enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
19:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cemal Kaşıkçının nişanlısı Hatice Cengiz: Rapor, sonuç için tuğla görevi görüyor

Cemal Kaşıkçının nişanlısı Hatice Cengiz: Rapor, sonuç için tuğla görevi görüyor
4 Mart 2021
402
A+
A-

UHA HABER / Suudi Arabistan’ın talimatıyla İstanbul’da öldürüldüğü tespit edilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD’nin Kaşıkçı raporuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Raporun önemli bir gerçeği açığa çıkardığına dikkat çeken Cengiz, “Bu adalet süreciyse, bu gerçekten önemli bir rapor. Sonuca ulaşması açısından tuğla görevi görüyor.” dedi.

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘AKŞAM Gazetesi‘nden aktardığı haberine göre, İstanbul’da Suudi Arabistan konsolosluğundan öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz, ABD’nin Kaşıkçı raporuyla ilgili 24 TV’ye konuştu.

Kaşıkçı cinayetinin beklemedikleri bir olay olduğuna vurgu yapan Cengiz, ABD’nin hazırladığı raporun daha önceden açıklanması gereken bir rapor olduğunu savundu. Biden yönetiminin seçim sürecinde bu meseleyi seçim vaadi olarak kullandığına dikkat çeken Hatice Cengiz, “Göreve geldikten kısa bir süre sonra bu raporu yayımladı. Bu rapor inanılmaz önemli bir gerçeği bizlere göstermiş odu.” dedi.

“RAPOR TUĞLA GÖREVİ GÖRÜYOR”

1 yıl önceki BM Raportörlerinin Veliaht Prens Selman’ı işaret eden raporunu hatırlatan Cengiz, o günden itibaren cinayetin Veliaht Prens Selman kaynaklı olduğunun bilindiğini söyledi. ABD istihbaratı merkezli raporun duyurulmasını beklediklerini kaydeden Hatice Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu adalet süreciyse, bu gerçekten önemli bir rapor. Sonuca ulaşması açısından tuğla görevi görüyor. Bundan sonraki sürecin nasıl gerçekleşeceğini göreceğiz. Raporun yayımlanması ve hala bir yaptırım gelmemesiyse garip bir durum. Raporun yayımlanması bir o kadar beni rahatlatsa da, Veliaht Prens Selman’a bir yaptırım uygulanmayacağının açıklanması hayal kırıklığı oluşturdu.”

“ORTA DOĞU DA YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Amerikan medyasında yayımlanan makalelere dikkat çeken Cengiz, senatörlerden bazılarının Selman’a yaptırım uygulanmasının doğru bir karar olduğunu savunduğu, bazı senatörlerin iste ilişkileri göz önünde bulundurmayı belirttiklerini söyledi.

Yayımlanan raporun Orta Doğu’da yeni bir başlangıç olduğunu savunan Hatice Cengiz, “Çünkü artık hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Mızrak çuvala sığmıyor. Bir gerçeği açıklıyorsunuz, açıkladıktan sonra bir şey yapmıyorsunuz. Tuhaf bir durum. Bu Cemal’le alakalı bir durum değil, bu bir insanlık suçu.” ifadelerini kullandı.

“BU İNSANİ BİR SORUMLULUK”

Cinayetin arkasındaki isimleri ortaya çıkarmanın kendisi için insani ve ahlaki bir mesuliyet olduğunu ifade eden Cengiz, Cemal Kaşıkçı’nın hiçbir suçu olmadan öldürüldüğüne vurgu yaptı. Cinayetle ilgili verdiği mücadelenin kendisi için insani bir sorumluluk olduğunu belirten Hatice Cengiz, tehditlerin bu konuda anlamsız kaldığını kaydetti.

Adalet yerine gelmediği zaman tehdit unsuru olan kişi ve kişilerin diğer insanlar üzerinde tehdit oluşturmaya devam ettiğini anımsatan Cengiz, sözlerini şu sözlerle sonlandırdı:

“Benim aslında bu konuyla muhatap olmamam gerekiyor. Yapılması gerekenler yapılmadığı için yapıyorum. Orta Doğu’da olmaması gerekenlerin olmamasını istiyorsak bu sadece tartışma olmamalı, yeri geldiğinde harekete geçilmeli. Benden istenen konuşmamsa, gereğini yapıyorum.”

[UHA Haber Ajansı, 04 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.