enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:41 Yazar Peren Birsaygılı Mut: Suriye Devrimi’nin Filistin davası açısından taşıdığı tarihsel ve stratejik önemi
07:31 Türk savunma sanayisi, İnsansız hava araçlarında (İHA/SİHA) elde ettiği küresel başarıyı denizlere taşıdı
07:17 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, (TCMB) ocak ayına ilişkin “Sektörel Enflasyon Beklentileri” verilerini değerlendirdi.
07:14 2026 Kültür Yolu rotası belli oldu: 26 şehirde kültür sanat şöleni yaşanacak
06:24 Türkiye’de Bölgesel Tehdit ve Savunma Sanayi Politikası
06:17 Kocaeli Kuzuyayla’da kar keyfi kış masalına dönüştü
00:50 Çelik: PKK tüm uzantılarını feshetmeli
00:50 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | Yusuf Kemal Tengirşenk
00:44 Dışişleri Bakanı Fidan, bugün Türkiye’yi ziyaret edecek Fransız mevkidaşıyla güncel uluslararası gelişmeleri görüşecek
00:17 Şark Fatihi ve Yetimlerin Babası: Kazım Karabekir
00:06 AK Parti’ye katılımlar sürüyor
00:05 İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, gündeme dair açıklamalarda bulundu
00:04 Mardin Valiliği, toplantı, gösteri yürüyüşünü 27-31 Ocak tarihleri arasında yasakladı
00:02 Katil, soykırımcı İsrail yıktı, Kocaeli Büyükşehir Gazze’ye 2 bin kişilik çadır cami kurdu…
20:58 İzmir’de akşam saatlerinde başlayan kuvvetli fırtına ve gök gürültülü sağanak etkili oldu…
15:21 Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na 3 bin 635 subay ve astsubay alınacak
12:06 Türkiye, 6 Şubat deprem bölgesinde dev dönüşüm
11:51 Muhittin Böcek dahil 41 kişi için iddianame hazırlandı
06:53 Mesafe Giderek Açılıyor
06:47 İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin ABD ile LNG anlaşması nedeniyle Rus gazı alımını sonlandırdığı iddialarını yalanladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, TBMM’nin, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na seçildi

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, TBMM’nin, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na seçildi
18 Haziran 2023
116
A+
A-

ajle

TBMM’nin Sağlık Komisyonuna Seçilen Prof. Dr. Mühip Kanko; “Sağlık Sistemindeki Aksaklıklar ve Sağlıkçıların Sorunları Biran Önce Çözülmeli!” dedi.

UHA / International News Agency, TBMM

CHP Kocaeli birinci sıra adayı Prof. Dr. Muhip Kanko kimdir? - Darıca GazetesiCumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubunu temsilen TBMM’nin, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’na seçilen CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Komisyonu’nun ilk toplantısından sonra TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘dan Veysel KAVRAYAN’a yaptığı açıklamada, “sağlık sistemindeki aksaklıklar ve sağlıkçıların sorunları” üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu. 

Prof. Dr. Mühip Kanko, ülkemizdeki sağlık hizmetinin niteliğini arttırmak, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti önlemek, doktorların ve sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıyarak, TBMM çatısı altında çözüm bulmak için CHP milletvekilleri olarak mücadele edeceklerini dile getirdi.

Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede Prof. Dr. Kanko, “Sağlık hizmeti insan yaşamı için vazgeçilmez ve hayati öneme haiz temel kamu hizmetlerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Prof. Dr. Mühip Kanko, şunları söyledi:

“Ne yazık ki böylesine önem arz eden sağlık hizmetini ifade eden değerli sağlık emekçilerimiz ve doktorlarımıza ülkemizde yeterince değer verilmemekte, sağlık alanındaki evrensel kıyaslamalara baktığımızda ise gelişmiş ülkelerin çok uzağında olduğumuz görülmektedir. Mevcut iktidarın sağlıktaki politik ve keyfi uygulamaları neticesinde vatandaş açısından sağlığa erişimin tamamen paralı hale geldiği gibi sağlık çalışanlarının da mesleklerine olan sevgisi ve şevki zedelendiği görülmektedir. Siyaseti hesaplara dayanan plansız adımlar neticesinde sağlık personeli yoğun ve ağır iş yükü altında bırakılmış, bu olumsuz çalışma koşulları ise vatandaş ve sağlık çalışanlarını pek çok kez karşı karşıya getirmiştir”. 

KANKO’DAN SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA’YA ÇAĞRI! 

TBMM’nin Sağlık Komisyonuna Seçilen Prof. Dr. Mühip Kanko; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya da çağrıda bulunarak, Cerrahi anestezi teknikerleri, ağız ve diş sağlığı teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyeni, optisyen ve boş doktor kadrolarına gerekli atamalar biran önce yapılmalı! Aile Sağlığı merkezlerinde çalışan sağlık emekçilerimizin ve doktorlarımızın kangrene dönüşmüş sorunları biran önce çözülmelidir! dedi.

Sağlık sistemindeki sorunlar ve sağlık kadrolarındaki eksiklikleri de değerlendiren Prof. Dr. Kanko; “Ülke genelinde kamu, üniversite ve özel sektöre ait toplam 14 bin 710 sağlık tesisinde görev yapan 1 milyon 130 bin çalışanının en temel amacı; insanların sıhhati ve yaşam kalitesindeki standartlarını artırmak” olduğunu söyledi. 

Prof. Dr. Mühip Kanko; Doktorundan-hemşiresine, teknikerinden-hizmetlisine fedakar sağlık çalışanların tamamının, vazifelerini büyük bir sorumluluk ve çok yüce bir kutsiyetle yerine getirmeye çalıştığını hatırlatarak, kendi canlarını hiçe sayarak insanlar için yaptıkları fedakarlıkların maddi olarak asla ödenemeyeceğinin olduğunun altını çizdi.  

“Daha güçlü bir sağlık sistemi için yaklaşık 40 branşta 700 bine yakın sağlık çalışanı atanmayı bekliyor” diyen Prof. Dr. Mühip Kanko; “Bu atamalar yapılırsa yorgun ve bitkin olan sağlık sitemimize taze kan olacaktır. İş bekleyen sağlık meslek gruplarına çözüm üretilmesi için sağlıkta beklenen atamaların bir an önce yapılması şart. Cerrahi anestezi teknikerleri, servis yoğun bakım hemşireleri, odyoloji, acil tıp teknisyeni, optisyen, ağız ve diş sağlığı teknikerleri ve doktor kadrolarındaki boşluklara gerekli atamalar mutlaka yapılmalıdır” ifadelerini kullandı. [TBMM]

TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı

Gazeteci* Veysel KAVRAYAN

***

MUHİP KANKO KİMDİR?

Muhip Kanko, 1965’te Tunceli’nin Hozat ilçesinde doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Kanko,  Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünde eğitimini tamamladı. Kalp ve Damar Cerrahisi profesörü olan Kanko, geçtiğimiz yıllarda CHP İl Yönetim Kurulu üyeliği görevini üstlendi. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Muhip Kanko, 14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili seçiminde CHP’den aday adayı olmak için istifa etti.

ÖZEL YAŞAMI

Muhip Kanko, evli ve iki çocuk babasıdır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.