enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:15 TUDPAM, Pakistan Merkezli Youth Diplomacy Forum (YDF) İle İş Birliği Konusunda Anlaştı
10:31 Kıbrıs’ta Barışın Güvencesi BM mi?
10:15 Almanya ve Polonya’nın Türkiye’deki Büyükelçiliklerinden Rusya’ya Yönelik “Gölge Filo” ve Hibrit Tehdit Uyarıları
00:49 “İran’a özgürlük” söyleminin ardındaki enerji ve güç denklemi
00:48 Akrotiri üssüne yönelik saldırı karşısında AB tutumu: Egemen İngiliz toprakları ve üye devlet dayanışmasının sınırları
00:41 (ABTTF) Başkanlık Kurulu’dan, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ mesajı
00:30 Kanada’nın Küba’ya 8 Milyon Dolarlık Acil Yardımı
21:53 Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM) açıklama
21:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kadına şiddet insanlığa ihanettir
21:26 “Rusya da NATO üslerini vursun”
00:36 Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adımlar atacağız
00:34 Ulusal Demografi Eylem Planı ile Batı Trakya’da ne yapılmak isteniyor?
00:15 Türk firmaları dev Moskova fuarında
00:01 İran-ABD-İsrail savaşı: Sahada ilk kez gördüklerimiz
10:00 Filistin Direnişinin Temel Taşı: “Filistin’de Kadın ve Anne Olmak” Konferansı Gerçekleştirildi.
09:32 Azerbaycan Cumhuriyeti’nin kurucusu: Mehmet Emin Resulzade
00:19 CHP’li Kanko Derince Lisesi Tartışmasını Meclis’e Taşıdı: “Okullar Kentlerin Hafızasıdır”
00:04 Yunanistan Kültür Bakanlığı, Yanya’daki tarihi Aslan Paşa Camii’nin restorasyonunu üstleniyor
23:19 Hukuksuzluklar Ortasında Hürmüz Boğazı
22:52 Terörsüz Türkiye Süreci Hızlanacak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkan Erdoğan çelişkisi… Geçen sene “Aday olabiliyor” demişti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başkan Erdoğan çelişkisi… Geçen sene “Aday olabiliyor” demişti
29 Ocak 2023
222
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı gün kalmışken halen ortak aday konusunda mutabık kalamayan 6’lı masa, son toplantının ardından yaptığı açıklamada Başkan Erdoğan’ın seçimlerde aday olamayacağını iddia etti. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2022 yılında yaptığı konuşmada, “Erdoğan aday olabiliyor” dediği ortaya çıktı.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA)’nın ‘aksam.com.tr’den aktardığı haberine göre, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı gün kalmışken halen aday belirleyemeyen, bu yüzden Başkan Erdoğan’a karşı tekrar yenilgiye uğrama korkusuna kapılan 6’lı masa, Başkan Erdoğan’ın yeniden aday olamayacağı iddialarını gündeme getirdi.

Şimdiye kadar 11 kez toplamasına rağmen aday, proje ve seçim sonrasına ilişkin elle tutulur hiçbir veri gösteremeyen 6’lı masada “bakanlık” pazarlığı sürüyor.

Son toplantının ardından ortak açıklama yayımlayan 6’lı masa genel başkanları, Başkan Erdoğan’ın seçimlerde yeniden aday olmayacağı iddiasını gündeme getirdi.

Yayımlanan metinde, “Bu çerçevede, Anayasa ve kanunda hiçbir tereddüde yer vermeyecek kadar açık bir şekilde düzenlenmiş olan hükümler uyarınca, TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanı’nın, Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi, demokrasi tarihimize eklediği bir diğer kara sayfadır. Anayasa’yı yok sayan bu başıboşluğu kabul etmediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.” ifadeleri yer aldı.

KILIÇDAROĞLU’NUN SÖZLERİ YENİDEN GÜNDEME GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2022 yılının Haziran ayındaki konuşması tekrar gündeme geldi.

İzmir’de katıldığı gençlik buluşmasında konuşan Kılıçdaroğlu, Başkan Erdoğan’ın adaylığının önünde bir engel olmadığını itiraf etti.

Kılıçdaroğlu, 18 Haziran 2022 tarihinde kendisine yöneltilen “Erdoğan’ın üçüncü kez Cumhurbaşkanı olması hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Büyük olasılıkla Erdoğan erken seçim kararı alacak, erken seçim kararı alması için parlamentoyu feshetmesi lazım, son uygulamalara göre o zaman kendisi aday olabiliyor. Dolayısıyla zamanında seçim olacaktır gibi açıklamalar yapıyor ama aslında erken seçim olacak bizim tahminimize göre, Erdoğan da aday olacak.”

[UHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.