enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:45 Sağlık hizmetlerindeki tanıtım ve bilgilendirme faaliyetlerine köklü değişiklik
00:36 Gelenekle modernlik arasında köprü kuran kadın sufiler!
00:33 Bakan Işıkhan, “2025 yılı Ağustos ayı itibarıyla belediyelerin, SGK’ye toplam borcu 234,2 milyar lira”
19:28 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
17:30 Düşen askeri kargo uçağında 20 askerimiz şehit oldu
00:58 Kapadokya’da balon sepetlerine, “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü”nde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri asıldı.
00:57 Adana’da Kocaeli Şehir Tiyatroları’nın “Üç Jokerli Konken’i” adlı oyununa büyük ilgi… 
00:57 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’yla ilgili gerekçeli kararı açıklandı…
00:56 UHA / İnternational News Agency’ndan Veysel KAVRAYAN’ın Alanya notları…
00:48 ABD’nin Orta Asya Stratejisinde Yeni Dönem: C5+1’in Dönüşümü
00:45 Aon Türkiye 30.Yıl Risk Zirvesi’nde iş dünyasının gündemindeki ilk 10 risk paylaşıldı
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu’nda konuştu..
00:39 İletişim Başkanı Duran, “KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’ın ziyareti, Erdoğan’ın davetine icabetle gerçekleşiyor”
00:37 PFDK’dan Zorbay Küçük kararı
00:14 Konya’dan Kenya’ya bir başarı hikayesi
00:10 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı’nı koalisyon sanıyorlar
00:03 İBB iddianamesi tamamlandı: İmamoğlu’na 2 bin 430 yıla kadar hapis istemi…
00:20 Bahis oynadığı tespit edilen 1024 futbolcu PFDK’ya sevk edildi
14:02 Beni Hatırlayınız!…
11:47 Yiğit Bir Dava Adamı: Osman Yüksel Serdengeçti…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Celalabad saldırılarını IŞİD-H üstlendi

Celalabad saldırılarını IŞİD-H üstlendi
21 Eylül 2021
301
A+
A-

UHA HABER / Afganistan’ın Celalabad kentinde düzenlenen dört bombalı saldırının sorumluluğunu, IŞİD’in Afganistan’daki kolu olan IŞİD-Horasan üstlendi. Bu arada başkent Kabil’de kadınların Taliban’a karşı protestoları devam ediyor.

Mustafa Kemal AtatürkAfganistan’ın doğusunda yer alan Celalabad kentinde hafta sonunda düzenlenen ve en az iki kişinin ölümüne çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan dört ayrı bombalı saldırının sorumluluğunu IŞİD üstlendi.

IŞİD’in Afganistan’daki örgütlenmesi olan IŞİD-Horasan (IŞİD-H), kendi gibi radikal sünni bir İslam anlayışını benimsemiş olsa da Taliban ile uzun süredir mücadele ediyor. IŞİD-H, geçen Ağustos ayında da başkent Kabil’deki Uluslararası Hamid Karzai Havalimanı’ndan yapılan tahliye faaliyetleri sırasında bir bombalı salsırı düzenlemiş ve söz konusu saldırıda, aralarında 13 Amerika Birleşik Devletleri (ABD) askerinin de bulunduğu yüzlerce kişi hayatını kaybetmişti.

Kadınların protestosu devam ediyor

Bu arada Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir araya gelen onlarca kadın, Taliban yönetimi tarafından kapatılan Kadın Bakanlığı binası önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Gösteriye katılan kadınlardan Basire Tavana, “Kadın Bakanlığı yeniden açılmalı” derken, bir başka protestocu olan Taranum Sacidi, Afgan kadınlarının sesinin, onlara kısıtlama ve evden dışarı çıkma yasağı getirerek bastırılamayacağını ifade etti. Sacidi ayrıca, Taliban’ın 90’lı yıllardaki iktidarına atıfta bulunarak “Afganistan’ın kadınları, 26 yıl önceki kadınlar değil” söyleminde bulundu.

Taliban’ın iktidarı ele geçirmesinin ardından haftalardır işyerlerine dönmeye çalışan, kapatılan Kadın Bakanlığı’nın eski personeli, kendilerinin her seferinde eve gönderildiğini ifade ediyor. Taliban, geçen Cuma günü yaptığı açıklamada, Kadın Bakanlığı binasının Din Polisi teşkilatı tarafından kullanılacağını duyurmuştu.

EK Kaynaklar *AFP,Reuters

[UHA Haber Ajansı, 21 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.