, bütün vatandaşlarımızda hepsi bu yalan dolan siyasetine gerekli cevabı 31 Mart günü sandıklarda verecek.” dedi.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya da Özgür Özel ile Burcu Köksal’ın DEM Parti ile ilgili konuşmalarını sosyal medya hesabından yayınlayarak, “Kim yalan söylüyor?” diye sordu.

Öte yandan Özgür Özel, Bursa’da da bedelli askerlikten yararlananlardan oy istemediğini ifade etmiş, ancak gelen tepkiler üzerine “sürçülisan” açıklaması yapmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.