enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:48 İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür
14:32 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Zeynep Güneş Akgün’e destek
11:38 İçişleri Bakanı Çiftçi’den Erzurum’a duygusal veda
11:02 Kabinede bayrak değişimi
06:57 Kas Yırtılması Belirtileri Nelerdir, Nasıl Tedavi Edilir?
00:59 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin’deki sel mağdurlarına 33,5 milyon lira kaynak
00:54 Doğa Koleji Kocaeli’den yıllara yayılan istikrarlı başarı
00:53 Parasıyla bile satın almak zordu: ASPİLSAN yerlisini üretti
00:53 Mehmetçik Almanya’daki dev NATO Tatbikatı’na katılıyor
00:37 Bakan Göktaş’tan Güvenli İnternet Günü paylaşımı
00:34 Sakarya taraftar grubundan açıklama: Gerilimi tırmandırmayın
00:33 MSB Güler, 11’inci Hudut Tugay Komutanlığında: “Gazze’de üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeye hazırız”
00:28 Adalet Bakanı Tunç, Mattia Ahmet Minguzzi’nin mevlüt programına katıldı
00:21 Egeli gençler, TEKNOFEST hazırlıklarını sürdürüyor
00:20 GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri’nin Suudi Arabistan’da ortak üretimine yönelik mutabakat zaptı imzalandı.
00:06 Batı Trakya Türk toplumu mensubu Müslüman öğrencilere Ortodoks Hristiyan ritüeli dayatması
00:04 “Suriye ordusu entegrasyonu kabul etmeye mecbur bıraktı”
00:01 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK), Hatay’da 2 gün süren anlamlı bir buluşma
14:40 Uluslararası Esnaf Birliği (UEB), Türk dili konuşan ülkeler başta olmak üzere, ülkemizde ve dünya’da hızla büyüyor
11:04 Narkotikte “Avcı” dönemi: Yapay zeka destekli ilk operasyonda 305 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

CDU ve CSU’lu vekiller Onur Belgesi imzaladı

CDU ve CSU’lu vekiller Onur Belgesi imzaladı
14 Mart 2021
790
A+
A-

UHA HABER / Almanya’da bazı milletvekillerinin koruyucu maske tedariğinde maddi çıkar sağladığının ortaya çıkmasının ardından Hristiyan Birlik partilerinin milletvekilleri bir Onur Belgesi’ne imza attı. 

(UHA) Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/HS,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’da siyasette çalkantıya neden olan maske skandalının ardından Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Bavyera eyaletinde örgütlü kardeş partisi Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) salgınla mücadelede çıkar elde etmeyeceklerine dair söz verdikleri bir Onur Belgesi’ne imza attı. Belgeye Federal Meclis’teki Birlik partilerinden 240 milletvekilinin tümünün imza attığı bildirildi.

Belge, Birlik partilerinin meclis grup başkanları tarafından Cuma akşamı saat 18.00’e kadar ültimatom verilerek imzaya açılmış ve milletvekillerinden salgınla mücadelede maddi çıkar sağlamayacaklarına dair güvence vermeleri istenmişti.

Amaç sarsılan güveni yeniden kazanmak

CSU'lu siyasetçi Georg Nüßlein

CSU’lu siyasetçi Georg Nüßlein

CDU ve CSU’nun meclis grup başkanları Ralph Brinkhaus ve Alexander Dobrindt, Onur Belgesi’nin bilgilendirme, şeffaflık ve davranış kurallarını kapsadığını belirterek bununla kişilerin yaptığı hatalar nedeniyle Birlik partilerine sarsılan güveni yeniden kazanmayı amaçladıklarını kaydetti.

Brinkhaus ve Dobrindt, milletvekillerinin aynı zamanda tüm gücüyle krizin üstesinden gelmek için çalışacakları ve herhangi bir çıkar gütmeden krizle mücadele eden işletmeleri destekleyeceklerinin teminatını verdikleini vurguladı.

Birlik partilerini son yılların en büyük krizine sürükleyen skandal, CSU’lu siyasetçi Georg Nüßlein’in koronaya karşı koruyucu malzeme üreten bir firmadan 600 bin euro, CDU’lu Nikolas Löbel’in de koruyucu maske üreten bir firmadan 250 bin euro aldığının ortaya çıkmasıyla patlak vermişti. Daha sonra her iki politikacı da istifa etmişti.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier

Steinmeier: Rezalet ve utanç verici

Maske skandalına Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de Cumu günü yaptığı sert bir açıklamayla tepki gösterdi. CDU’li siyasetçilerin karıştığı olayı “rezalet” ve “utanç verici” olarak nitelendirdi.

Kişisel maddi çıkar sağlanmasını “demokrasi için bir zehir” olduğunu ifade eden Steinmeier, meclisteki tüm partilerden başka benzer olaylar yaşanıp yaşanmadığını hızlı bir şekilde açıklığa kavuşturmalarını istedi.

Steinmeier “Kim vekilliğini kişisel zenginliği için kullanıyorsa, bu sadece diğerlerine değil, onların demokratik çabalarına da zarar verir” şeklinde konuştu.

[UHA Haber Ajansı, 14 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.