enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:42 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:39 Bakanı Kacır, “KOSGEB Acil Destek Kredi Programı kapsamında 2 bin 120 KOBİ’ye 1,9 milyar lira kredi sağlandı”
06:35 UHA / İnternational News Agency’n kısa kısa ‘Yurttan ve Dünyadan’ Kahvaltı Haberleri
06:27 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:05 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
04:34 DEVA Partisi’nden Suriye Açıklaması: “Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocuklar ödemekte”
00:39 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:29 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:18 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:27 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:27 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor”
00:26 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:24 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:21 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:16 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CDU ve CSU’lu vekiller Onur Belgesi imzaladı

CDU ve CSU’lu vekiller Onur Belgesi imzaladı
14 Mart 2021
790
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da bazı milletvekillerinin koruyucu maske tedariğinde maddi çıkar sağladığının ortaya çıkmasının ardından Hristiyan Birlik partilerinin milletvekilleri bir Onur Belgesi’ne imza attı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/HS,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da siyasette çalkantıya neden olan maske skandalının ardından Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Bavyera eyaletinde örgütlü kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) salgınla mücadelede çıkar elde etmeyeceklerine dair söz verdikleri bir Onur Belgesi’ne imza attı. Belgeye Federal Meclis’teki Birlik partilerinden 240 milletvekilinin tümünün imza attığı bildirildi.

Belge, Birlik partilerinin meclis grup başkanları tarafından Cuma akşamı saat 18.00’e kadar ültimatom verilerek imzaya açılmış ve milletvekillerinden salgınla mücadelede maddi çıkar sağlamayacaklarına dair güvence vermeleri istenmişti.

Amaç sarsılan güveni yeniden kazanmak

CSU'lu siyasetçi Georg Nüßlein

CSU’lu siyasetçi Georg Nüßlein

CDU ve CSU’nun meclis grup başkanları Ralph Brinkhaus ve Alexander Dobrindt, Onur Belgesi’nin bilgilendirme, şeffaflık ve davranış kurallarını kapsadığını belirterek bununla kişilerin yaptığı hatalar nedeniyle Birlik partilerine sarsılan güveni yeniden kazanmayı amaçladıklarını kaydetti.

Brinkhaus ve Dobrindt, milletvekillerinin aynı zamanda tüm gücüyle krizin üstesinden gelmek için çalışacakları ve herhangi bir çıkar gütmeden krizle mücadele eden işletmeleri destekleyeceklerinin teminatını verdikleini vurguladı.

Birlik partilerini son yılların en büyük krizine sürükleyen skandal, CSU’lu siyasetçi Georg Nüßlein’in koronaya karşı koruyucu malzeme üreten bir firmadan 600 bin euro, CDU’lu Nikolas Löbel’in de koruyucu maske üreten bir firmadan 250 bin euro aldığının ortaya çıkmasıyla patlak vermişti. Daha sonra her iki politikacı da istifa etmişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier

Steinmeier: Rezalet ve utanç verici

Maske skandalına Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de Cumu günü yaptığı sert bir açıklamayla tepki gösterdi. CDU’li siyasetçilerin karıştığı olayı “rezalet” ve “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Kişisel maddi çıkar sağlanmasını “demokrasi için bir zehir” olduğunu ifade eden Steinmeier, meclisteki tüm partilerden başka benzer olaylar yaşanıp yaşanmadığını hızlı bir şekilde açıklığa kavuşturmalarını istedi.

Steinmeier “Kim vekilliğini kişisel zenginliği için kullanıyorsa, bu sadece diğerlerine değil, onların demokratik çabalarına da zarar verir” şeklinde konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 14 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.